Wka

Hur man avgör hudton

Din hudton är färgen, eller nyans, om din hud och bestäms av mängden och typen av melanin i huden och storleken och antalet blodkärl som ligger närmast hudens yta. Hud färger varierar kraftigt från person till person, även de inom samma etniska grupp tenderar att falla inom ett område av samma typ av färgton. Dessutom kommer få en solbränna fördjupa hudens pigmentering, men det kommer inte att ändra din hudton. För att göra lämpliga val för kosmetika, hår färg och kläder, måste du identifiera tonen i huden. Det finns olika sätt att avgöra hudfärg. Du kan hitta din egen genom att följa dessa steg.

Steg

Hur man avgör hudton. Tvätta ansiktet med varmt vatten och en ansiktstvätt.
Hur man avgör hudton. Tvätta ansiktet med varmt vatten och en ansiktstvätt.
 1. 1
  Tvätta ansiktet med varmt vatten och en ansiktstvätt. Din hud bör vara helt ren för smink och andra orenheter. Klappa huden torr med en handduk. Använd inte fuktkräm eller toner och undvik att gnugga huden med handduken, eftersom friktionen kommer att föra en röd färg i ansiktet och göra det svårare att upptäcka din mest naturliga hudfärg.
 2. 2
  Vänta 15 minuter. Tillåt tid för ditt ansikte för att återhämta sig från den tempererade vatten och efterföljande torkning i syfte att låta den nå sin mest naturliga tillstånd.
 3. 3
  Stå framför en spegel. Kontrollera att du är i ett område som är fullt av naturligt ljus, som skuggor och / eller fluorescerande belysning kan ändra utseendet på din hud färg.
 4. 4
  Ta reda på om din hudton är varm eller kall. Välj någon av följande metoder:
  • Håll ett vitt papper på ditt ansikte. Ta del av din hud tonen i kontrast till det vita. Om det ser gult eller gyllene, så har du en varm hudfärg. Om det ser rosa, har du en kall ton.
  • Turas håller guldfolie, då silverfolie, till ditt ansikte för att bestämma hudton. Ta del av effekten av reflektion på utseendet på din hud. Rätt folie kommer att ge dig en hälsosam, glödande utseende. Den felaktiga folie kommer att du verkar grått och sjuklig. Om guldfolie är rätt för dig, så har du en varm hudton. Om silverfolie är rätt för dig, är din ton coolt.
  • Rengör bakom öronen ordentligt och låta någon annan dra örat framåt och titta bakom örat i dagsljus. Den bakom-örat huden är ren i tonen och ett gulaktigt eller rosa nyans bör vara lätta att identifiera. Om din partner ser en gul nyans, så har du en varm hudton. En rosafärgad nyans betecknar en kall ton.
  • Håll handlederna ut och uppåt i direkt solljus. Om blodkärlen verkar vara grönaktig färg, då är du en varm ton. Om de verkar ha en blåaktig nyans, då är du en cool hudton.

Varningar

 • Hudåkommor såsom akne, eksem och rosacea kan förändra hudens utseende och gör det svårt att avgöra hudfärg. Om denna omständighet gäller dig, använd antingen bakom örat metoden eller handleden metod för att identifiera din hud tonen.