Wka

Hur kan man vara en tränare

Livet tränare är proffs som arbetar med människor för att hjälpa dem att bygga vidare på tidigare framgångar och göra önskade förändringar i sina liv. US News and World Report har citerat livet coaching som den näst största konsultföretag. Om du vill hjälpa andra genom att bli en tränare, här är de steg du behöver ta.

Steg

Hur kan man vara en tränare. Var en omtänksam, empatisk person.
Hur kan man vara en tränare. Var en omtänksam, empatisk person.
 1. 1
  Var en omtänksam, empatisk person. Mycket av det arbete en tränare gör är att hjälpa människor uppsatta mål och uppmuntra dem att nå dem. Detta kräver att någon som gillar att vara i kontakt med människor på ett vänligt sätt.
  • Face-to-face kontakt är inte alltid nödvändigt att vara en tränare, så många coacher arbetar med kunder över telefon. Det har fått många fördelar: det är mindre hämmande och därför lättare att bygga förtroende. Det är praktiskt eftersom det är globalt och flexibelt.
 2. 2
  Besluta om vilket område av livet coaching du vill specialisera sig på. Vissa livet tränare specialiserade på coaching människor att definiera visioner för sina liv och söker sätt att förbättra dem. Vissa bussar fokuserar på att hjälpa kunderna välja och träna för karriärer, medan andra tränare chefer i hur man driver sina företag, och andra klienter coach i att hantera sina relationer.
 3. 3
  Du behöver inte ha en bakgrund som terapeut eller kurator. Vissa livet tränare har bakgrund som framgångsrika affärsmän, företagare, lärare eller mänskliga administratörer resurs psykiatriker, psykologer eller kuratorer. Många vänder sig till livet coaching på grund av möjligheten att arbeta med människor som redan fungerar väl för att hjälpa dem att fungera bättre.
 4. 4
  Få utbildning i livet coaching. De flesta liv tränare är utbildade i privata institut, även om klasserna är uppbyggda som college klasser, med en blandning av obligatoriska kurser och valfria. Ofta är klasser levereras online eller via telefon.
 5. 5
  Vara mentor av en etablerad tränare. Precis som terapeuter får timmars rådgivning under sin utbildning, nya liv tränare mentor av erfarna coacher för att komplettera sin utbildning. Mentorskap kan förekomma i gruppmöten eller med individuella coacher över telefon.
 6. 6
  Ta emot ackreditering från en erkänd organisation. Organisationer som International Coach Federation eller International Association of standarder Coaching set och en etisk kod för livet tränare och certifiera de livet tränare som överensstämmer med dessa normer.
  • Det finns inget krav på någon tränare att delta i ett credentialing program, men kommer att göra så gör du en del av credentialing organisationens liv coaching nätverket och kan hänvisa kunder till dig.
 7. 7
  Fortsätta att förbättra dina kunskaper livet coaching. Många av de ackrediterar livscoach organisationer erbjuder fortbildning klasser att vidareutveckla dina kunskaper Livscoach, samt konferenser där du kan träffa och rådgöra med övriga livet tränare.

Tips

 • Du kanske också vill erbjuda potentiella kunder en session prov coachning för att se om din coaching stil maskor med sina mål och andra behov.
 • Håll en lista med nöjda kunder att använda som referenser för presumtiva framtida kunder.

Varningar

 • Det finns för närvarande inga externa tillsynsmyndigheter för livet tränare som det finns för psykiatriker och psykologer.
 • En livscoach bör fungera som en partner till kunden, och kunden bör vara den som bestämmer riktningen att partnerskap ska gå.