Wka

Hur får man till Facebook på skolan

Många skolor begränsar studenter från att komma åt sajter som Facebook, men det kan ändå vara möjligt att få i. Den här artikeln kommer att visa dig hur du kan ändra inställningarna med din egen dator, en mobiltelefon, eller använda proxy webbplatser. Du kan också prova att göra det med hjälp av en skola dator, även om det kanske inte fungerar om systemadministratören verkligen vill Facebook blockerat.

Steg

Hur får man till Facebook på skolan. Anslut till din skolas internet.
Hur får man till Facebook på skolan. Anslut till din skolas internet.

Använd din egen dator

 1. 1
  Anslut till din skolas internet. Du har två alternativ:
  • Om du märker att datorerna är ansluten till ett vägguttag med Ethernet-kablar (som de som används på telefon fasta telefoner), helt enkelt koppla ur Ethernet-kabeln och anslut den till din dator.
  • Om din skola har öppet WiFi, ansluta till den. Om inte, kanske du måste ta reda på det trådlösa nätverkets lösenord.
 2. 2
  Ange en proxy IP-adress. Du kan använda någon av de metoder som beskrivs ovan, om du har en Mac eller en PC, eller så kan du använda en av de webb-baserade proxyservrar listade nedan.
 3. 3
  Kom ihåg att koppla bort. När du är klar, koppla ur eller logga ut det trådlösa nätverket.

Tjudra din mobiltelefon

 1. 1
  Använd ditt dataabonnemang. Om du har en mobiltelefon som har tillgång till internet, kan du använda den för att ansluta till Internet samtidigt på en skola dator.
 2. 2
  Aktivera din mobiltelefons Bluetooth-signal. Där hittar du detta beror på telefonen, men det bör anges under Inställningar eller anslutning.
 3. 3
  Få din skola datorn att känna igen din telefon.
  • På en PC: Klicka på Start, sedan på Kontrollpanelen. Klicka på Skrivare och annan maskinvara och sedan Bluetooth-enheter. Klicka på Lägg till och följ instruktionerna för att tjudra din telefon.
  • På en Mac: Klicka på den lilla ikonen Bluetooth i det övre högra hörnet av skärmen (ska se ut som en taggig B). Se till att Bluetooth är påslagen och välj Bläddra enhet, och klicka på din mobiltelefon.
 4. 4
  Bläddra Facebook via telefonens internetuppkoppling.

Använda en skola dator (Microsoft Windows)

 1. 1
  Skaffa en proxyserver Internet Protocol (IP)-adress. Dessa kan oftast hittas genom att söka på nätet för gratis eller offentliga proxyservrar.
 2. 2
  Klicka på "start"-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen följt av "Kontrollpanelen" från startmenyn.
 3. 3
  Klicka på "Nätverk och Internet."
 4. 4
  Klicka på "Internet-alternativ."
 5. 5
  Klicka på fliken "Anslutningar" i fönstret Internetalternativ.
 6. 6
  Klicka på "LAN-inställningar"-knappen i fliken Anslutningar.
 7. 7
  Klicka på "Använd en proxyserver för nätverket" kryssrutan.
 8. 8
  Ange proxy serverns IP-adress du har fått i "adress" inmatningsfältet inom proxyserver delen av fliken Anslutningar.
 9. 9
  Klicka på "OK" för att slutföra processen.
 10. 10
  Navigera till Facebook hemsida med din webbläsare att välja.

Använda en skola dator (Apple Mac OS X)

 1. 1
  Skaffa en proxy server IP-adress. Dessa kan oftast hittas genom att söka på nätet för gratis eller offentliga proxyservrar.
 2. 2
  Klicka på Apple-ikonen i övre vänstra hörnet av skärmen följt av "systeminställningar..." alternativ från snabbmenyn.
 3. 3
  Klicka på "nätet" alternativet från internet och trådlösa delen av fönstret Systeminställningar.
 4. 4
  Markera det nätverk du för tillfället använder från listan över nätverk i den vänstra rutan. Obs: Nätverket du är ansluten till kommer att ha en grön lampa bredvid.
 5. 5
  Klicka på "Avancerat..." knappen i det nedre högra hörnet av fönstret.
 6. 6
  Välj proxy protokoll du vill använda från "Välj ett protokoll för att konfigurera:" panelen till vänster. (I det här exemplet kommer vi att använda "Web Proxy" alternativet.)
 7. 7
  Ange IP-adressen för den proxyserver i fältet till höger. Vissa proxyservrar kommer också att kräva ett användarnamn och lösenord.
 8. 8
  Klicka på "OK"-knappen för att återgå till fönstret Nätverk.
 9. 9
  Klicka på "Apply"-knappen i det nedre högra hörnet för att slutföra processen.
 10. 10
  Navigera till Facebook hemsida med din webbläsare att välja.

Använda proxyservrar i din webbläsare

 1. 1
  Se den här artikeln för instruktioner om hur du ställer in anonyma proxyservrar med olika webbläsare. Du kan använda Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari.
 2. 2
  Använd webbaserade proxyservrar. Här är en lista över webb-baserade proxyservrar du kan prova:
  • Acevpn.com erbjuder kompletta Internet integritet. De erbjuder både gratis och betalda SSL VPN-tjänst. Tjänsten bygger på OpenVPN och kan köras på Windows, Linux, Mac och välj routrar. De rekommenderas starkt av några populära tech webbplatser och bloggar. http://www.acevpn.com/.
  • Anonymouse.org funnits sedan 1997 och är en av de äldsta privatlivet tjänster runt. Det erbjuder anonym surfning, e-post och meddelanden gratis under http://Anonymouse.org/.
  • Proxy Checker medger att kolla Ombud nätet och bestämmer deras läge och ISP. Sajten listar också i realtid arbetande proxyservrar. Kontrollera proxyservrar här.
  • Unlockmyspace.com är en gratis webbaserad proxy som blir allt populärare. Det gör att du kan surfa anonymt en webbsida genom att ange adressen i http://unblockmyspace.com/.
  • Tor för en överlägsen form av anonym surfning utan trassel med opålitliga fullmakter och konstant, arbetsintensiv lista look-ups, användning, en anonym systemet sponsras av Electronic Freedom Foundation.
  • Netonomous.net är en PHP-baserad, free web proxy tjänst som låter dig surfa via deras server utan att avslöja din IP-adress. ger också olika alternativ för att anpassa surfing.
  • Anonymouschannel Anonymouschannel verksamhetsidé är att skydda integriteten hos våra kunder genom att säkra deras internetuppkoppling och anonymisera sin IP-adress.
  • Surfa i fred Free lista över unblockers / proxies - Surf i fred
  • GoTrusted tillåter användare att surfa anonymt utan att använda en proxy och är den enda tjänst som krypterar dina data med unpenetrable 128-bitars SSL. Ladda GoTrusted.
  • VPN för anonym surfning Anonym surfning med VPN / VPN-tjänst
  • Behidden.com Användaren lunchar egen proxy instans för hans / hennes surfa internet behov. Hög tillförlitlighet och hastighet. Bra support. - beHidden - Anonym webbsurfning Proxy
  • Super VPN-tjänster erbjuder betalda och gratis VPN-tjänster som ger dig anonym webbsurfning lösning för privat och professionell användning..
  • Govpngo.com erbjuder gratis VPN-konton samt betaltjänst. Med webb-paneler att konfigurera IP-typer och platser server fritt. Anonym surfning, Omedelbar inställning; Surpass webb Barries och restriktioner för lokalt,. Stöd VOIP och P2P - GoVPNGo - VPN, säker privat Unblocking internet conection service
  • Vpnsurfing.com gratis VPN-konton och artiklar. - Gratis VPN info på VPNSurfing.com

Tips

 • Du kan också komma åt Facebook via vilken internetuppkopplad mobiltelefon. Läs mer på Facebook mobila sidan.

Varningar

 • Handlingen att använda en proxyserver för att komma åt en begränsad webbplats kan resultera i avstängning från skolan.
 • Nätverksadministratörer kanske redan har blockerat proxy du försöker använda. Det kan vara nödvändigt att prova flera proxyservrar innan du hittar en som fungerar på ditt nätverk.