Wka

Hur få friska scen hår

Om du är en "scen kid 'eller' scen queen" du hår är nog på väg att skada med alla döende, blekning, uträtning och retas. I den här artikeln får du lära dig att hålla ditt hår friskt, eller så frisk som det kan vara samtidigt ha scene hår.

Steg

Hur få friska scen hår. Se vad du gör med ditt hår varje dag.
Hur få friska scen hår. Se vad du gör med ditt hår varje dag.
 1. 1
  Se vad du gör med ditt hår varje dag. Reta dig och räta ut det? Tja om du menar allvar med att ha friskt hår sedan kanske skära en del av det. Lär dig att älska din naturliga hår eller hålla ditt naturliga hår några dagar.
 2. 2
  Antalet en regel för friskt hår är i din kost. Massor av vatten och en kost rik på frukt, grönsaker, fisk och nötter kommer att göra ditt hår glans. Du kommer inte få glansiga flätor om du bor på skräpmat. En obalanserad kost kan leda till problem med hår som torrhet, sprödhet, mjäll och slutligen håravfall. Protein är nödvändigt för stark friskt hår som hår består av keratin, som är ett protein. Så, innehålla för icke-vegetarianer - magert kött, fisk ägg och för vegetarianer - paneer, yoghurt, dals, ärtor, bönor och nötter. Också äta lax. Se till att du äter rätt genom bland annat följande i din kost:
  • Vitamin B - Gröna grönsaker, bönor, solrosfrön, nötter och ärtor.
  • Vitamin C - Citrusfrukter som apelsiner, citroner, lime, meloner och bär.
  • Vitamin E - Avokado, riskli, nötter, mörkgröna grönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter.
  • Vitamin A - Morötter, sötpotatis, squash, broccoli, cantaloupemelon och aprikoser.
  • Vitamin K - Skaldjur, Mejeri, fikon, sparris, broccoli, sallad, brysselkål, vitkål, mörkgröna bladgrönsaker, havregryn, sojabönor, vete, yoghurt, äggulor och lever.
 3. 3
  Återfukta ditt hår djupa skick ditt hår minst en gång i veckan. Till djupt villkor håret, tvätta dig bara håret och sätta lite inpackning eller lämna in balsam i håret. Lägg sedan en duschmössa på innan du somnar. Det finns djupa balsam som du inte behöver sova på, Liksom Aussie 3 minuters mirakel. Men för bättre resultat slitage att sova. Lämna lite spray på balsam när du går ut eller när du är hemma. Sätt lite jojobaolja eller kokosolja i håret minst två gånger i veckan.
 4. 4
  Skydda håret Använd alltid en värme Protectant sprej när du är värme styling håret. ALLTID. Simbassänger kan förstöra håret. Klor i en pool är en stark blekmedel. Det kommer att missfärgas håret och lämna det med ett oattraktivt anstrykning. Skydda ditt hår innan du går in genom tillämpning av en inpackning. Omedelbart efter, skölj håret i äppelcidervinäger, sedan med club soda. Karbonatiseringen kommer att lyfta överskott salt och klor ut.
 5. 5
  Hitta ett bra schampo och balsam.
 6. 6
  Trimma håret Ju längre du väntar, desto mer måste du klippa. Om du har scen hår, är det mest sannolikt kommer att skadas. Så det kommer att vara kluvna toppar. Även blekning, och döende och retas kommer att orsaka kluvna toppar definitivt. Trimma dem minst en gång i månaden.
 7. 7
  Blast off Byt till en jonisk hårtork. Dessa kräver mindre värme, begränsa skada håret, så dina lås kommer att lämnas ute glansigare och friskare.
 8. 8
  Om du är en blekt platina blond du förmodligen bleka dina rötter varje månad. Se alltid till att aldrig gå över håret som redan är blekt. Det kommer att orsaka brott. Bara bleka dina mörka rötter.
 9. 9
  Om du vill ha galna färger i håret få det professionellt gjort. Om du bleka håret en galen färg det kommer förmodligen bli ojämn, vilket skulle göra dig bleka det mer, vilket naturligtvis är skadligt.

Tips

 • Inte kraftfullt handduk torkar håret.
 • Minska friktionen på håret när det är möjligt. Inte sova med håret löst eller om du måste, använd ett fall satin kudde.
 • Om du har tovor, använder en bred tand kam inte en liten tand kam.
 • Kort scen hår är friskare, så anser att. Om du verkligen vill ha långt scen hår, extensions fungerar också, det finns klipp ins från hett ämne och riktiga.
 • Bär inte håret upp och tight för länge. Bära upp håret begränsar blodflödet till hårbotten, och kommer att påverka hårväxt och hälsa. Det gör också orsaka brott, som håret dras från hårbotten.
 • Borsta inte håret när det är vått. Ditt hår är svagast när det är blött, när du borstar det, sträcker det och raster.
 • Att göra en handduk turban är mycket skadligt. Omslag din våta hår i en handduk på toppen av huvudet skadar våta flätor. Undvik att tvinna håret i en handduk för att torka den. istället, försiktigt klappa håret torrt, och om du måste slå in den, slå in den under nacken. Om tillgängligt, använd en gammal skjorta handduk tee istället för en handduk.
 • Inte kamma håret med en liten tandad borste. När kamma igenom vått hår, använd en bred tand kam. Använd aldrig en pensel, och använd aldrig en kam där tänderna är nära varandra. Vått hår är extremt känslig och benägna att gå sönder, så spraya en tjänstledighet av balsam innan du kammar.
 • Aldrig sätta ditt hår i någon typ av stil som kommer att sätta onödig påfrestning på enskilda hårstrån.

Varningar

 • Du kan inte reparera skadan, gör inpackning precis det tillräckligt stark så att din nya håret kan växa ut och du kan stänga av skadan.
 • Om du retas, räta, blekmedel, och färga håret en hel del, kan vara skadad. Denna artikel är att bidra till att minska risken för denna skada. Du kommer inte ha perfekt, glänsande hår om du värmer stil och reta håret varje dag. Och eftersom ditt hår kommer att skadas trimma den!

Saker du behöver

 • Schampo / balsam
 • Inpackning
 • Jojobaolja / kokosnötolja
 • Bred tand kam
 • Värme Protectant sprej
 • Hälsosam mat