Wka

Hur att reparera en trasig halsband

Så, har du brutit det halsband du värdefull och är inte säker på vad jag ska göra åt det? Reparera trasiga halsband är ofta lättare än du tror. Oavsett om du har brutit lås eller knäppte halsbandet själv, samla upp bitarna och den här artikeln ska hjälpa dig att få det så bra som nya på nolltid.

Steg

Hur att reparera en trasig halsband. Hitta hur ditt lås är ansluten och ta bort den.
Hur att reparera en trasig halsband. Hitta hur ditt lås är ansluten och ta bort den.

Brutna lås

 1. 1
  Hitta hur ditt lås är ansluten och ta bort den. I de flesta fall kommer detta att helt enkelt vara en fråga om att öppna ett hopp ring eller ring på lås med tång och sedan ta bort spännet. Men om ditt lås är fäst på ett mer komplext sätt, kan du klippa bort det. (Starka avbitare kommer vanligtvis arbetar för detta på grund av de mjuka metaller som används i de flesta smycken.)
 2. 2
  Skaffa ett nytt lås. Dessa finns tillgängliga från de flesta båtar butiker och alla specialiserade beading butiker utbudet. Ta spännet du bort med dig när du köper en ny för hänvisning till hudfärg. Olika legeringar är olika färger och olika färgat spänne gör det uppenbart att ditt halsband har reparerats. Om du var tvungen att klippa ditt lås upp eller öppna en ring i lås, kan du behöva köpa ett hopp ring samt ett spänne så att du kan koppla den till ditt halsband.
 3. 3
  Fäst den nya lås genom att öppna hoppa ring eller ögla på spännet och skjuta det på ditt halsband.
 4. 4
  Stäng ring eller slinga för att avsluta ditt halsband.

Trasig kedja

 1. 1
  Twist öppna länken som kom ifrån varandra, eller den ena bredvid den om den är svårt skadad eller förlorad, med nål tång. Om länken som kom ifrån varandra är svårt skadad, bör du ta bort det nu.
 2. 2
  Fäst den andra delen av kedjan genom att föra in den på länken du öppnade.
 3. 3
  Twist länken ihop igen för att säkra kedjan. Se till att den och den länken är fäst att stänga ordentligt. (Det kan vara en bra idé att kolla de andra länkarna också, så att du kan dra åt dem innan de också falla sönder)

Snäste elastisk

 1. 1
  Lägg ut pärlorna i sin ursprungliga ordning.
 2. 2
  Skär en längd av elastisk ca 4 inches (10 cm) längre än vad som ursprungligen användes för halsband. Det är bäst att använda elastisk som består av gummi överdraget med vävt tyg som ser ut ungefär som en rund skosnöre, inte vanligt gummi: om den sträcks för hårt eller dras mot en semi-skarp yta, kommer gummit inom bryta generellt men den totala sladden kommer bara tänja, inte bryta.
 3. 3
  Trä de lösa pärlor tillbaka på elastiska längd.
 4. 4
  Knyt ihop ändarna så att ingen elastisk är synlig, vara noga med att inte sträcka elastiska alltför mycket eftersom detta kan orsaka att bryta igen. Vigas några gånger för att förhindra det kommer ångra.
 5. 5
  Klipp bort överflödig elastiska.

Brutna sträng

 1. 1
  Lägg ut kulorna i den ursprungliga beställningen.
 2. 2
  Skär en längd på sträng (se till att det är tunt nog att gå igenom dina pärlor) några inches längre än den ursprungliga halsbandet.
 3. 3
  Fäst spännet till en ände. De flesta sträng halsband använda en kalott (ett konstaterande med en krok och två runda bitar som viks ihop för att täcka en knut) att fästa ett lås på ett professionellt sätt.
  1. Skjut kalotten på strängen.
  2. Knyt en knut i änden av snöret några gånger så det är säkert.
  3. Klipp bort överflödigt sträng.
  4. Vik kalotten över knuten.
 4. 4
  Trä pärlorna tillbaka på strängen i det ursprungliga mönstret.
 5. 5
  Avsluta halsband med en annan kalotten på samma sätt som beskrivs i steg 3.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Halsband med värdefulla pärlor såsom pärlor är ofta knyts mellan pärlor att förhindra förlust av många i en olycka.
 • Den bästa typen av tång för att använda på smycken en "rund tång", som är en vass tång med slät, inte sågtandade, konisk, inte halv-runda, käkar. Den har inga kantiga kanter för att repa smycken, men eftersom tång är hårda, starka stål och smycken är mjukt glänsande metall, det kan göra ljus yta skav om inte stoppad. Eventuella tång kan göras mer passande genom att fylla backarna, omslag med tejp fungerar för ett mycket litet jobb.