Wka

Hur att observera dagen av tystnad

Dagen av tystnad hålls varje år för att protestera mot homosexuella, bisexuella och transpersoner (HBT) mobbning i skolorna. Det är tänkt att upprepa tystnaden av offren för mobbning. Här är hur du kan delta i den:

Steg

Hur att observera dagen av tystnad. Ta reda på när det kommer att hållas.
Hur att observera dagen av tystnad. Ta reda på när det kommer att hållas.
 1. 1
  Överväg noga. Fundera på om du vill delta i Day of Silence.
 2. 2
  Ta reda på när det kommer att hållas. Gå till dag av tystnad hemsida och bekräfta datum. Var säker på att om du begår till det, du har inga hinder för fullt deltagande, till exempel om du är ledningen på din skola spel.
 3. 3
  Registrera dig för det när det tillkännages i din skola.
 4. 4
  Följ dina instruktioner. Du kommer antagligen behöva tiga under dagen och kanske bära en skylt runt med berättelsen om ett offer för homofobiska trakasserier.
 5. 5
  Berätta någon som kan förvänta dig att tala. Om du är en student, kan du prata med din lärare i förväg om vad du ska göra och varför.
 6. 6
  Få vänner att delta. Det blir lättare att motstå frestelsen att prata när du har en koalition av vänner deltar med dig.
 7. 7
  Bryt tystnaden. Planera en händelse för att bryta tystnaden. En Breaking the Silence Evenemanget är en möjlighet för deltagarna i Dagen av tystnad för att äntligen tala ut om sina erfarenheter av dagen. Breaking the Silence betyder något annat överallt. I många fall, Breaking the Silence är den första stund att någon av deltagarna talar om Day of Silence. På vissa ställen är det en hyllning till dagens händelser och framgångar individer. Det kan också vara en underbar kombination av båda. Det kan se ut som ett stort rally, eller som ett litet möte men en Breaking the Silence händelsen är alltid ett bra sätt att avsluta dagen på Silence aktiviteter. Hur ser en Breaking the Silence händelse som? Deltagare från tidigare år har använt massor av olika sätt att bryta tystnaden:
  • "Nyårsafton" Modell: Deltagarna samlas i slutet av dagen, det finns en tyst nedräkning till den angivna sluttiden, och när klockan slår, skriker alla, ropar, sjunger, ringar klockor, visselpipor blåsa, takter trummor, skakar noisemakers, och så vidare.
  • "Daybreak" Modell: Deltagarna samlas i slutet av dagen, det finns en tyst nedräkning till den angivna sluttiden, och när klockan slår, folk börjar långsamt att buller eller tala som känslan kommer till dem.
  • "One Voice" Modell: Deltagarna samlas i slutet av dagen, och när klockan slår, deltagarna turas om att åka upp till mikrofonerna och tala för hela gruppen.
   • En kraftfull metod är att deltagarna beskriva hur det kändes att vara tyst i nio timmar, och de svar de fått under hela dagen.
   • Det viktiga är att bestämma i förväg vilken typ av Breaking the Silence Evenemanget passar dig bäst. Du kommer inte att kunna diskutera det på dagen av tystnad, så att välja tidigt försäkrar att alla respekterar Silence Breaking att alla har beslutat om.
 8. 8
  Kom ihåg att delta i dagen av tystnad kan vara en mycket emotionell och ansträngande händelse för människor. Räkna med olika typer av samtal att uppstå.
 9. 9
  Undersök vad du fått genom erfarenhet - för dig själv och för andra. Mobbning kommer inte att stoppas av Day of Silence. Det kommer att stoppas av människor som du som står upp för mobbning och inte bara stå som en åskådare. Du kan göra en stor skillnad i någons liv.

Tips

 • Kolla in hemsidan för mer information
 • Om din skola inte deltar i dag av tystnad, kan du göra något åt det. Skaffa dig information, och ta med den till din skola.

Varningar

 • Lärarna är inte skyldiga att respektera ditt beslut att inte tala om denna dag. Om du har en muntlig rapport eller något den dagen, prata med läraren i förväg så att han / hon vet varför du inte skulle kunna delta, och vara villiga att göra det på en annan dag. Ytterst är det ännu viktigare att arbete i skolan, och du bör inte låta detta påverka på något sätt med din utbildning eller effektiv klassens deltagande.