Wka

Hur att imitera en person som du beundrar

Imitation är inte bara en bra form av smicker. Det är också ett fantastiskt sätt att bebo någon annans skor och att odla din egen som följd. Imitera en annan person som du beundrar eller behandla som en förebild är det snabbaste sättet att lära sig något. Som barn är det hur vi lärt oss om världen och hur man talar, promenera, och interagera med andra.

Om du behandlar imitation av beundransvärda människor som en lärande metod i hela ditt liv, kommer du att dra en hel del från andra människors erfarenheter och kunskaper.

Steg

Hur att imitera en person som du beundrar. Observera skillnaden mellan imitation och slavisk eller meningslösa hängivenhet.
Hur att imitera en person som du beundrar. Observera skillnaden mellan imitation och slavisk eller meningslösa hängivenhet.
 1. 1
  Observera skillnaden mellan imitation och slavisk eller meningslösa hängivenhet. Denna artikel är ordentligt om imitera karaktärsdrag för din personliga förbättring. Med andra ord, är det du försöker att inte "bli" den person som du beundrar och du inte inte> skapa en helgedom för fan, hjälte eller kändis dyrkan till denna person. Den oäkta avses här är om att vara attraherad kvaliteter som en beundransvärd person har att du vill polera upp inom dig själv, beundrar i den personen vad du vill göra eller vara mer av dig själv. Det är troligt att du är attraherad av dina förebilder just därför att de har egenskaper som du hyser undernärda inom dig själv och ser tydlig visning av dessa kvaliteter i handling i en annan gnistor din önskan att göra detsamma. Genom koncentration på beteendet, övertygelser, åsikter och värderingar av människor du beundrar, kommer du att få fantastiska insikter framgångsrika förhållningssätt till livet, affärer, studier, arbete, etc.
  • Imitation är ungefär karaktär byggnad och förfining, du förblir i huvudsak att du och din egen kreativitet och självkänsla härrör helt inifrån - du helt enkelt försöka förbättra dessa delar av din karaktär som du tror viktiga genom att fokusera på hur andra har utvecklat dessa aspekter av själva.
  • Förväxla inte imitera andra med bristande tänka själv. Att tro det skulle vara att missförstå att imitera de karaktärsdrag hos en person som du beundrar. I själva verket, visar du att du tänker för dig själv genom din förmåga att välja de saker som du beundrar och tror på andra snarare än att bara låta dig själv att vara i fullständig vördnad eller ogillande av en annan person.
  • Tänk hela tiden att det här handlar om hitching din stjärna på beprövade strategier, avslöjade egenskaper och metoder genom andra i tron ​​att dessa faktorer mycket väl kan fungera för dig också.
 2. 2
  Studera personen du beundrar. Du kommer bara imitera någon framgång om du blir deras elev. Människor som är alltför upptagen döma andra och känna svartsjuka, irritation eller ånger om en annan persons framgång och prestationer är oförmögna att lära av den personen eftersom deras egen negativitet står i vägen. Upphör att döma personen och börja observera sina strategier objektivt, att identifiera de saker de gör, säger och tänker att göra en sådan inverkan på dig (och på världsmarknaden).
  • Om denna person är någon välkänd, läsa självbiografier, artiklar som diskuterar personens framgångar och böcker eller artiklar skrivna av denna person om ämnen de är expert i.
  • Om du känner personen eller om du har en chans att se dem på skärmen eller att höra dem med ljud, observera eller lyssna på dem regelbundet. Spendera så mycket tid som behövs för detta - var noga med att ägna stor uppmärksamhet - tills du är säker på att du har lärt dig tillräckligt med information om de saker du vill ha.
  • Några av de saker du kan koncentrera dig på är den andra personens utseende (till exempel, hur de klär sig, styla håret, bär sig själva, etc), deras sätt att tala och interagera (intonation, pauser, förmåga att lyssna, svara med humor, etc.); typiska sätt de beter sig både under tryck (lugn, eftertänksamt, etc.) och i allmänhet (positiv, trevlig, omtänksam, pålitlig, etc.), deras hållning och kroppsspråk (typiskt självsäker, kraftfull och lugnande om du har valt en förebild med stora kvaliteter), och så vidare.
 3. 3
  Se om det är möjligt att möta den personen om du inte redan känner till dem. Kanske de ger ett seminarium, en konferens eller leverera ett tal någonstans. Om det är affärer relaterade, se om det finns tur eller möjligheter till nätverkande där du kan få träffa dem personligen. Kanske är det någon i din arbetsplats eller social sfär som du ännu inte har faktiskt haft chansen att träffa. I så fall ordna ett tillfälle där du kan möta upp, över en kopp kaffe eller en chatt kanske. När vill träffa dem, var inte rädd för att förklara för dem att du vill lära känna dem bättre eftersom du beundrar dem för (Infoga orsaker här). Detta är inte bara smicker, det ger dem feedback att de gör något positivt för andra och de kan även se detta som en möjlighet att aktivt engagera sig i att hjälpa dig att växa.
  • Du kan också ta chansen att stoppa dem när du råkar på dem i vardagen. Du kan vara utanför kontoret, cafeteria, klassrum, helst av en slump. Låt inte tillfället glida förbi - le och säga en hälsning och fråga dem om de har en stund.
 4. 4
  Lär känna personen bättre. Om du har en möjlighet att lära känna den person du beundrar bättre, sedan ta chansen. Lär känna personen kommer att göra det möjligt för dig att lära dig mer om vilken typ av person de är och deras stil. Om du är nervös, tryck utöver dessa nerver och säga hej, kommentera något de har gjort det har påverkat dig eller be dem en snabb fråga som söker rådgivning. Hjälp dem att inse att du är genuint intresserad av vad de gör genom att uttrycka din beundran för dem eller för de saker de gör, kanske citera en eller två exempel. Vara rakt upp och berätta att du vill lära känna dem lite bättre. För ytterligare idéer om hur man startar en konversation med någon du knappt känner eller känner sig överväldigade av, se:
 5. 5
  Var skamlös i din imitation av människor du beundrar. De har de egenskaper du eftersträvar och tror på, så var inte rädd att prova på sina kvaliteter för passform. Du hedrar sin levande arv och du hjälper dig själv genom att efterlikna deras framgångar. Använd vad du har lärt dig att börja imitera den andra personens egenskaper, stil, program, etc. Välj mellan de egenskaper du beundrar mest (t.ex. företag stil, tydlighet i ansiktsuttryck, lugnande hand gester eller kroppshållning, ansökan till ett projekt, sättet de talar, etc.) Börja sätta dessa element du har noterat i praktiken i ditt eget liv.
  • Börja med de egenskaper och metoder som du hittar lättast att imitera början och arbeta dig upp till hårdare sådana. Försumma inte att skjuta dig själv bortom dina nuvarande gränser ändå. Novelty är alltid skrämmande men det är definitivt värt att övervinna rädslan för att se hur långt du kan ändra ditt sätt att tänka och agera genom att anpassa andras framgångsrika metoder.
  • Undvik känslan av att imitation är en undanflykt. Douglas Adams summerade en gång upp vår förtegenhet att lära av andra mest koncist: "Människan, som är nästan unik i att ha förmågan att lära av andras erfarenheter, är också anmärkningsvärd för sin uppenbara ovilja att göra det." Var öppen för att använda denna unika talang till oss. Genom att övervinna dina svagheter om imitera en annan, förbättrar du dina egna chanser att bli mer framgångsrika.
 6. 6
  Fortsätt att öva tills det fungerar för dig. Koncentrera hårt på drag, vana eller metod som du vill efterlikna i denna beundrade personen och omsätta det i praktiken regelbundet tills det är nära nog perfekt. Om du misslyckas med att anpassa det eller omsätta det i praktiken fortsätta att försöka tills den faller på plats för dig.
  • Självklart kommer du att anpassning som du antar. Detta är naturligt och förväntat, du är fortfarande dig och allt du antar måste anpassas till denna verklighet. Och ibland, hittar du vad det bara inte fungerar för dig. Det är okej också - åtminstone du provat.
 7. 7
  Håll det hela i perspektiv. Idén om imitation i den här artikeln har fokuserat på att låsa in de goda egenskaper och metoder som fungerar för dig. Den motsatta ytterligheten är att hjältedyrkan här personen och att upphöra med att tillämpa sunt förnuft och känsla för perspektiv i ditt emulering av deras egenskaper och handlingar. Kom ihåg att varje person du beundrar är lika mänsklig som dig själv och har samma svagheter. Undvik mönstring hela ditt liv och övertygelser om denna personen eller du riskerar att hamna besviken, sårad och eventuellt även förkrossad när personen i fråga underlåter att leva upp till dina förväntningar. Eftersom detta är ganska oundvikligt, vara beredd på att ta reda på saker som bestörtning dig så mycket som saker som tvingar dig. Det är ett tecken på din beundrade personen är lika mänsklig som du och upplevelser kämpar för.
  • Plocka russinen beundransvärda element, kasta det som inte driva din egen självkänsla framåt och fortsätta att utveckla alla sidor av dig själv i en väl avrundad och ärligt sätt. Det handlar om att lära och förbättra, inte om att ersätta personligt ansvar genom låtsas.

Tips

 • Om någon fläckar som du imitera en mentor och försöker förolämpa dig för det, behandla det som vatten på en gås. Om de är oförmögna att förstå syftet bakom inlärning genom imitation, det är inte något du bör spåra ur genom. Tänk hur din förebild eller mentor skulle reagera och göra samma sak!
 • Imitera goda människor, inte dåliga människor.
 • Om den person du vill imitera råkar vara en kändis, en "personlighet" (den term som används före skapandet av "kändisar") eller någon berömd inom ett visst område av strävan, kanske du tycker att det är bra att kolla in några böcker eller dokumentärer om (eller av) dem. Fan / personliga hemsidor, TV-intervjuer eller filmer (om personen råkar vara en skådespelare eller skådespelerska) kan också vara bra ställen att börja. För idéer om hur man ska kontakta eller träffa en kändis kolla in följande:
 • Om du börjar ändra essensen av sig själv, som att klä helt som den person som du beundrar varje dag, härma alla fraser och ord de säger och agerar så här andra personen istället för att främja din egen unikhet och svara på livet som dig själv, riskerar du förlora din självkänsla och istället tillåta dig själv att "bli" den andra personen (i själva verket är det som ibland kallas en "posör"). Detta är en skadlig form av imitation som bara resulterar i en klon och undviker en tankeväckande och meningsfull övning karaktär byggnad.
 • Visste du att? Vi imiterar omedvetet tal av samtalspartners i en strävan att "leva" med dem som vi pratar med. Ja, vi är så anpassade till imiterar varandra, att vi kommer att imitera andra människors tal mönster, böjningar, talhastighet, talartiden, manér, kroppsställningar och ansiktsuttryck. Så, är en del av din imitera förmåga redan medfödd!

Varningar

 • Inte alla kommer att uppskatta eller kanske ens förstå önskan att modellera dig själv på dem. Det är en bra idé att vara öppen om din beundran utan att vara subtil om din imitation. Om personen är någon du faktiskt får träffa eller, ännu bättre, kan ha som en mentor, bör de inte ha några svårigheter att erbjuda dig åtminstone erbjuda några ord av rådgivning.
 • Om du har en fixering vid en person och allt du kan göra är att tänka på dem, samla nyheter och objekt fläkt att göra med dem, och de har blivit en central figur i ditt liv eller om du tror att du har en särskild anknytning till dem även om du inte känner dem, är detta dysfunktionella och kan även vara en signal om underliggande psykologiska frågor. I detta fall, se din läkare för rådgivning.