Wka

Så sluta skratta efter varje kommentar

Ett fniss här, kan ett gapskratt där och du brukar bli förlåten för att ha en rejäl humor om livet och de saker som händer dig. Men om du inte kan hålla dig för skratt efter allt någon annan säger, är det troligt att du inte är så mycket genomsyras av en känsla för humor som lider av en känsla av underlägsenhet, obehag runt andra eller bara dålig läsning av sociala signaler. Skrattar varje gång någon kommenterar kommer snart ut som störande, kränkande eller får dig att avfärdas som någon som är oförmögen att någonsin ta något eller någon annan allvarligt. Det är dags att stärka upp din känsla för vad som är riktigt underhållande och förbättra din egen känsla av.

Steg

Så sluta skratta efter varje kommentar. Börjar märka när du skrattar efter folks kommentarer, särskilt de uppenbarligen inte roliga kommentarer.
Så sluta skratta efter varje kommentar. Börjar märka när du skrattar efter folks kommentarer, särskilt de uppenbarligen inte roliga kommentarer.
 1. 1
  Börjar märka när du skrattar efter folks kommentarer, särskilt de uppenbarligen inte roliga kommentarer. Försök att vara medvetet medveten om vad de triggers som får dig att skratta åt dessa olämpliga tidpunkter. Fundera på hur du känner när det händer - mår du, edgy, uttråkad, argumenterande, antipathetic för nya idéer, obekväma eller förvirrad? Eventuella negativa känslor som leder till behovet att skratta är en indikator på att skratta tjänar att täcka upp eller stå för dina sanna känslor. Och dessa känslor behöver åtgärdas liksom skratta vana (eller ersättning för nervositet).
  • Håll en dagbok om skrattande triggers för en vecka. Kan du se ett mönster som bildar? Märker du särskilda triggers?
 2. 2
  Tänk på hur andra ser din ständiga skratt, speciellt med tanke på att den kommer i sluttampen av sin vanligtvis vanliga kommentarer. Som nämnts i inledningen, det finns olika sätt att din ständigt behov av att skratta efter kommentarer kan tolkas av människor, men till slut är det troligt att bära tunna och att orsaka en del människor att inte ta dig på allvar. I en professionell eller arbetsmiljö sammanhang är detta en allvarlig utgång eftersom det innebär att du riskerar att förbises för kampanjer, plommon roller och eventuellt även en löneförhöjning. Och när det kommer till dejting och kärlek, ingen som gillar att höra någon skratta hela tiden de säger något, det snart leder till dem undrar om du tar förhållandet på allvar och de kan kalla saker. Och alla dessa tolkningar uppstår bara för att du inte kan sluta guffawing vid tillfälliga kommentarer! Säg till dig själv att du definitivt är värt mer än att ses som ett lätt av andra människor.
  • Ett bra test är att tänka på är hur de andra i rummet kommer att visa dig om du fortsätter att skratta när de talar. Om du är säker på att det är bra att gå med i ett uppenbart rolig stund, sedan njuta. Om de är benägna att tro att du är konstig eller ur fas med situationen, sedan försöka så hårt du kan styra själv.
 3. 3
  Urskilja mellan den irriterande, nervösa skratt och gott, äkta skratt. Denna artikel handlar inte om att förtränga en och alla skratt. Det finns helt klart tillfällen då det är både lämpligt och avlastning på djupet för att skratta. Men det är viktigt att känna till skillnaden mellan den vanliga skratt och verkligt skratt född av äkta humor eller lycka. Du ska veta skillnaden bara genom känsla - ett verkligt skratt resultat för att något är genuint rolig och skratt lämnar dig att må bra och glad. Den andra typen av skratt är en mekanism som syftar till att täcka upp din oro. Om du inte är säker ännu, fråga dig själv:
  • Innebär detta att skratta mig att må bra eller använder jag det som en krycka för att täcka upp negativa känslor? Är något åt ​​situationen att känna mig obekväm eller pressad?
  • Är min skratt infektiös eller är folk tittar på mig tafatt och väntar på mig att sluta?
 4. 4
  Bli mer självsäker. Okontrollerad stadigvarande skrattar i slutet av folks kommentarer kan vara ett tecken på att du känner dig underlägsen andra människor och att du inte känner att de kan stå upp för dina egna åsikter och preferenser. Genom att skratta, det finns en önskan att verka oförargliga och även tröst till högtalaren, som ett sätt att blidka dem så att de inte ser dig som en motståndare. Dock kommer detta medföra aldrig om ett roligt sätt att interagera med andra och bara tjänar till att hålla att du känner dig sämre. Istället lära sig att stå upp för dig själv och att vara påstridig, vilket är en icke-konfronterande, icke-aggressiva och icke självutplånande sätt att interagera med andra. Att lära sig att hävda dina behov med andra i en rättvis, omtänksam och artigt sätt, kommer du att märka att du ser dig själv som lika med varje person och underlägsenhet känslan kommer att avta. Och med det också, den utlösande faktorn för den obekväma skratt.
  • Tänk på kvicka eller tankeväckande svar som du kan ge till människor i stället för att skratta. Detta kan ta lite ansträngning för din räkning, men är väl värt besväret. Läs upp de kvicka svar från människor som säger vad de egentligen vill säga, men på ett sätt som är artiga eller smart. Att lära en del av deras one-liners kan hjälpa dig att övervinna känslan av att skratta och ge dig en verklig känsla av äntligen uttrycka de saker du skulle snarare säga än att bara täcka upp med fnissande. Om intelligens är inte din sak, prova taktfull sanningsenlighet istället så att du kan säga din åsikt utan att såra känslorna hos den andra personen.
 5. 5
  Hitta konstruktiva sätt att hantera tills du har övervinna vanan att skratta i slutet av allas kommentarer. Det tar tid att ändra en vana, liksom beslutsamhet, men vad gör du när du är medveten om att andra märker ditt skratt? När du arbetar på att stoppa dig själv från att skratta efter varje kommentar, är det bra att hitta några saker att göra som kommer att täcka upp ditt skratt. Till exempel, om du känner behov av att komma över dig, helt enkelt slå bort och täcka munnen. Låtsas att det är lite av hicka, en nysning eller att det finns en groda i halsen om någon frågar efter dig. Andra idéer är:
  • Ta djupa andetag innan man tillåter något ljud att komma ut ur din mun. Du kan styra skrattar med djupa andetag. Detta fungerar verkligen. Öva med vänner.
  • Enkelt eller nicka.
  • Gräv naglarna i handflatan för att påminna dig själv att skratta är en vana som måste övervinnas, inte bortskämd i.
  • Tänk på något allvarligt om det fungerar för dig. Tänk på det oavslutade i-facket, det hundbajs du har ännu att ösa på baksidan gräsmattan eller den gång din chef kastade ditt arbete tillbaka i ditt ansikte. Dessa typer av tankar bör sätta en dämpare på fnittrar.
 6. 6
  Ge verkliga avsättningsmöjligheter för att släppa ditt skratt. Det är viktigt att du inte svänga till ytterligheter och bli tråkig och alltför allvarligt! Hitta läglig lämpliga tillfällen att grundligt skämma ditt skratt. Tillbringa tid med glada, roliga människor sprickbildning skämt, dela roliga historier och titta på komedier tillsammans. Vara beredd att se den ljusa sidan av livet hela tiden, men lära sig att skratta på insidan när det inte är lämpligt att skratta högt. Vara en solstråle i människors liv att påminna dem om att skratt är en bra tonic genom att vara en källa till roliga saker istället för att gömma sig bakom andras kommentarer - det finns en värld av skillnad mellan varit en genuint rolig person som har en stor känsla för timing och en bedrövad själ med en som skrattar ut ur armod. Sträva efter att använda ditt riktiga humor för att värma hjärtan och sinnen andra och provocera deras skratt. Det är det bästa sättet att hålla ditt skratt och för att dela den runt!

Tips

 • Skratta är bra för din själ. Se bara till att den är äkta skratt och inte nervös typ.
 • Om du gör skratta mycket, är du inte i trubbel. Det betyder bara att du behöver lite justering som beskrivits ovan. Men var noga med att inte sätta dig ner i processen att lära sig att ångra ditt olämpligt skratta vana. Till exempel, säg inte, "OMG! Jag skrattar för mycket. Jag måste vara så irriterande!" Den skrattar inte precis att du är irriterande, men genom att uppmärksamma det på detta sätt, du märka det för andra människor och de är sannolikt att komma överens och man förringa dig själv i processen. Det är bättre att inte säga någonting, men om du känner att du måste helt enkelt be om ursäkt, som "Åh, jag är ledsen, det var olämpligt av mig."
 • Se till att du inte skratta åt roliga saker och inte på allvarliga saker.
 • Om du är orolig för att du kommer att skratta under ett möte med någon, försök att "skratta ut allt" innan mötet upp. Tänk på något roligt och skratta och skratta tills du känner att du inte längre. Förhoppningsvis kommer du att känna alla skrattade och kommer inte att vara på humör för skratt under mötet.
 • Var medveten om att skratt löser upp spänningar. Därför tenderar folk att skratta åt riktigt bisarra tider, såsom under närvaro vid en begravning. Detta är ett sätt att lindra spänningen och skratt och tårar är så nära att ibland signalerna blandas ihop. Piska inte upp dig vid sådana tillfällen, du är inte ensam och det bästa du kan göra är att lugnt lämna, har din avlastning på djupet skrattar passar ifrån tillfälle och tillbaka när du känner lugnat och tillbaka till det normala.

Varningar

 • Skrattar åt varje liten kommentar kommer få folk att se dig som en airhead. Är det vad du verkligen vill?
 • Utbyter inte skratt för att vara tråkig och allvarlig, det är viktigt att skratta. Bara vara mer kontroll över när du skrattar i stället för att använda det som en krycka.