Wka

Så sluta prata om vänner bakom ryggen

Är det saftiga guldklimp av information om din kompis tjata på dig, ber dig att släppa det till resten av dina vänner? Känner du lust att skvallra om andra bakom deras rygg för att göra dig själv ser ut som Jokern i gruppen eller för att göra dig själv lite mer intressant? Det kan verka som ett lockande bra idé då, att dumpa din vän precis i mitten av en rolig berättelse eller ett pinsamt ögonblick men din vän kommer inte tänka så... I själva verket kommer din vän att ifrågasätta din lojalitet tillsammans med din brist på takt.

Om du talar om dina kompisar bakom deras rygg, tänk på hur det är sannolikt att få dem att känna. Innan du passerar längs ytterligare en bit av information, stanna upp och tänka på vad du gör. Sedan göra en pakt med dig själv att sluta prata om vänner bakom ryggen för gott.

Steg

Så sluta prata om vänner bakom ryggen. Undersök vad du tror ligger bakom din lust att prata om dina vänner eller dela en bit saftigt skvaller om en kompis.
Så sluta prata om vänner bakom ryggen. Undersök vad du tror ligger bakom din lust att prata om dina vänner eller dela en bit saftigt skvaller om en kompis.
 1. 1
  Undersök vad du tror ligger bakom din lust att prata om dina vänner eller dela en bit saftigt skvaller om en kompis. Kanske du tror att det är ofarligt roligt och kanske du även känna lite patentskyddad över information eftersom det handlar om din vän trots allt. Eller kanske du tror att släppa din väns hemligheter eller mest pinsamma stunder i mitten av en konversation kommer att vara rolig och reservdelar du behöver säga något sådant om dig själv. Eller är du för närvarande missnöjd med ditt liv och prata om andra väns olycka eller misär feeds din själ? Oavsett motivationen bakom lös fjäder, måste du komma till roten av varför du tycker att det är okej att prata bakom ryggen på dina vänner, för att veta hur man stoppar. Tänk vilka av följande är mest tillämpbar för dig:
  • Osäkerhet: Människor som inte är bekväm i sin egen hud och som har osäkerhet ofta kommer att plocka isär andra för att må bättre. Och tyvärr, kan detta omfatta ibland dem nära dig, vars inre tankar du vet bäst av allt, bara för att du inte känner dig säker nog att hitta mindre personliga samtalsämnen med människor som awe eller överväldiga dig.
  • Tristess: Känns som om ditt liv är helt tråkigt och utan spänning? Dra ut andras smutstvätt kan få konversationen igång och koka upp lite spänning. Emellertid visar denna brist på kreativitet i din konversation färdigheter, så att bärgning din tristess med din väns uppgifter är både lat och illojalt.
  • Revenge: Vissa människor kan vara arg på en kompis och känner att det enda sättet de kommer att känna upprättelse är att tala om dem bakom deras rygg - oavsett om de redan hashed ut med vän eller inte. Revenge som en motivation för att göra något är alltid totalt misslyckas när det gäller att leva ett meningsfullt liv, det visar en brist på självrespekt, en brist på respekt för andra och en brist på självbehärskning eller personligt ansvar för dina handlingar. En vän förtjänar aldrig ha sin smutstvätt luftas som ett universalmedel för din egen irritation eller missnöje med dem.
  • Skydd: Du kanske känner sig kränkta och vill varna andra människor i din cirkel av "farorna" med att ha denna person i deras liv utgör. Tänk på att vi ofta känner sig som offer i vänskap med mindre saker, som själviskhet, som verkligen utgör liten fara för någon. Om så är fallet, låt dina vänner göra upp sina egna sinnen.
  • Humor: Under dessa sarkastiska tider när sitcom och verklighet tv-stjärnor slungar förolämpningar som om de vore ingenting, en del folk tror att de är roliga genom att göra snarky kommentarer om vänner bakom deras rygg. Tyvärr för de luft-headed TV "förebilder", inte roligt inte ens komma in i ekvationen och kopiera dem är ett tecken på att låta hjärnan gå på semester. Humor inte nedlåta sig till nedlåtenhet, belittlement eller skvaller, om den gör det, det är inte humor, det muckraking.
  • Tanklöshet: Du har antagit att eftersom din vän verkar ha en tjock hud, att det är okej att prata om dem utan hänsyn till deras känslor. Din vän har känslor, de är bara inte nonchalera dem. Åtminstone du har FYNDIGHET att erkänna att du har varit tanklös. Nu är det dags att vända.
 2. 2
  Tänk vilken typ av skada du gör. Om du skulle stanna och minnas dina ord och tänka på vad du sa, är vilken typ av skada du gör för att en annan person? Placera dig själv i din väns plats och fundera på hur du skulle känna dig om de saker som du har sagt att andra har sagt om dig av din vän. Plötsligt är det inte en sådan trevlig känsla när tittade på det här sättet. Din vän kan bli skadad av skvaller, rykten anstiftare eller överdrivna negativa utsmyckning om sina liv i ett eller flera av följande sätt:
  • Personlig rykte: Att sprida skvaller om en annan person, oavsett om det är sant eller inte, kan skada en persons anseende ohjälpligt, särskilt eftersom det kommer från en nära källa. Fundera på om dina skvallra sätt är potentiellt förstöra din väns rykte. Om så, varför tror du att du ska ta ner din vän så här? Om du skvallra eftersom du söka hämnd, är detta inget sätt att lösa dina konflikter. Om det är på grund av tanklöshet eller en önskan att se bättre ut på din väns bekostnad, är det dags att sluta tycka synd om dig själv och börja inse att det du gör är att få till stånd en verklig skada.
  • Business rykte: Är du förstör din väns levebröd bara för personlig foder eller kanske av avundsjuka? Tänk på vad dina ord kan göra till din väns ekonomisk trygghet och framtidsutsikter affärer. Fundera över hur ditt rykte anstiftare kan påverka inte bara din vän, men också hans eller hennes familj och personal.
  • Familj rykte: Även om du kan prata om din vän, kan dina ord såra hans eller hennes familj, inklusive din väns barn. Familjemedlemmar är oskyldiga och ska inte skada eller skadas av dina ord.
 3. 3
  Få kunniga i din kommunikation. Vet skillnaden mellan skadlig skvaller, ventilering till vänner eller helt enkelt förmedla information om en vän. I vissa fall kan du sprida goda nyheter om en vän utan att inse att din vän skulle ha föredragit att hålla det hemligt ett tag mer (som att vara gravid eller få ett jobb befordran). Eller kan du helt enkelt ventilera om en kamp du hade med en nära vän, utan att tänka alltför hårt om hur detta ljud till lyssnare utanför din inre krets. Veta skillnaden mellan urskillningslöst talar bakom en väns rygg kontra leverera information är viktig:
  • Avluftning / rensa luften. Vi måste alla släppa loss och om du har haft en kamp med en vän, kanske du vill rådgöra med en annan kompis att hjälpa dig igenom problemet. Prata med en pålitlig vän som du vet utan tvekan vill inte prata om din diskussion med andra ska vara bra i de flesta fall. Prata ut det kan ge dig insikt och hjälper dig att komma fram till konfliktlösning med din andra kompis. Undvik att säga elaka saker eller ringa dina andra vänner namn. Dessutom ventilering kontinuerligt till många människor flyttar in gossipy territorium.
  • Skvaller / pratar bakom en väns rygg. Med information som inte har något att göra med dig (eller i vissa fall information som gör men är mycket konfidentiell) och fritt diskutera det med många människor anses vara skvaller.
  • Passerar längs nyheter. Till exempel, när en nära vän har ett barn, berättar en massa människor inte anses vara skvaller som din vän ger dig henne eller hans välsignelse att berätta för världen. Å andra sidan, är om hon har haft tre missfall i rad och inte vill att någon ska veta att hon är gravid igen förrän hon vet detta barn säkert kommer till sikt, att säga något utan hennes tillåtelse att prata bakom ryggen.
 4. 4
  Inse fakta. Fråga dig själv vad pratar om andra säger om dig. Fundera på hur du hamna letar när du pratar om vänner bakom deras rygg. Troligtvis de vänner du skvaller att inte lita på dig med personlig information i framtiden och kommer att ta avstånd från dig. Du kan också söka osäkra och möjligen hämndlysten om du har blivit utropare, detta riskerar att förlora mer än bara vän eller vänner om vem du har skvallrat, som andra vänner inser att du inte kan lita på. När du tänker prata om en annan vän bakom väns rygg, tänk på hur negativt som gör att du verkar och hur även de som mottagit dina uppgifter kommer att tänka två gånger om att lita på dig.
  • Gör en samlad insats för att sätta dig själv i din väns skor under en diskussion. Tycker du det när man pratar eller skvaller om dig bakom din rygg? Vet du vad dina vänner tycker om dig? Innan du öppnar munnen för att tala om en saftig bit av skvaller, sätt in ditt namn i meningen som, "Herregud, jag kan inte tro att _______ ansökt om utmätning!" Skulle du vill att alla ska veta att du ansökt om utmätning? Om du skulle bli generad, tänka på hur din vän kanske känner, det är nog exakt samma.
 5. 5
  Knappen uppåt. Psykiskt eller fysiskt ursäkta dig från ett samtal som blir alltför full av skvaller, för att undvika att "falla in" Gossip spel eller umgås-med-demoraliserande. Ett av de bästa sätten att sluta prata om andra bakom deras rygg är att backa från alla samtal som lutar sig på samma nivå som skvallrat. Till exempel, om du är i en grupp av vänner och en väns namn tas upp om hennes affär, inte lägga all information du kan ha. Du kan låta andra sköta snacket och hålla tyst, men det kan också vara lämpligt att tala upp och menar att det är olämpligt att tala om någon som inte är där för att försvara sig. Naturligtvis vara taktfull och inte starta papperskorgen prata någon som deltar i samtalet heller!
  • Vill inte spekulera om någon person. Du kan vara döende för att hoppa in i samtalet även om du inte har någon information, men håller tillbaka. Vill inte spekulera - bara vägrar att delta i någon muckraking.
  • Försök att styra samtalet bort från skvaller. Ta diskussionen tillbaka till här och nu var de närvarande under samtalet är antingen talar om vad som händer i deras egna liv eller diskutera en ny het trend eller ämne.
  • Gå bort om du inte kan kontrollera dig själv. Du är bättre att lämna diskussionen istället för att hoppa in och bidra. Om dina vänner frågar din åsikt helt enkelt säga "jag vet inte något om det" och lämna den ensam.
 6. 6
  Öka din respekt faktor. Om du har använt skvaller om dina vänner som en social krycka, är det dags att vakna upp från fuga. Oavsett har drivit dig att prata om vänner bakom ryggen, kommer mycket av detta ned till att lära sig att respektera både dig själv och andra mer. I synnerhet om du har använt skvallrat som ett medel för att göra dig själv ser bättre eller som ett sätt att passa in mer med andra, då är det definitivt dags att omvärdera varför du hellre verkar populärt med främlingar än att känna sig lojal mot och belåten med de vänner som är en viktig källa till stöd, lojalitet och förtroende i ditt liv.
  • Hjälp dig själv att läka tidigare svider som kan ha lett till skvallra vanor, genom att släppa gamla sår, förlåta de misstag andra har gjort mot dig och förlåta dig själv för att ha gett efter för en urgammal mänsklig last. Om hämnd har tär på dig under en tid, kommer förlåtelse hjälper dig att äntligen släppa taget.
  • Lova dig själv att du inte kommer att upprepa backstabbing prat och att du kommer att fånga dig själv om du startar upp den igen och sluta omedelbart. Det är verkligen så grundläggande när det gäller att stoppa dig från att sprida berättelser.
  • Tänk på att vänskap är en källa till läkning och förnyelse. Istället för att vända sig bort från den, slå in den och vara lojala.
  • Hitta mer konstruktiva sätt att kommunicera med människor i sociala sammanhang som gör att du känner dig obekväm eller vänster ut. Om din konversation färdigheter behöver en boost, lära sig olika sätt att finna bättre samtalsämnen. Om dina nerver är strimlad offentligt, lära sig att klara sig bättre genom att öka ditt självförtroende. Om du lider av en social fobi, få hjälp att övervinna den. Använda skvaller om vänner är aldrig ett substitut för att förbättra dig själv.
 7. 7
  Ber om ursäkt till din vän om så behövs. Om din vän veta att du har skvallrat om honom eller henne, vara stark och ber om ursäkt. Oavsett om din vän är villig att acceptera denna ursäkt är ovidkommande - du måste stanna och vänd på nytt blad någonstans och detta är en viktig och symbolisk gest att göra.
  • Undvik att göra ursäkter. Helt enkelt förklara att du har hamnat i en dålig vana att skvallra, inser du att det är både fel och sårande och du har gjort ett bestämt beslut att upphöra att vara en skvaller eller att dela något mer av din väns personliga information utan dennes tillåtelse.
 8. 8
  Sträva från denna punkt fram emot att bara tala väl om dina vänner. Kom ihåg och följa denna kloka gamla ordspråket: "Dela upp alla människor i två grupper:. Vänner och främlingar Vänner är älskade för mycket att skvallra om, är främlingar kända för lite."

Tips

 • Mamma visste bäst när hon sa: ". Om du inte kan säga något fint, inte säga något alls"
 • Ju mer du skvaller, kan de mer fakta förvrängas, ofta skevhet sanningen. Detta kan göra för en bra story, men tyvärr har lera en vana att fastna, så oavsett hur fantastiska skvaller kan visas för alla med ett objektivt perspektiv, för dem djupt fast i skvaller, kan det tyckas alltför verkliga.
 • Lär dina barn att inte skvallra, sedan föregå med gott exempel för dem.
 • Upptäck varför du har problem med tillit. Att prata bakom dina vänner tillbaka hela tiden handlar om att bryta förtroende, ständigt. Varför känner du att det är okej att göra och vad ska du göra för att bygga upp ett förtroende, snarare än att förstöra den?

Varningar

 • Om du har en personlighetsstörning som påverkar din oförmåga att förbli lojala mot de som ligger närmast dig, söka terapeutisk hjälp. Det handlar lika mycket om din egen självkänsla självförtroende.
 • Talar om vänner bakom ryggen kommer troligen att resultera i förlust av relationen.