Wka

Så sluta ljuga för dig själv

Alla lögner. Du kanske inte tror att du gör, men även små brister att tala eller låtsas vara någon eller att vara så kunnig, kompetent och beredd som vi förväntas är alla former av lögn. Att ljuga för sig själv är ett djupt svek dock, som om du tillbringar mycket tid att övertyga dig själv att du är någon annan än den du verkligen känner dig själv att vara inne, då livet kommer att bli mycket tuffare för dig än det behöver vara. Stoppa lögner för dig själv kan vara en oerhört renande upplevelse om du är villig att ge det en go.

Ibland, du vet att du ljuger för dig själv, men den inre rösten som är goading dig att lura dig själv skriker mer högljutt. Tillåt dig själv utrymme att upptäcka lögner du säger själv genom att inte slå dig själv över de upptäckter du gör och genom att göra komprimerar med dig själv för att övervinna den värsta av denna vana så att du kan leva ett mer tillfredsställande liv.

Steg

Så sluta ljuga för dig själv. Sluta säga ja när man egentligen menar nej.
Så sluta ljuga för dig själv. Sluta säga ja när man egentligen menar nej.
 1. 1
  Sluta säga ja när man egentligen menar nej. Detta är ett av de största problemen för många människor som känner sig tvingade att säga "ja" till andra för alla möjliga anledningar. Om dessa skäl inte vara sant att ta hand om dina egna behov och resurser tid, då är det viktigt att säga nej istället. Att säga "nej" kommer, liksom allt annat, ta praktiken men du kommer snart lära sig att människor föredrar att veta att du menar det, och att du inte kommer att svika dem genom att säga ja, men aldrig gör det. Medan vissa människor kan verka kränkt av ett "nej" när du skulle normalt säga ja till dem, ofta indikerar detta mer om sina egna behov av att använda dig, i vilket fall det är bra för dem att veta att du står upp för dig själv.
 2. 2
  Identifiera dina försvarsmekanismer. Använda defensiveness, utsatthet, ilska, intellectualizing eller upprördhet som medel för att skydda din sårbarhet är en form av själv bedrägeri. När du får på din höga häst och hävdar att andra såra dig eller inte följa din synpunkt, ljuger du för dig själv att dina reaktioner är försvarsmekanismer, inte speglingar av ditt verkliga jag. Den verkliga du är den vars passioner, övertygelser, värderingar och preferenser frågan men bör vocalized och visas i mer konstruktiva sätt att hjälpa och vårda andra, inte behandla dem som hinder i vägen eller som källor till konfrontation.
 3. 3
  Erkänn när du är rädd. Lögner är ofta något vi säger när vi vill skydda oss. Önskan att skydda är ett svar på något som du fruktar. Ju mer du erkänner dina rädslor, desto mindre kommer du att behöva ljuga. När du befinner dig rationalisera något, eller din intuition utlöser någon introspektion, fråga dig själv: "Vad är jag rädd kan hända?"
 4. 4
  Gör en medveten ansträngning för att märka stunder under dagen när du försöker vara någon du inte är. Även om det är bra att lära av andra och saker copycat som har fungerat för dem, tar detta för långt, och försöka vara dem kommer att resultera i att du förlorar din självkänsla och försöka vara någon du inte är. Likaså kommer contorting dig att möta andras förväntningar urholka din personlighet, och bryta din ande. Gör inte eller säger saker bara för att en annan person gör eller förväntar sig att du, källa behovet av att bete sig på det sättet inifrån och om det inte är sann mot dig själv, antingen gör det inte eller anpassa den helt för att reflektera ditt eget jag.
 5. 5
  Inse när du överdriver dina förmågor, prestationer och färdigheter. Dessa typer av lögner till dig själv så småningom kommer att orsaka dig förvirring, frustration och förlust när du överskattar vad du är kapabel till. För vissa människor, kan detta leda till uppfyllandet av "Peter Principle", där du tillåter dig själv att bli befordrad bortom din kompetens ännu spendera din tid på att försöka förgäves bevisa att du är kapabel. Detta kan leda till utbrändhet, en känsla av misslyckande och även en minskning av rykte som andra upptäcker att du inte kan hålla dig på det sätt du sa att du skulle. Överdrift av detta slag hjälper inte dig att komma vidare och hindrar dig från att vara sann mot dig själv.
  • Lär dig att vara ödmjuk.
  • Dela dina svagheter med andra människor. Detta hjälper dig att bättre ansluta med människor som känner igen samma sårbarheter i sig och det visar också dem att du är äkta.
 6. 6
  Var försiktig med när du säger själv att det går att förändra, men du gör ingenting för att göra detta. Att säga att du skulle vilja ha det annorlunda är en sak. Action är en annan. Många människor ljuger för sig själva genom att önska att de skulle vinna på lotteri, få en arvedel, hitta det perfekta jobbet, etc, och sedan helt enkelt gå vidare med allt de kan inte stå över sina liv, passivt väntar på... vem vet vad som händer. Du vet den här lögnen om du hittar dig själv säger en hel del: "Om bara." Om bara inte kommer att göra förändringar för dig, bara din handling och beslutsamhet kan göra det.
 7. 7
  Bekräfta din tunnelseende. Alla har det, till viss del. Inse att din sanning är just det - din sanning. Ljug inte för dig själv genom att tro att ditt sätt att se världen är det enda sättet att se världen. Det är denna typ av snäva synsätt som får människor till ändlösa argument som de inte kommer tillbaka, när de försöker genomdriva sin verklighet på andra, att förneka verkligheten av någon annan.
 8. 8
  Håll dig till en hög standard av inre sanning talande. Det kommer förmodligen att ta praktiken men när du är uppmärksam på behovet av att vara mer själv-sanningsenlig, kommer du fånga dig själv när du ljuger för dig själv och börja stoppa det från att hända. Fantastiska saker kommer att hända när du är mer sanningsenlig mot dig själv - du litar på dig själv mer, kommer du att känna din självuppskattning öka och du kommer att förstå dina begränsningar och när för att förlita sig på andra snarare än att försöka "göra allt" själv. Du kommer att vara mer benägna att gå vidare med saker istället för att deppa eller falla in i själv-piteous stunder, och du får mer energi eftersom du inte håller upp en front, dölja din sanna natur eller oroa dölja din sårbarhet. Ytterst, inte ljuga för sig själv är ett sätt att ge andra en gåva av den äkta, och att de kan lita på.

Tips

 • Tankar om dig själv som är mörka, ruvande och negativa är en del av dig, inte hela. Låt inte dessa för att definiera vem du är, det är en osanning till dig själv om du gör. Varje människa är en motsägelse och en blandning av ljus, skugga och mörker och vi var tillbringar en livstid balansera dessa aspekter av oss själva.
 • Vet skillnaden mellan ärlighet och taktfullhet. Att vara så hård mot dig själv att du krypa in i fosterställning och ge upp är inte konstruktivt och kommer bara orsaka er mer smärta. Var taktfull vid bedömningen dina svagare punkter och där du behöver förbättra och beslutsamhet att göra vad du kan för att förbättra.
 • Ibland irrationella nivåer av själv kritisera tankar kommer från andra människor som var negativa influenser i ditt liv, särskilt i barndomen. Tänk källan innan man antar sina idéer är en giltig del av vem du är. Det tar introspektion för att reda ut det här från värdefulla själv kritik och ofta även tar prata om dessa känslor med betrodda vänner som har en sund syn. Se upp för tankar som är helt oförenliga med verkligheten eller med dina andra vyer i livet. Exempel: en tonåring som får höga betyg i hedrar klasser och alltid stödjer andras akademiska prestationer, varje förbättring av kvaliteter - som fortfarande tror att hans eller hennes egen framgång är knappt tillräckligt om det. Det kan vara vad som helst.