Wka

Så att färga håret med citronsaft

Vill du lätta ditt hår eller sätta ut höjdpunkter "naturligt"? Vill se ut som en California flicka, med soldränkta lås som lyser när de träffar ljuset? Oroa dig inte, det är lätt. Följ bara de korta instruktionerna nedan för en chef för vackert, ljusare hår!

Steg

Så att färga håret med citronsaft. Kombinera citronsaft och vatten.
Så att färga håret med citronsaft. Kombinera citronsaft och vatten.
 1. 1
  Kombinera citronsaft och vatten. Blanda 1/4 kopp varmt vatten med en kopp citronsaft, färskpressad. Kombinera detta i en sprayflaska.
 2. 2
  För torrt hår, kombinera citronsaft och balsam. Detta kan torka håret vilket är anledningen balsam behövs. Blanda 1/4 kopp balsam med 1 kopp citronsaft, färskpressad. Du kanske vill att vispa denna blandning tillsammans i en liten skål och ställ åt sidan.
 3. 3
  Skydda din hud med ett lager. Du kommer att bli "aktivera" de ljusare effekterna av citronsyra i solen, så du vill vara säker på att din hud är skyddad från skadliga UVA-och UVB-strålar.
 4. 4
  Applicera citron blekning till håret. För full täckning, spraya blandningen över hela håret och ge det några lätta penslar.
  • Om du letar mer efter höjdpunkter, ta en bomullstuss indränkt i citron blandningen och skjut ner strängarna du vill ha markerat. Försök att hålla reda på vilka strängar ljusare, eftersom processen tar ett tag och du måste återställa den blekning flera gånger för att det ska träda i kraft.
  • Om du använder citron balsam blandning för torrt hår, ta en bakelse borste eller dylikt och borsta håret du vill lättade med blandningen. Denna blandning kommer att ha mer kropp och vara slicker än citronvatten blandning, så det kommer att bli svårare att få höjdpunkter med det.
 5. 5
  Hitta en bekväm plats. Du kommer att behöva sitta utanför i direkt solljus under minst 60-90 (1h-1hr30min) minuter för att börja se någon färgförändring.
 6. 6
  Applicera citronsaft efter 90 minuter. Fortsätt att sitta i solen i ytterligare 30 minuter.
 7. 7
  Ge ditt hår en djup konditionering när du är klar belysning. Tvätta håret, och sedan med en generös mängd balsam eller annan fysisk substans.
 8. 8
  Ge processen tid att arbeta. Förvänta dig inte att se plötsliga förändringar direkt, göra ljusare med citronsaft tar tid! Räkna med följande färgförändringar i 3 till 4 veckor:
  • Dark Brown till: Ljusbrunt eller Ecru
  • Ljusbrun till: Golden Blonde
  • Mörk Blond till: Ljusblond
  • Mörkröd till: Mörk Blond
  • Ljus Röd till: Ljusbrunt / Blonde
  • Svart: Kommer inte visar mycket förändring alls.

Andra ljusare metoder för att försöka

Du kan använda dessa metoder i kombination med citron för bättre resultat.

 1. 1
  Försök att lätta ditt hår med cassia obovata. Cassia är en växt som innehåller en svag gyllene eller lätt gult färgämne. Den är också känd som "neutral henna," och ger ditt hår en gyllene ton.
 2. 2
  Använd kamomillte att lätta på håret. Kamomillte fungerar bäst på ljusbrunt eller blont hår, och du spraya det på samma sätt som du skulle citronsaft eller väteperoxid.
 3. 3
  Använd för att lätta ditt hår. Det kanske inte är "naturligt", men det verkligen fungerar. (Lightening håret med citroner, även om de är "naturliga", ändå skadar ditt hår på samma sätt väteperoxid gör.)
 4. 4
  Prova lite kanel för att lätta dessa lås! Kanel fungerar fint på mörkt hår, och visst luktar bättre än väteperoxid. Ge det ett försök!
 5. 5
  Ge lite av ett försök. Honung är en annan bra belysning agent. Det är naturligt, torkar den inte ut ditt hår som citron eller peroxid, och det fungerar!

Tips

 • Fortsätt denna process på flera dagar om du inte har mycket tid det första sammanträdet.
 • Om du använder juice att bara dina naturliga höjdpunkter, kommer du att få ränder. Om du djupt mätta hela huvudet, kommer det ljusare fyrfärg.
 • Ha tålamod! Du kommer att behöva göra detta flera gånger för att få en stor skillnad.
 • Använd inte flaska citronsaft.
 • För barn och unga tonåringar, be en vuxen eller förmyndare om hjälp.

Varningar

 • Gör inte detta alltför ofta, eftersom solen kan allvarligt skada din hud över tiden. Se upp för solbränna, är det lättare att en solbränna än behandla det.
 • Denna metod kan inte vara så effektiv om du har mörkbrun eller svart hår.
 • Använd inte för många, om du använder mer än en citron om dagen, kan man lägga en fräck, udda nyans till ditt hår.