Wka

Så att färga håret en Crayola färg

Crazy hårfärger blir mer och mer populärt. Här är några anvisningar och råd om hur du väljer din färg, din plats och hur man ska gå igenom processen att dö ditt hår en av dessa färger.

Steg

Så att färga håret en Crayola färg. Välj en färg som kompletterar färger du bär ofta.
Så att färga håret en Crayola färg. Välj en färg som kompletterar färger du bär ofta.
 1. 1
  Välj en färg som kompletterar färger du bär ofta. Detta betyder inte, om du bär en hel del rött måste du välja röd, du kan välja en annan färg som går bra med det som orange.
 2. 2
  Bestäm hur länge du vill att färgen att hålla. Hur länge färgen varar kan variera från två eller så veckor att permanent (kommer att pågå tills håret växer ut). Det varierar också om hur friska håret är.
 3. 3
  Bestäm hur mycket av ditt hår du vill ha färgade och där du skulle vilja det. Några populära val är lugg eller främre sektioner färgade, undersidan av håret, och tips. Dying allt ditt hår kan vara mycket skadligt och akta: färgen kanske inte ser likadana ut efter några veckor. Se till att du vill ha denna färg i hela håret.
 4. 4
  Köp färgämnet och hår blekmedel. Dessa kan hittas på Hot Topic, Spencer, Statisk, etc. Vissa skönhet leverans butiker lager ett fåtal av dessa färger också.
 5. 5
  Kontrollera att du har minst ett par latexhandskar. Färgämnet, även om de inte permanent på håret är mycket permanent till huden och ser inte vacker, speciellt om du dör ditt hår för ett speciellt tillfälle.
 6. 6
  Bär arbete eller sova kläder, och linda en gammal handduk runt axlarna bara i fallet.
 7. 7
  Separera delar av håret som du vill färga. Resten av håret bör säkras så att ingen färg oavsiktligt hamnar på den. Om du dör alla i ditt hår, hoppa över detta steg.
 8. 8
  Tag på handskarna, och blekmedel dessa delar av håret. Följ alla anvisningarna på låda eller flaska. Bleach är skadligt för håret, så låt den inte stå på för länge eller håret blir sprött och burrigt.
 9. 9
  Skölj håret och schamponera det, men använd inte balsam ännu. Torrt hår med en annan gammal handduk och kamma det ordentligt. Om du använder samma handskar under hela processen, skölj dem också att se till att inget blekmedel blandas med färgämnet. Detta ger ett otillfredsställande färg. Om inte, ändra dina handskar.
 10. 10
  Fördela en generös mängd färgämne på fingertopparna. Med utgångspunkt från hårbotten ner, applicera färgen till de avsnitt tills de är helt mättade. Applicera inte så mycket att det droppar på den andra delen av ditt hår. För att se till att det är ännu, använd en kam för att sprida ut det från roten (eller annan startpunkt) till spets (eller annan slutpunkt).
 11. 11
  Lämna in tid utses på låda eller flaska, skölj och schampo. Behåll handskarna på och hålla håret och vatten från kroppen och resten av håret, eftersom den färgar.
 12. 12
  Torka och styla håret som du brukar göra.

Tips

 • När du köper färgämne, tänk på att färgämnet i sig kommer att vara mycket mörkare än det faktiska resultatet.
 • Använd två speglar-en framför dig och en bakom dig-så att du kan se vad du gör om du arbetar bakom huvudet. Ändå, ibland är det till stor hjälp att ha en vän göra de svåraste fläckarna. Se bara till att de bär handskar!
 • För att göra hårfärgningsmedel längre, använd en hårtork för att "baka in" färgen EFTER du har kvar i färgen för den utsedda tid. Beroende på konsistensen av färgämnet, får håret inte helt torka under processen, men det är faktiskt den värme som sätter färg. Ca 5 minuter bör räcka.
 • Det är också bra att använda schampo och balsam för färgat hår. Detta hjälper till att läka en del av skadan och kommer inte att beröva färg ur håret.
 • Om du får bläck på huden eller andra delar av ditt hår, ta bort så fort som möjligt med hörnet av en handduk doppad i schampo. Det kan kräva vissa allvarliga skrubbning.
 • Ett annat tips för längre varaktig färg är att inte schamponera håret direkt efter färgning. Istället, skölj extra väl, och tillämpa balsam. Efter 24 timmar, för schampo ta bort resten av färgämnet.
 • Ljus blond eller platina färgat hår färg kan användas som ett mindre skadligt alternativ till blekmedel, men blekmedel ger bäst färg och längsta färgämne.
 • För att lägga till mer än en färg, hålla sektionerna separeras så att de inte vidrör eller färga dem några dagar från varandra, och använda olika handskar eller skölj dem innan en ny färg.
 • Färgerna är bäst kontrast till ljusa eller mörka färger. Du kan färga de övriga delarna av håret svart, eller använda blekmedel på alla dina hår och bara använda färgerna på vissa delar.

Varningar

 • Avsedd endast för icke-metalliska hårfärgningsmedel. Metallic hårfärger är allvarligt skada och är inte billigare än en vattenbaserad färg. Se till att läsa innehållet etiketten innan köp.
 • För de första dagarna, kan färgämnet fortsätta "läcker". Försök att inte låta vått hår röra lakan eller kläder, eftersom det kan permanent missfärga dem. Du kan också överväga att använda dina handskar när du tvättar håret under denna tidsperiod.
 • Vissa skolor tillåter inte onaturlig färg i håret. Se till att kolla med din administration och dina föräldrar innan du färga håret.
 • Vissa färgämnen har ångor som kan orsaka yrsel. Håll dörren eller fönstret öppnas och köra en fläkt eller a / c för att se till att rummet ventileras.

Saker du behöver

 • En flaska ickemetalliskt hårfärgningsmedel
 • En flaska hår blekmedel eller väldigt ljust blond hårfärg
 • Ett eller flera par latexhandskar
 • Gamla kläder och två eller flera gamla handdukar
 • Mörka borste eller kam
 • Hårklämmor eller band hår för att säkra andra delar av håret (valfritt)
 • Hårtork (tillval)