Wka

Hur villkor håret med öl och kamomill

Öl är bra för ditt hår. Dess vitamin B och naturlig sockerhalt lägga volym och hjälpa ditt hår att glänsa. Kamomill är känt för att vara ett hår lyfta medel, och för blont hår, kan det även förbättra blond shine och skär genom brassiness av färgat hår.

Kombinera de två ingredienser ur ditt skafferi och du får din egen helt naturliga balsam färg blixtnedslag som kommer att lämna ditt hår glänsande, tjockare och mjukare.

Steg

Hur villkor håret med öl och kamomill. Skölj med kallt (inte frysa) eller ljummet vatten.
Hur villkor håret med öl och kamomill. Skölj med kallt (inte frysa) eller ljummet vatten.
 1. 1
  Schampo som vanligt. Har öl och kamomillte redan monterade och klara för användning.
  • Alltid skölja ett kallt vatten eftersom detta förseglar hårstrået och gör håret glänsande. Det hjälper också till att förhindra och riva av håret.
 2. 2
  Häll pint (475ml) av öl långsamt genom håret.
 3. 3
  Skölj med kallt (inte frysa) eller ljummet vatten. Se till att få alla ölen ur håret.
 4. 4
  Ta det färdiga kamomillte och häll den långsamt genom håret. Detta kommer att dölja eventuella kvarvarande öl lukt och kommer också ljusare och villkor håret. Låt det sitta i några minuter.
 5. 5
  Skölj ur teet med kallt vatten. som vanligt. Du bör märka en mjukare, mer markerad skillnad på ditt hår.

Tips

 • Kamomillte kommer att ändra färgen på ditt hår med upprepad användning. Det kommer att lätta håret, lägga höjdpunkter eller en blondare utseende.
 • Det är viktigt att du inte använder riktigt varmt till varmt vatten vid sköljning ut ölen och kamomillte. Om vattnet är för varmt eller hett, kommer du inte att se någon nytta av detta recept.
 • Kamomill kan också lätta mörkt hår, eller åtminstone få fram lättare höjdpunkter.

Varningar

 • Var försiktig att göra detta om du redan har färgat, rätade eller permanentat håret. Kanske göra ett litet test patch först. Dock bör kamomillte vara bra för färgat blont hår.
 • Om du har allergier mot kamomill eller öl, undvika ingrediensen. Receptet kan fortfarande arbeta med bara en av ingredienserna vid behov vara.

Saker du behöver

 • 1 pint (475ml) öl (någon billig öl, kommer även inaktuella öl gör)
 • 1 kopp kamomillte som har kokats och kylts