Wka

Hur vet man att man har vuxit upp

Vuxenlivet inte trolla fram med ett nummer. Den dagen du når 18 eller 21 är inte en dag som kommer utrustad med manualen för vuxenlivet. Ja, i dagens tider, tenderar tonåren som sträcker sig genom vissa människors 20s och 30s, med vuxna barn ("adultolescents") inte lämnar hem och väljer att anta arbetssätt som gör det möjligt för de minsta ansvar och inte vara "bunden". Men det kommer en dag när de växer upp är antingen viktigt eller bara kryper upp på dig. Att veta att du har nått den punkten är ofta en fråga om acceptans och lära sig att ändra ditt sätt att både utåt och inåt anta mer mogna beteenden.

I allmänhet, som vuxit upp indikerar att du har utvecklats till en ny fas i ditt liv där du tar din karriär, liv och framtid mer seriöst, eller åtminstone, du har mer oro för dina framtida behov och är inte längre lika lätt övertalas av grunda spänning och planlösa slingrande. Om "adultolescence" har varit din grej ett tag, men du känner rörelserna av mognad, använd den här artikeln för att kontrollera om du är redo för nästa steg i livet tillväxt.

Steg

Hur vet man att man har vuxit upp. Du tror verkligen på framtiden.
Hur vet man att man har vuxit upp. Du tror verkligen på framtiden.
 1. 1
  Du tror verkligen på framtiden. Tänk på din tidsuppfattning. När du är ett barn, är din inställning i här och nu. Kanske du tänker på vad som kommer att hända i morgon, eller nästa vecka, eller ens denna sommar. Men, du vet att du är en vuxen när du allvarligt fundera vad saker och ting kommer att bli 5 eller 10 år från nu, och vidta åtgärder för att påverka ditt framtida liv. Detta yttrar sig i ett par olika sätt:
  • Du ser för en delägare som är så mycket kompatibel som han eller hon är spännande. När du är ung och omogen, det handlar om kemi och fyrverkerier. När det inte längre är roligt, innan länge, stannar den bara. När du blir äldre, börjar du att lära dig från dina tidigare relationer, och du blir mer selektiva. Och när du träffar gupp i vägen, försöker du faktiskt att arbeta igenom det, snarare än att argumentera på toppen av dina lungor och avsluta relationen med dramatik.
  • Du investerar i en pensionsfond. Du är officiellt en vuxen när du äger aktier. Även om du inte vet hur många du har, hur mycket de är värda, eller ens vad bestånden är exakt, du sätter fortfarande på din stora pojke byxor och sätta dina pengar i något som kommer förhoppningsvis blommar i en avlägsen framtid.
 2. 2
  Du bryr dig om din vikt och hälsa. Undersök din midja - minns du att kunna äta eller dricka vad du vill och stanna magert oavsett vad? Om dessa dagar är bakom dig, och du försöker vända långsammare din ämnesomsättning, är du förmodligen en vuxen. Du ser inte barnen räkna kalorier eller väga sig. Även viljan att imponera på andra människor med ditt utseende är inte exklusivt för vuxna, är strävan efter hälsa och fitness väldigt "vuxen" eftersom det kräver en viss grad av samvetsgrannhet och självkontroll som barn helt enkelt inte är intresserade av (och har ingen behöver för).
 3. 3
  Du börjar uppskatta de finare sakerna i livet. Fundera över hur din smak har förändrats. Vad tyckte du 10 eller 20 år sedan, att du inte gillar längre? Vad tycker du nu att du hatade när du var liten? Några tecken på att du växer upp:
  • Du tycker att musiken tonåringar och studenter lyssnar på är fruktansvärda... Inte alls lika fantastisk som den musik som kom ut när du var en tonåring eller en högskolestudent.
  • Du gillar vin.
  • Du föredrar vällagade måltider under snabbmat (åtminstone ibland).
  • Du gillar filmer och TV-program som du skulle har trott var tråkigt i det förflutna.
  • Du har faktiskt sagt något är "för söt".
  • Du tar dig tid att inreda ditt hem, istället för att bara dunka upp affischer.
 4. 4
  Du pratar om "de goda tiderna". Fråga dig själv: Är livet bättre nu än det var för 10 år sedan? Om svaret är nej, och du kan tänka på flera orsaker, är du förmodligen en vuxen. När människor blir äldre, tenderar vi att romantisera det avlägsna förflutna och längtar efter svunna tider. Ironiskt nog är det mer än troligt att den tid du är i nu är en tid kommer du längtar efter 10 eller 20 år ner linjen. Detta är förmodligen en av de aspekter av att vara en vuxen som du är bättre utan. Uppskatta det du har nu och sluta hoppas att den blir så glad som en tid som inte längre existerar.
 5. 5
  Du är nöjd med mindre sömn. Minns en tid när man sover i 10 timmar var rakt en behandling. Om nu det är omöjligt, du växer nog upp. Vetenskapen har visat att äldre människor behöver mindre sömn. Dessutom, ju mer ansvar du har, desto mindre tid har du att sova, så det fungerar ganska bra. Du vet att du växer upp när du vaknar innan väckarklockan ringer och tror på dig själv, "Nice! Jag har extra tid att..."
 6. 6
  Du älskar att vistas hemma. Jämför din nuvarande själv till din tidigare själv. Fanns det en tid när du ville gå ut så mycket som möjligt, och nu du gillar vistas hemma? När du blir äldre och känner dragningskraft ansvar, börjar du se ditt hem som en fristad, snarare än ett fängelse. Om du hittar dig själv vrida ner möjligheter att gå ut (möjligheter som du skulle ha hoppat på tidigare), du är officiellt en vuxen.

Tips

 • Att hålla huset välstädat är ett tecken på att växa upp. Det kommer en Eureka ögonblick då du inser att en liten regelbunden rengöring hit och dit, och rengöring som du går, är en mycket mer effektiv och behaglig än tre månatliga förbannelse-fyllda kärnkraft ren och dammbemängd boende för den återstående tiden.
 • En annan kontrollampa tecken på att växa upp är hur du refererar till människor. Till exempel, du slutar kalla folk "snubbe" eller "man" och du anser att det artigt att använda folks förnamn som en form av att erkänna dem för vem de egentligen är. I själva verket behöver du inte ens tänka att hänvisa till människor genom sin titel eller ens Sir eller fru!
 • Åldrande är ett tecken på att växa upp, även om vissa människor in äldre ålder sparkar och skriker. Att behöva bära glasögon för att titta på TV eller enhet kan vara en stor väckarklocka för vissa, medan de gråa hårstrån inte är exakt skriker ungdom!

Varningar

 • Odlas upp innebär också att du fortfarande kan ha roligt och vara dum. Ta inte dig själv på för stort allvar. I själva verket kommer den vuxna som kan se världen genom barnsliga ögon förlorar aldrig en känsla av förundran och vördnad. Bara blanda inte ihop detta med barnslighet.
 • Människor som haft missbruk eller traumatisk barndom passar inte nostalgi mönstret och några av de andra mönstren. Det är mer sannolikt de bästa åren i ditt liv är framför dig om någon bild av det förflutna har ingenting men bittra ånger och / eller traumatiska minnen.
 • Många av dessa förfall cues är kulturella och kan variera en hel del beroende på omständigheterna. Alla dessa saker innebär val. Du kanske inte förlorar en smak för sötsaker och bära det in i ålderdomen. Du kan aldrig bli en städad person eller njuta av att komma upp på morgonen, eller bli mer formell. Många människor lever inte av dessa mönster av kultur. Du kan njuta av varje årtionde musik när den kommer, ser fram emot förändringar och framtiden istället för att alltid se tillbaka på det förflutna som bättre.
 • Den största risken i dessa åldersrelaterade livsstilsförändringar är att människor lever och dör med kalendern, att ge upp saker som de fortfarande verkligen njuta och ta upp saker som de är uttråkade med, bara att följa och passa in värsta fall scenen Efter detta blir "väntar på att dö" och en hel tredjedel av européerna dör vid samma ålder och på samma sätt som deras samkönade föräldrar. Detta är vad som händer om du bor på förväntad livslängd. Breaking ålder konventioner kan hålla dig ung och intressant för livet.