Wka

Hur till frihet spike håret

Liberty Spikes är ett sätt styling håret i tjocka, upprättstående spikar som de på Frihetsgudinnan krona. Om du är en punk, gör en kostym, eller bara vill ha denna coola frisyr, kolla här.

Obs: Liberty spikar som förklaras här är annorlunda än en mohawk. Mohawks visas

Steg

Hur till frihet spike håret. Odla ditt hår långt.
Hur till frihet spike håret. Odla ditt hår långt.
 1. 1
  Odla ditt hår långt. Det rekommenderas att ha håret åtminstone till dina ögon i fronten, eventuellt längre i ryggen, så att dina spikar får lika hållbart och i-ditt-ansikte som möjligt. Längre hår på ryggen rekommenderas eftersom spikarna i sidorna och baksidan av huvudet sticker ut horisontellt och inte lika märkbar. Eftersom den intensiva styling krävs för att hålla den hårda frisyr upp kan stunt sin tillväxt, växa din man innan du gör några andra åtgärder.
 2. 2
  Få några bilder av frihet spikar på nätet eller från andra så att du kan se hur det ser ut när det är gjort. Medan du spetsa den, använda bilderna som referens. Titta på dessa noga, de är din bästa guide till hur det ska se ut. Jorge, från bandet The dödsoffer, har haft en stor chef för frihet spikar minst en gång. Så har Benji Madden från Good Charlotte, though. Du kanske vill göra en Google bildsökning på en av dem eller på "frihet spikar", "frihet preparerade hår", etc.
 3. 3
  Skaffa en stark produkt. De flesta kommersiellt tillgängliga hårstyling produkter inte har tillräckligt med styrka för att hålla håret i frihet spikar för någon rimlig tid. Andra "produkter", nämligen saker som knox varumärke gelatin, skola lim (företrädesvis den klara typ) och förment äggvitor är mycket bättre för att hålla upp håret. Grejen med knox gelatin är att du måste blanda det helt eller bitar av den kommer att hamna på efterkälken.
 4. 4
  Kamma håret. Befria den från eventuella tovor och skit. Kontrollera att du har en ren huvudet eftersom fett hår inte verkar samarbeta också.
 5. 5
  Räta Du behöver inte, men visst gör det mycket enklare om du gör.
 6. 6
  Avsnitt av håret i spikes med hästsvans innehavare eller hårspännen. Innan det finns något lim i håret, kan du ordna och ändra storlek på dem så mycket du vill. Gör dem så de är alla över ditt huvud, är av jämn storlek, och är tillräckligt tjock för att hålla stående. Andel är nyckeln.
 7. 7
  Reta håret. Ångra ett gummiband och dra håret hårt nog för att bära din hårbotten väcker KNAPPT med det. Gör det inte ont om. Okej ja väl, få en kam och vid basen av det om att vara spik kamma den nedåt och sedan uppåt (för dem som inte vet hur man retas håret). Bråkade hjälper det stanna upp. Du vet när du gjort eftersom när du släpper ditt hår, bör retad avsnittet sticka upp. Den retas skapar en stark bas. Reta inte längre än en tum av din spik.
 8. 8
  Ha en vän eller familjemedlem att hjälpa dig, tillämpa valda produkten tätt till den första spiken. Börja längst ner, närmast din hårbotten, och arbeta dig uppåt. Ägna särskild uppmärksamhet till basen, eftersom det är det som håller spetsen stående, men se till att få hela spik mycket väl.
 9. 9
  Föna spik du just lagt till produkten tills klibbig. Det kommer sannolikt inte att vara någonstans i närheten av helt torr, men borde stanna upp på egen hand nu.
 10. 10
  Upprepa steg fem och sex för alla spikar du planerar att göra. Återigen, bör de vara över ditt huvud, lång och tjock.
 11. 11
  Kontrollera att tipsen är spetsiga. Om de inte är (de ser inte ut som de kunde hugga någon) sätta lite vatten på toppen och tillämpa mer produkt, vrida precis tillräckligt så att håren möts.
 12. 12
  Efter alla spikar är upp, föna håret ännu mer. Även om instruktionerna kan säga emot det, bör fön att inom några inches eller nästan röra ditt hår. Om du använder Knox gelatin som en produkt, använda "cool" inställning så det kommer att stärka så snabbt som möjligt.

Tips

 • Liberty Spikes blir svårare att sätta upp och hålla fast ju längre de får. Har du inte dem vara mer än du kan hantera.
 • Harder lika med bättre, för att tala klarspråk. Det kan kräva en hel del av produkt-och tid, men tro mig, det är värt det. De ser mycket bättre och stanna uppe längre.
 • Wetter produkter, såsom gel (rekommenderas inte) eller äggvita, kommer också att göra ditt hår floppen om du använder för mycket. Du kommer förmodligen att behöva tillämpa denna mycket produkt, så har en vän som är redo med mer produkt, en fön, ännu mer produkt, och fön igen.
 • Placera inte din frihet spikar upp varje dag. Det tar en förvånansvärt stor del av tiden att göra rätt tills du vänjer processen. Om du är äcklad av att inte duscha, bara sova på ditt ansikte och hålla huvudet ur vattnet i duschen.
 • Gör dina spikar sticka rakt upp och ut ur ditt huvud i alla vinklar. De ser många gånger mer imponerande.
 • Rekrytera en vän eller familjemedlem du litar på att hjälpa dig. Ja, detta är en parafras av steg åtta, men denna frisyr är nästan omöjligt utan hjälp.
 • Knox gelatin är en av de hårdare produkter att använda. Andrew Dexter har skrivit en guide om det på http://texasdex.com:1234/adexter/knox.html
 • Du kanske vill få en vattentät stol för duschen. Dessa spikar tar mycket lång tid att komma ut.
 • Rave # 4 och Got2B Limmad Blästring Freeze Spray är förment högkvalitativa hårspray.
 • Se till att få hela spik täcks väl med produkten.
 • Efter styling och låta det torka, (vanligtvis mellan trettio minuter och två timmar) ditt hår ska känna skottsäkra eller åtminstone mycket svårt. Om det känns alls mjuk, normal, flexibelt på något sätt, eller som du bara gelades och stylade den normalt, gjorde du det fel. Ta en dusch, tvätta ut de patetiska "spikar" du just gjort och börja om från steg fyra.
 • Ha en knapp ner skjorta. Liberty spikar är "långa, tjocka, upprättstående spikar" (se http://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_spikes ) och du inte vill ha att tänja dina skjortor över håret (smärtsamt) varje dag.
 • Proportionerliga spikar stanna upp bättre än andra. Till exempel, om du har en åtta tums spik, bör basen ligga runt 2 inches i diameter. Om det är för tunn, kommer det att vara svag och svårare att stanna upp, även om det kommer att se bra ut. En spik som är för tjockt kommer att ta upp för mycket av ditt hår, och kommer att bli svårt att hålla stående.

Varningar

 • Denna frisyr är inte för svag i hjärtat.
 • Du kan få en hel del udda blickar från slumpmässiga människor du ser.
 • Denna typ av spikar tar mycket lång tid att lufttorka och kommer sannolikt flopp utan användning av en hårtork.
 • Knox gelatin torkar snabbt och inte släppa sitt grepp. Arbeta snabbt, och bara tillämpa den en spik i taget.
 • Om du bor med dina föräldrar, diskutera några större hår förändras med dem.
 • Om du väljer att använda hårspray alls, gör det inte i ett slutet utrymme på grund av röken.
 • Med håret så hårt, och inte duscha det ut varje kväll, måste du hitta en sovande arrangemang som inte stör den "gör.
 • Liberty Spikes är mycket svårt att komma ut i duschen. Använd inte dessa metoder för en endags-förfarandet.
 • Var försiktig när du använder en fön för att undvika brand eller stötar.
 • Hairspray är brandfarligt. Rök inte eller vara i närheten av öppen eld under eller strax efter att sätta upp dina spikar.

Saker du behöver

 • En produkt (se steg 3)
 • Blow Dryer
 • Long-ish hår
 • Hairspray (tillval)