Wka

Hur tar man bort torr hud från fötterna med Epsom salt

Nyckeln till släta, sexiga fötter är att se till att de ser snygga och frisk hela tiden. Om du plågas av torr eller död hud lurar runt hälarna och fötter botten använder denna naturliga fix för att exfoliera och returnera din hud att barnet mjuk konsistens.

Steg

Hur tar man bort torr hud från fötterna med Epsom salt. Ta bort så många döda hudceller som möjligt genom att tvätta fötterna.
Hur tar man bort torr hud från fötterna med Epsom salt. Ta bort så många döda hudceller som möjligt genom att tvätta fötterna.
 1. 1
  Ta bort så många döda hudceller som möjligt genom att tvätta fötterna. Du behöver en ren "arbetsyta" innan du hämtar ner till Nitty Gritty så antingen blöt eller bara tvätta fötterna.
  • Använd mjukgörande tvål och en washrag att rengöra dina fötter. Se till att du får mellan tårna och runt ankeln området utöver de toppar och bottnar i fötterna.
  • Använd en ren handduk för att klappa torrt. När du har torkat fötterna tar en närmare titt på dem för att se vilka områden som kan behöva det mest "arbete."
 2. 2
  Fyll ditt badkar eller pedikyr badkar med varmt vatten. Självklart vill du inte skållningsvatten men du vill att temperaturen vara tillräckligt varm för att lossa döda hudceller och låta Epsom salt för att göra sitt arbete.
  • Se till att du fyller badkaret tillräckligt hög för att helt täcka dina fötter. Ankle högvatten ska göra jobbet.
  • Du kan använda några av de pedikyr badkar kontroller under processen. Om du har en hemma-turn pedikyr badkar på vibrationer eller värme för extra fördelar.
 3. 3
  Lägg Epsom salt i vattnet när båda fötterna planteras i badkaret. Även om det finns egentligen inget specifikt mått du behöver, en handfull eller en eller två koppar salt bör räcka.
  • Swish saltet runt badkaret så det blir jämnt fördelad. Se till att du har tillräckligt med salt längs botten av badkaret så att dina fötter kan sitta ovanpå saltet.
  • Blötlägg fötterna i saltvatten tills vattnet har svalnat. Då saltet kommer att ha arbetat sig in i de döda hudceller, lossa dem upp och ger en möjlighet för enkel borttagning.
 4. 4
  Ta bort fötterna från salt vatten och linda in dem i en ren handduk. Pat fötterna torra i stället för att gnugga så att saltet kan fortsätta att arbeta sig in i huden.
  • Låt fötterna lufttorka i fem till 10 ytterligare minuter innan peeling. Du kan även se döda hudceller faller av dina fötter när du har klappade dem torra. Motstå frestelsen att börja peeling med en pimpsten eller fil tills de har torkat och vilat i ett par minuter.
 5. 5
  Peel bort död hud från fötterna med en ren pimpsten eller fotfil. Nu kommer du att se kraften i Epsom salt blöt betala av så du enkelt klä fötterna av oslipade kanter och valkar.
  • Börja med bollar av dina fötter som de kommer sannolikt att vara den mest motståndskraftiga området. Använd en snabb, dra rörelse över fötterna för att effektivt ta bort hudceller.
  • Om du ser någon blödning eller upplever smärta, stoppa peeling som du har troligtvis gått för långt.
  • Glöm inte att exfoliera runt tårna och ryggen på hälarna där död hud kan dölja men inte lika uppenbart.
 6. 6
  Blötlägg exfolierade fötterna i varmt vatten och sedan klappa torrt med en handduk. Du bör nu se bebis mjuka fötter redo för sommaren sandaler.
  • Upprepa Epsom salt process om du inte når önskat resultat. För fötter som inte har preparerat i ganska lång tid, kanske du behöver ett andra pass.
  • Slather fötter i återfuktande lotion och låt dem lufttorka. Om du bor i ett torrt klimat, anser bär strumpor efter att du återfuktar ge lotion mer tid att sjunka in i huden.

Tips

 • Överväga att ge dig själv en pedikyr samtidigt som dina nagelband mjukas genom processen och ger dig en perfekt tid att göra dina naglar.
 • Blötlägg fötterna i Epsom salt och exfoliera minst en gång i månaden eller möjligen mer, beroende på klimatet och fötter slitage.

Varningar

 • Använd endast verktyg som är godkända att använda på fötterna när exfolierande. Se också till att alla verktyg och instrument ordentligt rengjorda för att undvika infektion.