Wka

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjur

Det är drömmen för många barn och ungdomar: ett husdjur av sina egna, för att leka med och ta hand om. Tyvärr, föräldrar ofta har mycket olika idéer om att få ett nytt husdjur, eftersom de är oroliga för olika problem som kan uppstå, till exempel att bli ansvarig för det, utgifter, eller hur man tar det på semester. Med lite ansträngning och ansvar, dock kan problemen lösas och föräldrar kan övertygas. Här är några tips för att komma igång.

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjur. Gör din forskning först.
Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjur. Gör din forskning först.
 1. 1
  Gör din forskning först. Få några böcker eller forskning på datorn för din önskade husdjur. Även gå be vänner som äger eller har tidigare ägt djuret om hur man tar hand om det (om tillfälle dyker upp, ta hand om det för dem medan de är på semester). Forskning pet i fråga i detalj innan du ens närmar dig dina föräldrar, så att du vet alla fakta. Om du upptäcker något om husdjur som du inte gillar (som att äta levande föda, lever i 30 år, behöver massor av utomhus utrymme, etc.), så tveka inte att kolla in andra liknande djur att hitta perfekta husdjuret för dig. Nonchalant berätta för dina föräldrar ett faktum om ditt husdjur kommer att behaga dem. Om din familj har en viss nödvändighet som måste åtgärdas, såsom oförmåga att gå ett husdjur, ordna en överenskommelse eller kompromiss för att fixa det.
  • Se till att kolla in statens lagar om du funderar på ett exotiskt husdjur. Till exempel, är det olagligt att hålla en skunk som husdjur i Tennessee, så även om du kanske kan köpa en eller kanske känner någon som har en, det är nog inte en bra idé.
 2. 2
  Var beredd att motivera. Kom ihåg: att ha ett husdjur är en stor livsstilsförändring. Dina föräldrar behöver tid att tänka, och det kan ta allt från en vecka till några månader, beroende på djuret. Men ha tålamod. Kom ihåg att du kommer att ha detta husdjur (beroende på djur) i minst ett par år, och kommer att behöva ta stora hand om det. Om du tappar intresset för att ha ett husdjur under några månader, så kanske ett husdjur är inte rätt för dig.
 3. 3
  Agera som en mogen vuxen. Gör dina sysslor, fyll dina läxor, vara respektfull. Om du beter sig på ett moget sätt de kommer att överväga din förfrågan i god belysning. Förutom "komma på god fot med" detta kommer att hjälpa dig att visa dem att du är ansvarsfull och mogen nog för ett husdjur.
  • Om du får en ersättning, spara dina pengar och visar att du är villig att bidra med dina egna pengar mot husdjur. Om du inte har en ersättning, sedan göra udda jobb och extra sysslor. Om du är en tonåring, det finns många fler alternativ, som ett jobb. Om du vill ha en hund men inte vill att det räcker att betala ur egen ficka, då ett husdjur inte kan vara rätt för dig.
 4. 4
  Närma dina föräldrar. I en lugn, diplomatiskt sätt berätta om djuret, och berätta några viktiga fakta om det. När du är klar, kommer de troligen ställa några frågor. Besvara dem ärligt, var noga med att föreslå lösningar på eventuella problem de ser. Få dem först överväga det, eftersom att få ett husdjur är en stor process. Ge dem lite skriftlig information att titta igenom eller en webbplats för att forska på, eller ge dem ett antal någon att prata med med tips för din önskade husdjur. Bry dig inte om dem eller gnälla, respektera deras övervägande.
 5. 5
  Gör en presentation. Glöm inte att lägga om vad du ska göra för att hjälpa titta efter den och den typ av husdjur du vill. Sen även hur du kan räkna ut den ekonomiska delen av det som veterinär avgiften är och vem som faktiskt betalar för hunden, och detta kan bidra till att vinna dina föräldrar runt.
 6. 6
  Fortsätt att forska! När du reda på nya, intressanta fakta, se till att berätta för dina föräldrar. Detta kommer att hålla motivet i baksidan av allas sinne. Aldrig nag! Men om de blir arga och säga att du ska sluta, stanna lite i ämnet och hålla käften för ett par dagar.
 7. 7
  Med din information, göra en vård diagram för djuret, med kategorier som listar vilken vård de behöver dagligen, veckovis, månadsvis, årsvis, osv. Visa dina föräldrar. Detta talar om för dem att du är villig att göra jobbet, och du inte släppa lätt. Om de verkar tveksam, fråga dem vilka problem de har med er att få pet och visa dem att du är ansvarsfull och villig att se alla sidor av en fråga, även om du inte vill.

Tips

 • Kontrollera att det här är ett husdjur som du inte kommer att förlora intresset inom en månad - husdjur som kommer att vara av intresse för dig kan bli misshandlade eller försummade, eller dina föräldrar kommer att hamna bli den enda vårdgivare, så se till att du kommer att ägnas åt detta djur.
 • Om du verkligen är motiverad, kan du skriva en övertygande uppsats beskriver alla dina resonemang. Det imponerar verkligen föräldrar.
 • Föräldrar ofta inte låta sina barn har husdjur eftersom de är oroliga för att de kommer att sluta ta hand om det. Kontrollera att du har för avsikt att ta ansvar för det och kommer inte att lämna all rengöring och utfodring upp till dem.
 • Om du går in i dina föräldrars förväntningar med djur de kan få dig ett annat.
 • Om du känner någon som dina föräldrar är vänner med som äger djuret du letar efter, fråga dem vad de gör med den, vilket kön, etc, och låt dina föräldrar overhear.
 • Leta efter en väns husdjur. När dina föräldrar ser hur ansvarig du är, kan det förbättra din chans att få ett husdjur.
 • Det finns alltid helgdagar och födelsedagar, och man vet aldrig vad du kan komma då! Fråga lugnt och nämner att din favorit semester kommer.
 • Ha bra betyg, gör dina sysslor, och hålla upp det goda arbetet för att imponera på dina föräldrar!

Varningar

 • Var noga med att närma sig dem i en lugn situation.
 • Om du får ett husdjur, inte misshandla inte det eller dina föräldrar kommer att ta bort det.
 • Om du har ett syskon och brukar slåss med honom / henne, vara trevligt för en förändring och spela ett spel eller ha en trevlig konversation. Om dina föräldrar fortfarande säga nej din ut lycka
 • Gråt inte eller skriker om de vägrar. Detta kommer att få dig att verka omogen och minska dina chanser att få en.
 • Avbryt inte dem under ett samtal bara för att ställa den frågan!
 • Kör inte ut ur huset eller på ditt rum. Detta kommer att få dig att verka omogen.