Wka

Hur mäter din längd själv

De flesta människor vet i allmänhet hur högt de är. Ibland är det nödvändigt att ha en exakt mätning. Att få en korrekt höjd mätning enklaste och mest tillförlitliga när det görs av någon annan. Men du kan ta dina egna mått, inklusive din längd, när du tar din tid och uppmärksamhet på detaljer. Mät din längd själv när du har möjlighet att stå stilla mot en vägg, med fötterna.

Steg

Hur mäter din längd själv. Samla en liten låda, en spegel och en penna för att ha inom räckhåll innan du börjar.
Hur mäter din längd själv. Samla en liten låda, en spegel och en penna för att ha inom räckhåll innan du börjar.
 1. 1
  Samla en liten låda, en spegel och en penna för att ha inom räckhåll innan du börjar. Håll lådan i ena handen, och spegeln och pennan i den andra. Eller hitta en väggyta som står inför en spegel för att undvika att behöva hålla en hand spegel.
 2. 2
  Ta av dig skorna. Mät din längd när du är barfota, så att längden på din kropp inte innehåller några klackar. Även flip flops och tofflor kommer att påverka mätningen, så se till att du är helt barfota.
 3. 3
  Ta bort allt från ditt huvud. Bär inte en mössa eller ett pannband, och ta ditt hår i några höga bullar eller hästsvansar. Håll håret platt på toppen av huvudet.
 4. 4
  Hitta en plan yta mot en solid vägg. Hårda golv fungerar bäst. Stå mot väggen med fötterna ihop.
 5. 5
  Gör din kropp så rak som möjligt. Flytta hälarna, rumpa, axlar och huvud mot väggen och se till att alla dessa kroppsdelar vidrör väggen. Stoppa in hakan och titta rakt fram. Du vill att din kropp att vara så rak som möjligt.
 6. 6
  Höj en liten låda till toppen av huvudet, och tryck den mot väggen. Använd en spegel för att se till att lådan är horisontell. Luta den eller låta den glida kommer orsaka felaktig mätning.
 7. 7
  Markera positionen av toppen av huvudet på väggen med en blyertspenna. Om möjligt, hålla lådan i sin position och skjut ut det från det. Markera platsen på väggen där botten av lådan vilar. Om du inte kan flytta från under rutan utan att orsaka sin position för att flytta, göra märket medan du håller rutan på huvudet.
 8. 8
  Mät från golvet till blyertsmarkeringen med ett måttband. Håll måttbandet platt mot väggen.

Tips

 • Försök hitta väggytan bredvid en dörr gångjärn eller rak kant. Gångjärnet eller hörn kan fungera som en vägledning för måttband som du placera den på golvet och mäta upp.
 • Överväg att mäta din längd efter i slutet av dagen. Vissa människor mäter lite högre rätt efter att komma ur sängen eftersom ryggraden är hopfällbar. I en liggande position spinal kotor liggande horisontellt, vilket gör att ryggraden att förlänga. Som ni stå upprätt, kotorna stack upp och komprimera, hålla din längd stabil.
 • Använda stadiometers är ett utmärkt sätt att få en korrekt höjd mätning på egen hand. Dessa HÖJDMÄTNING enheter är ofta digitala och allt du behöver göra är att stå emot den och sänka den övre delen av enheten på huvudet. De kan hittas på läkarens kontor och vissa gym eller träningscenter.
 • Se till att inte ha en errection. Du kan apear kortare eftersom några inches från din längd har flyttat till en annan plats. Det är kalla Effect Höjd trasportation (HTE).

Saker du behöver

 • Liten kartong
 • Spegel
 • Pencil
 • Måttband