Wka

Hur man vara snäll

Att vara snäll är ett sätt att leva som håller ge långt efter de vänliga tankar, ord och handlingar har ägt rum. Vänlighet är en kraft utan kraft, och det går väl utanför sätt till själva kärnan i hur folk respekterar och behandlar varandra. Att vara snäll är ett viktigt sätt att göra våra egna liv, och andras liv, meningsfulla. Att vara snäll tillåter oss att kommunicera bättre med andra, för att vara mer själv-medkänsla, och att vara en positiv kraft i andra människors liv. Vänlighet har sin sanna källa djupt inom dig, och medan vissa människor är medfött slag, det är något som alla kan kultivera genom val. I den här artikeln hittar du några inledande förslag som kan hjälpa dig att vidareutveckla godhet i ditt liv.

Steg

Hur man vara snäll. Förstå vad vänlighet är och inte är.
Hur man vara snäll. Förstå vad vänlighet är och inte är.
 1. 1
  Förstå vad vänlighet är och inte är. I sin mest grundläggande, vänlighet om vård genuint för andra runt omkring dig, vill ha det bästa för dem, och erkänner i dem samma önskningar, behov, önskemål och även rädslor som du har också. Vänlighet är varm, fjädrande, tålmodig, pålitlig, lojal, och tacksam. [1] Piero Ferrucci ser vänlighet som om "göra mindre ansträngning", eftersom den befriar oss från att få knöt upp i negativa attityder och känslor som ilska, svartsjuka, misstänksamhet och manipulation. [2] Ytterst är vänlighet djupt vårdar alla varelser.
 2. 2
  Akta dig för vilseledda vänlighet. Vänlighet är inte om "egennyttiga artighet, beräknat generositet, ytlig etikett". [3] Att bara vara snäll mot andra människor eftersom du tror att detta kommer att manipulera dem till att ge dig vad du vill i livet, eller som ett sätt att kontrollera dem, inte är godhet. Inte heller är vänlighet om att låtsas att ta hand om någon som hela tiden undertrycka ilska eller förakt, gömma vår ilska eller frustration bakom falska artigheter är inte vänlighet. Och slutligen, är ett folk pleaser är inte vänlighet, det är helt enkelt beteende för att ge upp och inte still i båten eftersom du är rädd för vad som kan hända om du inte är kompatibla.
 3. 3
  Var snäll mot dig själv. Var snäll mot dig själv. Många gör misstaget att försöka vara snäll mot andra och samtidigt inte fokusera på att vara snäll mot sig själv. En del av detta kan bero på att man inte gillar delar av dig själv, men oftare än inte, det köps i oförmågan att känna dig själv bättre. Och tyvärr, när du inte känner bergfast inom dig själv, din vänlighet mot andra risker som hör till de vilseledda typer av vänlighet som beskrivs i föregående steg. Eller, kan det leda till utbrändhet och besvikelse eftersom du har lagt alla andra först. Självkännedom kan du se vad som orsakar dig smärta och konflikter, och gör att du kan omfamna dina motsägelser och inkonsekvenser. Självkännedom ger utrymme att arbeta på saker om dig själv som du inte är nöjd med. I sin tur bidrar till självkännedom för att hindra dig från att projicera dina negativa aspekter på andra människor, och därmed ge dig att behandla andra människor med kärlek och vänlighet. [4]
 4. 4
  Ta dig tid att bli mer själv medveten och använda detta lärande för att vara snällare mot både dig själv (kom ihåg att vi alla har svagheter) och till andra. På detta sätt, är din inre ångest behandlas stället underblåsa ditt behov av att projicera skada och smärta.
 5. 5
  Undvik att titta på tiden för att bli mer medveten om dina egna behov och gränser som en handling av egoism, långt därifrån, det är en viktig förutsättning för att kunna nå ut till andra människor med stor styrka och medvetenhet.
 6. 6
  Fråga dig själv vad du tror det betyder att vara snällare mot dig själv. För många människor, att vara snällare mot sig själva ingår att övervaka den negativa prat som handlar om att sätta dig ner och stoppa dina negativa tankar.
 7. 7
  Om du har en tendens till perfektionism, konkurrenskraft, eller en driven känsla av brådska, kan själv-vänlighet ofta vara ett offer för din ambition och högt tempo, liksom din rädsla för att bli sedd för att vara lata eller själviska. [5] Minns att sakta ner och att förlåta dig själv när saker inte fungerar som önskat. Lär av dina misstag i stället för att slå dig själv över dem, eller jämföra dig själv till andra. [6] Det är genom egen medkännande svar som du kan börja att se andra människors behov i en medkännande ljus.
 8. 8
  Läs hur du tro på dig själv, hur man ska stå upp för dig själv och hur du slappna av för några tips som hjälper dig att öka din självkänsla, för att öka ditt förtroende och öppenhet gentemot dig själv och andra, samt att skapa utrymme för dig själv.
 9. 9
  Var närvarande. Var närvarande. Den största gåvan av vänlighet till en annan person är att vara i ögonblicket i deras närvaro, att lyssna med omsorg, och att vara genuint uppmärksam på dem.
 10. 10
  Var en god lyssnare. Ofta sade, men handlingen att lyssna är lättare sagt än gjort i vår snabba värld, där rusar och är upptagen ses som dygder, när styckning någon av eftersom du är för upptagen, eller du behöver för att få någonstans i en hast, är normen. Att vara upptagen i en vana är ingen ursäkt för ovänlighet, dock. När man talar med någon, lära sig att lyssna med hela din varelse och uppriktigt uppmärksamma dem tills de är klara att avslöja sina tankar och berättelse.
 11. 11
  Schemalägg din dag annorlunda, så att du inte är känd som den person som alltid rusar ut. Att vara närvarande innebär att vara tillgängliga, du kan bara göra detta om du inte rusar eller klämma in människor och verksamheter.
 12. 12
  Lätta på den tekniska sätt att kommunicera med andra. Opersonlig och förhastade teknisk kommunikation som text och e-post har sin plats i livet, men inte som enda sätt att kommunicera. Ta dig tid att få kontakt med människor ansikte mot ansikte, eller via en oavbruten telefonsamtal. Skicka ett brev istället för ett mail och överraska någon med vänlighet din ha tagit tid av din dag att sätta pennan till papperet.
 13. 13
  Var glad, glad och tacksam. Var glad, glad och tacksam. Dessa känslor vila i hjärtat av vänlighet, så att du kan se det goda i andra och världen, så att du kan trycka igenom utmaningar, förtvivlan och grymhet du vittne och erfarenhet, kontinuerligt återställa din känsla av tro på mänskligheten. Att upprätthålla en optimistisk attityd säkerställer att vänliga handlingar begås med äkta glädje och glädje snarare än med motvilja eller ut ur en pliktkänsla eller tjänsten. Och att hålla ditt sinne för humor gör att du inte tar dig själv på för stort allvar och ta livets motsägelsefulla och i strid stunder med god tro.
 14. 14
  Läs hur man ska vara lycklig, hur man ska vara rolig, och hur man ska vara tacksam för mer information.
 15. 15
  Reflektera över den vänlighet av andra människor. Reflektera över den vänlighet av andra människor. Tänk om de verkligen vänliga människor i ditt liv och hur de gör du känner. Vill du bära sitt varma sken runt i ditt hjärta varje gång du tänker på dem? Det är troligt att du gör eftersom vänlighet dröjer, värmer dig även när de svåraste utmaningar möter dig. När andra människor hitta ett sätt att älska dig för vem du är, det är omöjligt att glömma en sådan tillit och bekräftelse av värdighet, och deras vänlighet lever vidare för evigt.
 16. 16
  Minns hur andra människors godhet "gör din dag". Vad är det om deras vänlighet som gör att du känner sig speciell och omhuldade? Finns det saker som de gör att du kan replikera från ditt eget hjärta?
 17. 17
  Odla vänlighet för bra för din egen hälsa. Odla vänlighet för bra för din egen hälsa. Förbättrad psykisk hälsa och lycka kommer från att tänka mer positivt, och vänlighet är ett positivt mentalt tillstånd. Medan vänlighet handlar om att ge och att vara öppen för andra, ge vänlighet returnerar en känsla av välbefinnande och samhörighet till oss som förbättrar vår egen mentala tillstånd och hälsa.
 18. 18
  Även enkla, är det just förmågan att vara snäll i sig en kraftfull och konsekvent belöning, en självkänsla booster. [7]
 19. 19
  Leo Babauta säger att vänlighet är en vana och är en som alla kan odla. Han föreslår att fokusera på vänlighet varje dag under en månad. Vid slutet av detta riktat fokus, kommer du vara medveten om djupgående förändringar i ditt liv, kommer du att må bättre om dig själv som person, och du kommer att upptäcka att människor reagerar på dig annorlunda, bland annat behandlar dig bättre. Som han säger, i det långa loppet, att vara snäll är karma i praktiken [8] förslag för att odla din vänlighet omfattar.:
 20. 20
  Gör något slag sak för någon varje dag. Gör ett medvetet beslut i början av dagen vad den sortens handling kommer att vara och få tid att göra det under dagen.
 21. 21
  Var snäll, vänlig och medkännande när du interagerar med någon, och ännu mer så när den person som normalt gör dig arg, stressad eller störd. Använd vänlighet som din styrka.
 22. 22
  Bygg upp dina små handlingar av vänlighet till större akter av medkänsla. Volontärarbete för behövande och tar initiativ till att lindra lidande är större akter av medkänsla. [9]
 23. 23
  Öva vänlighet effekt. Öva vänlighet effekt. Stephanie Dowrick rekommenderar att vi lever som hon kallar den "vänlighet effekten". Hon säger att detta kräver att vi tillåta oss friheten att vara snäll till förmån för andra människor och för oss själva. För att komma till andra, bekräftar hon att det är omöjligt att vara snäll mot andra utan denna vänlighet också reflekteras tillbaka på oss själva, ökar vår kontakt med världen, och minska våra personliga problem. [10]
 24. 24
  Öva vänlighet och generositet mot andra. Vara ute i praktiken vara blyg, eller inte veta hur man ska nå ut till andra kan bara övervinnas i att göra, genom att ständigt försöka tills det blir en naturlig impuls att vara snäll och ge till andra.
 25. 25
  Be om någonting i gengäld. Den största vänlighet inget väntar, kommer med några förbehåll, och ställer inga villkor om gjort något eller sagt.
 26. 26
  Meditera att hjälpa till att sprida vänlighet. Läs Practice Loving Kindness Meditation (Metta) för mer information.
 27. 27
  Förläng din vänlighet mot människor som inte är "i ditt närområde"... Utöka din cirkel av vänlighet. Det kan vara väldigt lätt att vara snäll när vi omedvetet gör vad Stephanie Dowrick termer "nedlåtande vänlighet". [11] Detta avser vänlighet ges till de människor som vi tycker är verkligen i behov (de sjuka, de fattiga, de utsatta, och de som ansluter med våra egna ideal). Att vara snäll mot människor nära oss, känslomässigt (som familj eller vänner) eller på annat sätt (från samma land, med samma färg, kön etc.) är också lättare än att vara snäll mot dem som filosofen Hegel kallade "den andra ". Problemet med att inskränka den till "praktiska" fall är att vi inte inser att vi måste vara snälla mot alla, oavsett vilka de är, deras nivå av rikedom eller förmögenhet, sina värderingar och övertygelser, deras beteende och attityder, deras plats ursprung, deras likhet med oss ​​själva, etc. Genom att välja att vara snäll bara för dem vi känner förtjänar vänlighet, vi frigöra våra egna fördomar och bedömningsgrunder och bara öva villkorlig vänlighet. Real vänlighet omfattar alla varelser, och medan de utmaningar du ställs inför när de försöker sätta detta bredare begreppet godhet i praktiken kommer ibland att försöka, kommer du aldrig att sluta lära om djupet av din förmåga att vara verkligt slag.
 28. 28
  Var snäll, är för alla du möter utkämpar en hård kamp "." Var snäll, för alla du möter slåss en hård strid ". Tillskriven Platon, detta säger är ett erkännande av att alla genomgår någon utmaning eller andra i deras liv och det ibland, det är allt för lätt för oss att glömma att när indragen i våra egna problem eller ilska mot dem innan begå en handling som kan påverka en annan person negativt, fråga dig själv en enkel fråga:. "Är detta slag?" Om. du inte kan svara på denna jakande, är detta en påminnelse för att ändra din handling och strategi omedelbart.
 29. 29
  Även när du känner dig på din allra värsta, kom ihåg att andra människor också känner osäkerhet, smärta, lidande, sorg, besvikelse och förlust. På något sätt gör detta förringa dina egna känslor, men det tillåter dig att inse att människor ofta reagerar från sin skada och smärta snarare än från deras hela jaget, och vänlighet är nyckeln till att se förbi de rasande känslor och kontakt med den verkliga personen inuti.
 30. 30
  Tänk på talesättet "vara grym för att vara snäll". Fundera över varför detta säger är så populärt. Tror du att det är ett lämpligt sätt att se människors situation? När du tror att någon verkligen behöver lära sig en läxa, ofta en med stående på egna ben, en av de största kindnesses som du kan göra för dem är att undanhålla ditt omdöme och att gå den extra milen för att göra saker för dem att ger dem möjlighet att göra ändringar eller språng av tro som de behöver för att göra, utan faktiskt försöker att göra denna förändring för dem. Vi är alla väl medvetna om att vi inte kan ändra en annan människa. Men vänlighet tillåter oss att göra det möjligt att saker förändras runt dem så att de kan göra de nödvändiga förändringarna för sig själva. Vilket innebär att vi inte behöver se vår handling som "grym", utan det blir en akt av "gör".
 31. 31
  Om du försummar att vara snäll mot någon annan bara för att du tror att de kan klara sig utan ert stöd eller förståelse, då du tränar selektiv vänlighet.
 32. 32
  Utför en slumpmässig handling av vänlighet, utan förväntningar om belöning, trygg i vetskapen om att en dag någon kan göra detsamma för dig. "Genomföra en slumpmässig handling av vänlighet, utan förväntningar om belöning, trygga i vetskapen om att en dag någon kan göra samma sak för dig." Det är de ord sa en gång av prinsessan Diana. Bruket av slumpmässiga handlingar av vänlighet är levande och väl som ett medvetet försök att sprida mer vänlighet,! Det finns även grupper som har etablerat sig att utföra denna viktiga medborgerliga plikt [12]
 33. 33
  För information om att öva slumpmässiga handlingar av vänlighet, läs hur man kan öva slumpmässiga handlingar av vänlighet.
 34. 34
  Var artig. Var artig. Även att vara artig är inte ett tecken på vänlighet i sig, visar genuin artighet din respekt för dem du interagerar med. Att vara artig är den sortens sätt att få folks uppmärksamhet och sätter din punkt över. Några enkla sätt att göra detta är:
 35. 35
  Hitta ett sätt att omformulera dina förfrågningar eller svar till andra. Till exempel säger "Får jag?" istället för "Kan jag?", säger "Jag är förvånad" istället för "Det är inte rättvist", säger "Låt mig förklara att ett annat sätt" istället för att säga "Det är inte vad jag sa". Omformulering ditt språk talar volymer.
 36. 36
  Gör komplimanger och menar dem.
 37. 37
  Läs hur du öva artighet och vänlighet för fler idéer.
 38. 38
  Visa vänlighet genom kärleksfulla djur och den levande världen. Visa vänlighet genom kärleksfulla djur och den levande världen. Kärleksfulla djur och ta hand om husdjur är vänlighet i aktion. Inget tvingar dig att bry sig om varelser av en annan art, speciellt i en tidsålder där verktygen för mänsklig dominans är så kraftfull. Och ändå, är själva handlingen att älska ett djur och respekterar djuret för dess eget värde ett uttryck för djup vänlighet. Som väl, vara snäll mot världen som upprätthåller och vårdar oss är förnuftigt samt typ, se till att vi inte förgifta just de faktorer som garanterar oss ett friskt liv.
 39. 39
  Anta eller främja ett husdjur. Din vänlighet kommer att belönas genom att låta en annan vara i ditt liv som kommer att ge dig glädje och kärlek.
 40. 40
  Erbjudande till pet-sit för en vän som går bort. Ge din vän en försäkran om att någon kärleksfull och omtänksam kommer att tenderar att hennes husdjur medan hon är borta.
 41. 41
  Respektera de arter som du vårdar. Människor gör inte "egna" djur, utan vi står i ett förhållande för att vara ansvarig för deras välbefinnande och omsorg.
 42. 42
  Ta dig tid att återställa delar av din lokala miljön med det lokala samhället. Gå på promenader i naturen med familj, vänner, ensam, och umgås med världen som du är en del av. Dela din kärlek till naturen med andra, för att hjälpa återuppväcka deras känsla av samhörighet med naturen.
 43. 43
  Förvandla ditt liv. Förvandla ditt liv. Ändra hur du lever och hur du ser på världen kan verka skrämmande. Men ta en del av Aldous Huxleys recept för att omvandla ditt liv:. "Folk frågar mig ofta vad är det mest effektiva tekniken för att omvandla sitt liv Det är lite pinsamt att efter åratal av forskning och experiment, jag måste säga att det bästa svaret är-bara vara lite snällare. "[13] Ta Huxleys många år av forskning till hjärta och låta vänlighet att förändra ditt liv, att överskrida alla känslor och handlingar aggression, hat, föraktade, ilska, rädsla, och själv- avskrivningar, och att återställa styrka bärs bort av förtvivlan.
 44. 44
  Genom att vara snäll, tar du ställning genom att bekräfta att ta hand om andra, för vår miljö, för dig själv är det rätta sättet att leva livet [14] Det handlar inte om omedelbar verkan,. Vänlighet är en livsstil, ett konstant brum och rytm som åtföljer varje enskild sak som du tänker och gör.
 45. 45
  Genom att vara snäll, låta dig gå av bördan av oroande att andra har mer än du är mindre eller mer värda än du, eller är i en position av överlägsenhet eller underlägsenhet till dig. Istället antar vänlighet alla är värdig, inklusive dig.
 46. 46
  Genom att vara snäll, inser du att alla varelser är en. Att vad du gör för att skada en annan, skadar dig själv. Och att vad du gör för att hjälpa och stärka varandra, hjälper och ökar själv. Vänlighet ger värdighet för alla.

Tips

 • Gör en middag för en vän som går igenom tuffa tider.
 • Tror inte bara på kort sikt, den typ agerar du utför idag kan lära någon att göra snälla gärningar för andra, och de lär sig av ditt exempel som mottagare av din vänlighet. Dessutom tenderar vänlighet genljuder långt utöver sin första kontakt, många människor är förvånade över att ta reda på många år senare hur en handling av vänlighet rörde en person till den grad att inspirera dem att göra något fantastiskt, eller att tro på sig själva mer. Tänk på att vänlighet lever vidare.
 • Hjälp, även om du inte blir ombedd, se om någon behöver hjälp och hjälpa dem utan att fråga. Det kan vara en enkel sak, att hjälpa någon med något de verkar ha problem med, även om de hävdar att de är bra. När du kan, försök att hjälpa någon annan. Det kan vara på sin arbetsplats, med sina läxor eller om deras relationer och mer. Om någon frågar dig något, vara öppen och inte omedelbart avfärda dem, försöka vara så hjälpsamma som möjligt. Även om du inte gör vad de frågade, kan du åtminstone föreslå en annan för att eventuellt hjälpa dem.
 • När någon tappar något, plocka upp den för dem.
 • Vänlighet är gratis, så dela den med alla, varje dag. Erbjudande till pet-sit när du vet att en vän går på semester. Om du vet att en granne är sjuk, fråga dem om de behöver mat när du går och handlar. Stanna och prata med någon som är ensam, dela en kopp kaffe och betalar sin räkning också.
 • Du kanske inte gillar alla och det är normalt, även de trevligaste människorna på jorden få irriterad! Bara fortsätta vara artiga ändå.
 • Besök en ålderdom hem och tillbringa en timme eller så spelar kort med någon som inte får många besökare.
 • Bära en tung resväska för någon som ser ut som de kämpar.
 • Erbjud din plats på tåget eller bussen till någon annan, även om personen är yngre eller montör.
 • Se den franska filmen Amélie för vänlighet inspiration.
 • Köp en ordentlig måltid eller göra en hemmagjord måltid för en hemlös person.

Varningar

 • Tycker inte att det är nödvändigt att skadeglada om dina goda-gärningar, att vara ödmjuk. Göra något trevligt enbart för gunst dem omkring dig är inte riktigt vänlighet. Medhjälp någon omedveten om din hjälp kan kännas lika bra.
 • Om du är riktigt arg och upprörd med någon, kom ihåg att vänlighet skapar större skuldsättning till en annan vara än en ohämnade förseelser. Människor kan göra alla typer av motiveringar för att begå en förseelse men bli förlåten genom vänlighet är inte något du kan springa ifrån.
 • Var säker på att din gest av vänlighet är efterlyst. Ibland jag för "hjälp" kan slå tillbaka. "Ingen god gärning går ostraffad någonsin." Det finns tillfällen när vi tror att vi hjälper, men vi kan skapa problem eftersom vi inte har tillräckligt med information om problemet.