Wka

Hur man väljer vilken färg att bära

När du förstår färg, är det relativt enkelt att skapa en garderob där varje objekt gör att du ser din bästa och stämmer väl med varandra. Det kan vara mycket givande och när du förstår vilka färger passar dig, kan du börja lägga in andra och fortfarande ser bra ut!

Steg

Hur man väljer vilken färg att bära. Bära mörka färger för att förmedla auktoritet och makt.
Hur man väljer vilken färg att bära. Bära mörka färger för att förmedla auktoritet och makt.

Lär dig vilka färger förmedlar

Särskilt i arbetslivet, kan de färger du väljer att bära skicka ett meddelande om vilken typ av er personlighet du har.

 1. 1
  Bära mörka färger för att förmedla auktoritet och makt. Några mörka färger är svart och marinblå.
 2. 2
  Bär pastellfärger för att verka avslappnad och trevlig. Några pastellfärger inkluderar ljusgrön och ljuslila.
 3. 3
  Blanda färger för att förmedla kreativitet. Se till att kombinera färger som matchar och kompletterar varandra väl, som lila och rött.
 4. 4
  Bär reds för alla dina personlighetsdrag. Reds tenderar att variera på det budskap de skickar över. Burgundy förmedlar förfining, medan blå-röda förmedlar självsäkerhet. En orange-rött skulle bäras av någon som är livlig.
 5. 5
  Bär rosa förmedla ett öppet hjärta. Människor som bär rosa, oavsett kön, verkar lättillgänglig och kan älska andra.
 6. 6
  Bär vita att symbolisera en ny början. Iklädd vita kan symbolisera rengöring och erbjuder en fräsch, ljus ny outlook.
 7. 7
  Bär gulingar att visa värme och optimism. Denna färg bär samma läkande egenskaper som är förknippade med solen, och förknippas med optimism och ljus.
 8. 8
  Bär apelsiner att visa hög energi. Orange är en djärv färg som kan få dig att känna ganska lekfulla. Det är också en färg som har en hel del sexuell energi till det.

Bestäm din säsong

 1. 1
  Bär vinterkläder om du är en brunett. Vintrarna är vanligtvis brunetter med bleka eller oliv hud. De lutar mot djupa och rika färger.
 2. 2
  Bär våren kläder om du har blek hy. Springs har blek hud och ögon och antingen guld eller jordgubb blont hår. De ser bäst ut i ljusa färger.
 3. 3
  Bär sommarkläder om du har blont hår. Somrarna har blont hår och blek hy. De lutar mot mer sedesamma och dämpade färger.
 4. 4
  Bär höstar om du har rödlätt hudfärg. Höstar kan vara röda huvuden, har svart hår eller en kombination av blont och brunt hår, och har oftast en rödlätt hudfärg. De kan bära apelsiner, bruna och olivolja greener.

Utvärdera dina val

 1. 1
  Blont hår och blå ögon. Blues, blå-gröna, ljusa gröna och turkoser är mycket smickrande.
 2. 2
  Blont hår och gröna ögon. Greens, apelsiner och blues är söta.
 3. 3
  Blont hår och nötbruna / bruna ögon. Browns, lila, röda, rosa och apelsiner är idealiska.
 4. 4
  Blont hår, grå ögon. Alla färger utom ljusa gula ser bra ut.
 5. 5
  Brunt hår och blåa ögon. Reds, apelsiner, rosa och gult är trevliga.
 6. 6
  Brunt hår och gröna ögon. Allt från ovanstående kategori och grönt kommer att fungera.
 7. 7
  Brunt hår och nötbruna / bruna ögon. Jord och mörka toner och lätta blues kommer att se bra.
 8. 8
  Brunt hår och gråa ögon. Varje nyans av blått, lila, svart och grått är fantastisk.
 9. 9
  Rött hår och blå / grå ögon. Ljusa apelsiner, lila, svart och grönt är smickrande.
 10. 10
  Rött hår och gröna / hassel / bruna ögon. Varje nyans av lila, mörkt och ljust gröna, svarta och jordnära färger är coolt.
 11. 11
  Mörkt hår. Du kommer att se bra ut i nästan vilken färg som helst!

Tips

 • Oroa dig inte om vad andra människor kanske tror av dina personuppgifter. Förtroende är den bästa titta på någon.
 • Blanda dina favoritfärger med dina bästa färger. Dessa är ofta två separata enheter. Till exempel kan en fjäder bära en grå som inte vanligtvis hennes bästa färgen om hon upplyfta det med en varm, juvel gröna toppen.
 • Inse ingen enskild färg är helt "off-limits" på grund av din färg. Det beror ofta på nyans, färg, make-up, och andra aspekter av plagget. Du kan se hemskt i en senap, men strålande i en pastell gult.
 • Ta del av de undertoner i huden. Varma hudtoner tenderar att ha gula undertoner, medan andra kalla har blå. Dessa undertoner är mycket subtila och ofta svåra att se, men om du har ganska gyllene hud eller verkar sälg, då är du varmt. Blue undertoner kan ofta ses som röda kinder eller liten RODNAD.
 • Vad är viktigast med färgen tenderar att vara vad som finns i närheten av ditt ansikte. Om du älskar bubble-gum pink, men det helt enkelt inte matchar din färg, kan du bära fortfarande en rosa kjol eller njut rosa handväskor och skor.
 • Klar färg leder till mycket större kontraster än dämpade färger. Om du är klar, kommer du att ha en stor kontrast mellan ditt hår, hud och ögon, och din hud kommer att ha en lätt genomskinlig kvalitet. Om du är avstängda, kommer det dock att finnas en mindre märkbar kontrast och du kan ha en del aska toner i din färg. Din färg kommer förmodligen att vara mjukare än den hos en tydlig person.
 • Inte säker på om du är en varm eller kall färg? Använd "Guld och Silver Test". Framför en spegel, sätta en bit av metalliskt guld tyg eller papper i närheten av ditt ansikte, sedan göra samma sak med ett metalliskt silver bit tyg eller papper. Du kan se mer av en blåaktig eller gulaktig nyans.
 • Försök att inte vara alltför vågad med ditt färgval. Kom ihåg att balansera ut djärvare val med rätt färg på ögonskugga och foundation. Bara inte gå överbord med färgerna!

Varningar

 • Det är okej att ha en signatur färg, men inte bära den hela tiden. Bär inte alla lila om du älskar det, men lägg hellre lila accenter. Också, du vill att din signatur färg för att sticka ut, så undvik att vara en svart eller en brun.
 • Även om många färger kan tyckas vara varm eller kall, beskriver detta underton, så du bör leta efter detta. Till exempel, kan sanna röda verkar vara en varm färg, men den har en blå underton som ger den dess dramatiska kvalitet, vilket gör det en vinter färg snarare än en fjäder färg.