Wka

Hur man väljer en livskamrat

Att välja en partner är ett mycket viktigt beslut. Spendera resten av ditt liv med en annan person kan vara en glad och tillfredsställande upplevelse, men du måste välja någon som du är kompatibla. Här är några tips på att göra ett bra val.

Steg

Hur man väljer en livskamrat. Räkna ut vem du är.
Hur man väljer en livskamrat. Räkna ut vem du är.
 1. 1
  Räkna ut vem du är. Sträva efter att vara nöjd och få tillräckligt med självinsikt att du kan vara en ärlig och öppen person till vem du kan stöta på. Arbetet med att övervinna dina svagheter som så när rätt person dyker upp, behöver du inte ta för mycket personliga bagage till relationen. Att vara självsäker och veta vad dina principer och värderingar är inte bara attrahera en partner, men också hjälpa dig att avgöra din kompatibilitet med en annan person.
 2. 2
  Bestäm vad du letar efter i en partner. Att veta vad du behöver kommer att hindra dig från att bli inblandad i en relation med en person som ytterst inte delar dina mål.
 3. 3
  Ställ frågor när du börjar en uppvaktning. Bestäm vad du vill veta om en potentiell partner, etik, intressen, andlig syn och även kost kan alla vara viktiga för din långsiktiga kompatibilitet. Om du vill ha barn, ta reda på om en potentiell partner vill vara en förälder också.
 4. 4
  Undvik att bli intimt involverade med en potentiell partner tills du lär känna personen. Relationer kan grumlas av fysisk intimitet för tidigt i uppvaktningen. Uppleva en intensiv sexuell attraktion till en person kan vara förtrollande, men det betyder inte nödvändigtvis att personen är en bra långsiktig partner. Även sexuell attraktion och kompatibilitet är nyckeln till en bra långsiktig relation, låter vänta dig att få en bättre förståelse om du är kompatibla.
 5. 5
  Var ärlig om vem du är. Under uppvaktning, kan det vara frestande att blidka den andra personen genom att manipulera sanningen om ditt förflutna eller nuvarande situation för att imponera på henne. Men detta är inte bara leder till personlig skuld, men innebär också en stor risk för problem på vägen. När den andra personen oundvikligen lär sanningen, tillit och förståelse kan kraftigt minskat.
 6. 6
  Undersök hur du agerar runt en potentiell partner. Om du hittar dig själv att vara falska eller skrattar åt ett skämt som du inte tycker är roligt, kanske du börjar på fel fot. Om du är avslappnad i personens närvaro, kan du vara på rätt spår.
 7. 7
  Tillbringa tid med en potentiell partner. För att veta om en relation kommer att fungera, är det viktigt att tillbringa långa perioder i den andra personens företag, enligt en rad olika omständigheter. Ta med personen till dina sociala åtaganden, och presentera honom för dina vänner och familj. Om han blir väl med dina vänner och familj, kan du vara på rätt spår.
 8. 8
  Släpp förväntningarna. Under uppvaktning och när upprätthålla en relation, inte förvänta sig den andra personen att vara som de inte är. Undvik att bygga en illusion kring en person, tillskriva henne egenskaper som hon saknar. Förvänta dig inte en partner för att ändra vem hon är att blidka dig. Var uppmärksam på att njuta av henne för vem hon är.
 9. 9
  Göra uppoffringar för att bygga ditt partnerskap. Ingenting är perfekt, och det finns tillfällen då du kan behöva sublimera dina egna behov till förmån för relationen. Ett partnerskap är en osjälvisk strävan som kräver kontinuerligt arbete med att växa.