Wka

Hur man tillbringa en natt ensam i ditt hus

Om dina föräldrar går ut en hel del och du har huset för dig själv att du kan vara rädd eller uttråkad. Du kanske inte vet detta, men det finns massor av sätt att hålla dig underhöll tills de kommer tillbaka.

Steg

Hur man tillbringa en natt ensam i ditt hus. Lek med ditt husdjur.
Hur man tillbringa en natt ensam i ditt hus. Lek med ditt husdjur.
 1. 1
  Lek med ditt husdjur. Om du har ett husdjur som en hund, gå ta dem på en promenad och leka med dem. Du kommer också att ha lite sällskap.
 2. 2
  Låsa alla dörrar och fönster i ditt hus. Det kommer verkligen att bidra till att lugna dig om du vet att inbrottstjuvar inte kan få i. Be dina föräldrar att installera ett inbrottslarm bara för att vara på den säkra sidan.
 3. 3
  Kontakta en vän. Detta gör att du vet att du inte är ensam därute.
 4. 4
  Lyssna på några livlig musik på måttlig volym. Om du gillar att, sjunga eller dansa! Du är ensam hemma-galen! Dessutom kommer den högljudda musiken hjälpa till att blockera ut några läskiga ljud.
 5. 5
  Titta på TV eller spela tv-spel och ha popcorn eller pizza och bara luta sig tillbaka och slappna av. Du får äntligen på TV!
 6. 6
  Använd musik för att lugna. Om du har problem med att somna, sätta på lite lugn musik.
 7. 7
  Läs en bra bok. Det kommer att hjälpa dig att glömma världen omkring dig. Om detta inte fungerar, är chansen att du inte läser rätt bok. Detta är det dags att njuta av dina favoritböcker.
 8. 8
  Träna. Gör armhävningar, hopprep, och allt annat du kan göra inne. Det kan också hjälpa dig somna snabbare. Men gör inte dem precis innan sängen, eller du får revved upp och kommer inte att kunna sova.
 9. 9
  Gå till sängs på en anständig timme. Om du vill, stanna upp lite senare än du normalt gör. Men du kommer inte att ha något kul vistas upp till 3 am tittar på TV tanklöst. För att inte nämna, kommer du att vara cranky på morgonen om du inte gör det.
 10. 10
  "" Du kan också göra en idé box ", bara helt enkelt få en liten låda och rippa lite papper och skriv en idé om det vika upp den och kasta den i lådan. Du kan även göra en regel som bara plocka 2 idéer och som någonsin en du gillar bättre du väljer.
 11. 11
  Gå på roliga webbplatser som
 12. 12
  Roa dig. Titta på TV eller film, skriva ett Google artikeln, rita, spela ett instrument eller någon annan rolig aktivitet.
 13. 13
  Om du kan ha en kompis kommit över. Försök att få dem att visa upp tidigt och lämna så sent som möjligt den dagen.
 14. 14
  Leta efter nya låtar att lyssna på eller nya filmer att titta på.
 15. 15
  Har några mellanmål till hands. Pretzels, popcorn, chips och kakor är ohälsosamt men läcker.
 16. 16
  om du blir rädd på natten bara gosa ett uppstoppat djur eller om du hör konstiga ljud ignorerar det och låtsas att du inte hör något

Tips

 • Du är mest sannolikt att känna sig ensam när det är riktigt tyst och mörkt.
 • Fråga dina föräldrar innan de går om det är okej att bjuda in en vän att bo natten. Du kommer inte känna sig uttråkad, ensam eller rädd om du har någon med dig.
 • Slå på några av lamporna i hela huset. Och lämna en lampa på när du somnar. Du kommer att vara mycket mindre rädd.
 • Om du vill titta på en film jag föreslår att du inte tittar på något skrämmande eftersom du kan få riktigt läskiga mardrömmar!
 • Tänk inte på läskiga saker.
 • Kom ihåg att du är aldrig ensam! Någon är alltid vaken
 • Sjunga högt. Det kommer att koppla dig och att du känner dig mindre ensam.
 • Om du blir uttråkad, imponera på dina föräldrar med lite städning.
 • En dusch eller bad kommer att koppla dig.
 • Varje hus har sin egen ljud, ibland massor av dem! De är oftast relaterade till vattenrör eller de centrala värmerör. Lyssna efter dem och ta reda på var de kommer ifrån. Då kommer du inte bli överraskad av udda ljud. Kom ihåg dessa ljud också gå på när huset är fullt av folk.

Varningar

 • Om du upptäcker något fel, ringa dina föräldrar. Om det är riktigt allvarligt, ringa larmtjänster (i USA är det 911, i Storbritannien är det 999, i AU dess 000).
 • Försök aldrig att experimentera med matlagning hemma om du är riktigt bra på det.
 • Släng aldrig parter utan dina föräldrars tillstånd. Om du åker fast, kommer du bli straffad och de kanske inte litar på dig hemma ensam igen. Om du inte gör det, kommer du fortfarande känner sig skyldig.
 • Du vill fortfarande följa alla husets regler. Om du inte gör det, kan du få allvarliga problem.