Wka

Hur man sminka på dig själv för en show

Ibland måste du sminka för en viktig show men det finns ingen annan till hands för att hjälpa dig. Slut på krisen och tillämpa ditt eget.

Steg

Hur man sminka på dig själv för en show. Har allt ut framför dig i din arbetsyta.
Hur man sminka på dig själv för en show. Har allt ut framför dig i din arbetsyta.
 1. 1
  Har allt ut framför dig i din arbetsyta. Kontrollera att du har ett bra väl upplyst spegel, bomullsrondeller ull, make-up borstar, smink svampar och make-up remover, ifall du gör ett misstag. Medan du arbetar, kom ihåg att luta sig tillbaka och bedöma effekterna av ditt arbete på ett avstånd från gång till gång: din publik inte kommer att titta på dig från två meters avstånd.
 2. 2
  Börja med concealer (för mörka ringar under ögonen och blemmor), följt av foundation och puder. Tänk på att scenbelysning tenderar att lysa rakt igenom make-up och gör huden nedanför syns trots din make-up program. Du kommer antagligen behöva använda mycket mer smink än vanligt. Om det behövs för rollen, konturera ändra ansiktsform bör göras i detta skede - framhäva kindben, ökar ögat djup, förträngning eller fästa liten betydelse näsan, markerar en svag haka, betona mindre på en lykta käke, lägga ålder linjer.

e

 1. 1
  Därefter flyttar den till ögonmakeup. Den mängd effekter möjliga är för många att nämna här, men i allmänhet, mörka färger runt ögat öka det upplevda djupet av ögonhålan och ljusa färger har motsatt effekt.
 2. 2
  Använd lip-liner (antingen exakt matchning eller inte, beroende på önskad effekt) för att ge dina läppar en klar fördel och minskar tendensen av läppstiftet att blöda i veck runt läpparna. Måla på läppstift använder en läpp pensel. Blot att avlägsna överskott men lämna fläcken, sedan tillämpa läppstift och blot lätt gång. Detta säkerställer noggrann och mer långvarig täckning.
 3. 3
  Slutligen gäller rouge eller tonat brons pulver. Det kanske låter lite konstigt att tillämpa denna sista men vänta tills alla dina andra make-up är gjort kan hjälpa dig att bedöma hur mycket du behöver.
 4. 4
  Beroende på showen och hur kraftigt du ska träna, kanske du vill avsluta med ytterligare ett lager av "genomskinligt" puder. Detta är pulver utan färg, används bara för att ställa smink. Vissa aktörer rekommenderar även en lätt imma av aerosol hårspray för att ställa din make-up, men om du kommer att svettas, kan detta leda till att huden frågor.
 5. 5
  När showen är över, ta bort din make-up så snabbt som möjligt. Låta tunga teatraliska smink sitta på ditt ansikte i timmar är dåligt för din hud. En bra start för att få det mesta av din make-up off är förpackade våtservetter - praktiska och effektiva. Men följer det med en make-up remover speciellt för ögonen och en grundlig rengöring av hela ansiktet. Avsluta med en toner / sammandragande och en fuktkräm.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Om du har en chans, öva tillämpa smink innan natten av showen så att du vet exakt vad du behöver göra.
 • Glöm inte att ta ett steg tillbaka och titta på ditt arbete från ett avstånd. Om du inte har plats, kisar genom dina ögonfransar är en god approximation. Några uppenbara felaktigheter kommer fortfarande att stå ut.
 • Om du är ny på tillämpning make-up eller i en rush innan ridån, välja mer neutrala färger. Dessa kan inte visa upp så mycket till publiken utan några misstag du gör kommer att vara nära osynlig.
 • Det är en bra idé att använda make-up två nyanser mörkare än vad du normalt slitage att hålla scenbelysningen från att du ser urtvättade.

Varningar

 • Lägg inte för lite av makeup på. Annars kommer ditt ansikte spolas ut med scenbelysningen.
 • Kontrollera att du har testat makeup på huden innan föreställningen.. Du vill inte ha fått en allergisk reaktion på ditt rouge på scen!
 • Om regissören har sagt till dig att göra din make-up på ett visst sätt, aldrig vilse och gör din egen sak. Om du gör det kommer du att få ett dåligt rykte för att inte följa instruktioner och detta kan vara den sista showen du är i!