Wka

Hur man ska behandla kluvna hårtoppar


Kluvna toppar uppstår när håret blir svag och börjar bryta mot slutet av hårstrået. Miljöpåverkande faktorer som sol, värme och användningen av olika styling produkter bidrar till mängden kluvna hårtoppar du har. Andra faktorer som dålig kost, och borsta håret när det är vått, också bidra till kluvna hårtoppar. Du kan dock hitta sätt att tämja kluvna toppar genom att förse dem med extra fukt och får en trim var 2 månader.

Steg

Hur man ska behandla kluvna hårtoppar. Ta en annan handduk och fukta det med vatten.
Hur man ska behandla kluvna hårtoppar. Ta en annan handduk och fukta det med vatten.

Djup konditionering metod

 1. 1
  Tvätta håret. Skölj schampo med varmt vatten. Vira en handduk runt huvudet.
 2. 2
  Ta en annan handduk och fukta det med vatten. Placera den i torktumlaren i 3 minuter.
 3. 3
  Placera två kvartal storlek (2 0,5 cm) droppar av djup konditioneringsbehandling inuti en mikrovågsugnsbruk skål. Placera den i mikron i 20 sekunder. När behandlingen är klar, testa det med fingret för att kontrollera temperaturen. Det bör vara ljummet.
 4. 4
  Applicera djup konditioneringsbehandling till hårtopparna. Se till att du dela upp håret i två separata avsnitt. När du tillämpar den djupa konditionering behandling, gå till torken och ta fuktig handduk ur torktumlaren.
 5. 5
  Slå in fuktig, fuktig handduk på huvudet som en turban. Värmen och ånga från handduken kommer att hjälpa djup konditioneringsbehandling för att tränga in i håret.
 6. 6
  Låt handduken på huvudet i 15 till 20 minuter. Ta bort handduken och skölj håret med ljummet vatten. Lägg en douse kallt vatten mot slutet för att ge håret en extra inslag av glans.
 7. 7
  Wrap håret i en ren handduk. Låt handduken för att torka håret. När handduken har absorberat mest av fukt från håret, låter luften i torrt hår naturligt.

Hår serum metod

 1. 1
  Använd ett hår serum på ändarna av håret en gång i veckan. Hitta en som har ett konditioneringsmedel och ingredienser som ger håret glans.
 2. 2
  Placera några droppar av håret serum i mikrovågsugn. Ställ in timern i 10 till 15 sekunder. När det är gjort, testa serum. Se till att den är ljummen och inte skållning varmt. Låt den svalna innan den placeras direkt på håret.
 3. 3
  Applicera en generös mängd av detta serum till skadade kluvna toppar. Styla håret som vanligt. Serumet fungerar för att behandla och släta kluvna toppar.

Olivolja metod

 1. 1
  Värm upp 1/4 kopp olivolja lite i mikron (10-20 sekunder) och sedan arbeta in håret.
 2. 2
  Vira en varm, fuktig handduk runt huvudet (eller använd en duschmössa) och lämna den på i 15 minuter eller så.
 3. 3
  Ta bort handduken eller mössa och schampo.
 4. 4
  Schampo igen bara för att vara säker på att du får all olja.
 5. 5
  Följ upp detta med en fin återfuktande balsam.

Tips

 • Aldrig kamma håret när det är vått och aldrig försöka reda ut håret när det är vått. Istället, vänta tills det torka innan du försöker kamma det eller ta bort eventuella knutar.
 • Boka tid för att få ett trim var 2 månader för att undvika att ha alltför många kluvna toppar.
 • Bär en hatt när man går ute i solen. Intensiv värme från solen torkar ut håret och kan ge dig fler kluvna toppar.
 • Använd produkter värmetåliga när styling håret. Undvik att placera varma rullarna direkt på håret utan att använda en hårgelé eller hår mousse för att skydda håret från värme.

Saker du behöver

 • Djup konditioneringsbehandling
 • Fuktig handduk
 • Mikrovågsugnsbruk skål
 • Ren handduk
 • Hår serum
 • Olivolja
 • Duschmössa