Wka

Hur man ser bra ut när du vaknar

Så många av oss kämpar med lång morgon pendlar och sömnbrist som vi vill skära ner den tid vi tillbringar redo på morgonen så mycket som möjligt. Vem skulle inte vilja vakna upp och omedelbart se vacker? Även om det kan vara omöjligt att studsa upp ur sängen och ut genom dörren omedelbart, läs den här artikeln för tips om att göra din naturliga skönhet lysa när du vaknar.

Steg

Hur man ser bra ut när du vaknar. Ta bort all makeup innan du går till sängs.
Hur man ser bra ut när du vaknar. Ta bort all makeup innan du går till sängs.
 1. 1
  Ta bort all makeup innan du går till sängs. Sov inte med något smink på, annars är det nästan garanterat att smeta över natten och förstöra din hud samt ditt utseende på morgonen. Rengör ansiktet med en mild makeup remover och sedan skrubba med en ansiktstvätt för att avlägsna por-igensättning skräp från ditt ansikte innan du somnar. Du kommer att vara mer utvilad och naturligt när du vaknar.
 2. 2
  Skölj ansiktet med varmt vatten för att öppna porerna och förbereder huden för en djup rengöra. Med hjälp av tips av indexet och fingrar mitten, lödder ansiktstvätt över ansiktet i cirklar, skura ordentligt. Använd sedan kallt vatten för att skölja bort rengöringsmedel och stänga porerna.
 3. 3
  Även om du inte har lagt på makeup som dagen, tvätta ansiktet innan du går till sängs eftersom det finns en chans att du kan producera pormaskar i ansiktet eller finnar över natten.
 4. 4
  Se också till att tvätta ansiktet på morgonen för att rengöra dina porer innan du börjar dagen.
 5. 5
  Ta hand om ditt hår innan du går till sängs. Om du sover med ovårdade hår, kommer det bara att bli värre och mer intrasslad i morgon. Om du tar nattliga duschar, är det en bra idé att vänta tills dina torkar håret luft och sedan borsta igenom det innan du somnar. Alternativt, föna håret och borsta det.
 6. 6
  Överväg att göra håret i en stram, hög hästsvans utan lösa hår innan du går till sängs på kvällen. Om du gör detta, kommer ditt hår verkar mer ansträngning men fantastiska när du vaknar.
 7. 7
  Om du har ett ansikte som par väl med lätt vågig hår, kan du också göra en hög, stram hästsvans utan lösa hår och fläta det väldigt hårt. Kontrollera att hästsvans är inte för låg, eller det visas att du bara flätat halva håret. Om det finns några lösa hårstrån, klippa upp dem så att de inte blir mer lös när du vaknar. När du vaknar på morgonen, kommer det att finnas fina, jämna vågor i håret för en nonchalant-rörigt-men-polerad look.
 8. 8
  Om du ofta räta ditt hår, överväga att göra det innan du går till sängs och när du vaknar på morgonen. Det kommer att minska den tid du har att spendera räta på morgonen på mitten, och kommer att se till att ditt hår håller bättre ihop när du vaknar på morgonen.
 9. 9
  Dregling? Är du dreglar? Var inte en drooler! Om du hittar dig själv dreglar mitt i natten, stoppa dig själv. Håll en låda Kleenex från nattduksbordet så att du kan enkelt torka bort dregla.
  • Vissa människor dregla eftersom de har allergier och det är svårt för dem att andas genom näsan. Följaktligen, andas de genom munnen och som ett resultat, ständigt hålla sin mun öppen under hela natten. Du kanske vill få en nässpray eller annan anordning för att hålla din nasal luftvägarna öppna på natten, så att du kan stänga munnen och begränsa dreglande när du sover.
 10. 10
  Torka bort ögat fast (boogers) som de utvecklas. När en person vaknar upp och har haft sina ögon stängda under en längre tid, får de gröna vätskor och fasta ämnen på sina ögon... inte vacker. För att förhindra detta, kan du hålla ett glas vatten eller våt pappershandduk bredvid dig mitt i natten och torka dina ögon.
 11. 11
  Stoppa näsan från att köras. Snyt dig mycket innan du går till sängs, men överdriv inte så att du irriterar näsan (och få den att bli rött och svullet). Håll också en ruta av vävnader av dig i mitt i natten så om du har näsa frågor, kan du fixa det snabbt.
 12. 12
  Få rätt mängd sömn din kropp behöver. Om du inte följer denna regel, kommer du att känna dig trött på morgonen och komma upp kommer att vara en ful kamp. Dina ögon kan börja utveckla mörka ringar och tunga väskor, vilket gör att du verkar trött. Om detta händer, lägg en sked som har kylskåp över natten eller en bit gurka och under ögonen i några minuter och håll den där. Den kalla temperaturen kommer att minska mörkret och det kommer att bli mindre märkbar.
 13. 13
  Borsta tänderna på kvällen innan. Borsta tänderna på natten är faktiskt visat sig vara viktigare än att borsta tänderna på morgonen. Om du inte gör det kommer dina tänder att bli mycket påtaglig och grov på morgonen.
 14. 14
  Nariga läppar. Människor har ofta nariga läppar när de vaknar på morgonen från hela natten av några läppglans, läppstift, solkräm, chapstick, eller vätskor! För att försöka förhindra detta, sätta på chapstick och dricka vatten före och efter du vaknar.

Tips

 • Om du tar en dusch på kvällen inte sova med håret i en hästsvans, kommer det att lämna en bula som är svårt att fixa på morgonen.
 • Gör det inte uppenbart att du försöker att se bra ut.
 • Sov inte med smink.
 • Använd en nattkräm som lätt kommer att skölja bort på morgonen. Applicera SPF fuktighetskräm efter sköljning.
 • Använd dagligen fuktkräm innan makeup.
 • Du kanske vill dölja en spegel med dig om du sätter ditt sinne för det.
 • Om du bär vattenfast smink, kan detta ändå smeta så försök att ta bort innan sömn.

Varningar

 • Få 8 timmars sömn.
 • Spill inte vattnet!
 • Försök att inte väcka andra på natten.

Saker du behöver

 • Glas vatten eller våt pappershandduk
 • Face Wash
 • Hår borste