Wka

Hur man sätter streck i håret hemma

Att sätta stråk av färg i håret är ett bra sätt att lägga till kanten till din look utan att gå helt rosa, blå eller lila. Det är en process i två steg: först du bleka delar av håret som du vill strimma, då du färga dem vad färg du vill ha. Läs vidare för att lära sig hur skapa permanenta streck.

Steg

Hur man sätter streck i håret hemma. Ta en titt på ditt hår.
Hur man sätter streck i håret hemma. Ta en titt på ditt hår.

Planering av ränder och köpa förnödenheter

 1. 1
  Ta en titt på ditt hår. Vill du lägga till en djärv strimma längs sidan, eller balansera streck över hela huvudet? Dra ut delar av håret och föreställa sig hur de ska se ut i en annan färg.
  • Vissa människor väljer att ha en ganska rosa eller lila strimma som löper längs sidan. Detta tillför en subtil skönhet till din stil.
  • För en punkig look, lägga till en massa streck som sträcker sig från kronan av huvudet ner till topparna. Välj blå, grön eller platina blond.
  • Om du är osäker på vad som kommer att se bra ut i håret, börja i liten skala genom att stryka en bit av håret med din favoritfärg. Om du älskar det, kan du alltid lägga till mer.
 2. 2
  Få blekning och strimmor leveranser. De varor du får kommer att delvis bestämmas av den naturliga färgen på ditt hår. Om du har ljus blont hår och planerar att strimman den med en mörkare färg, kanske du kan komma undan utan blekning det först. Om du har mörk eller medellång hår, behöver du definitivt att bleka innan strimmor för att se till att färgen kommer ut ser ljust och vackert. Få dessa leveranser:
  • Bleach pulver, som kommer i antingen paket eller badkar. Om du gör några ränder, behöver du inte mycket.
  • Creme utvecklare, vilket gör det blekmedel arbete. Om håret är redan blont eller ljusbrun, använda en 20 eller 30 volym utvecklare. Om ditt hår är mörkbrunt eller svart, kan du behöva 40 volym utvecklare. Aldrig få en volym större än 40 eller du skada ditt hår.
  • Red Gold Corrector tillsätts blekmedel pulver för att öka dess effektivitet, så du behöver inte bleka två gånger. Du behöver definitivt detta om ditt hår är på den mörkare sidan.
  • "Purple schampo," vilket är ett speciellt schampo för att tvätta blekt hår.
  • En nyans borste, en skål, aluminiumfolie.
  • Hårfärgningsmedel i vilken färg du vill ha. Välj en rolig färg som magenta eller blågrön eller gå till något Tamer som rött eller orange. Du kan även få platina blond eller vitt för en slående effekt.
  • Du kanske också kunna hitta ett strimmor kit som passar dina behov. Några av dessa kommer med både blekmedel och färgämnet du behöver strimma håret.

Blekning håret

 1. 1
  Börja med obehandlat hår. Blekning och döende hår kan verkligen torka ut, så du vill ge ditt hår ett bra försprång. Under dagarna fram till strimmor det, gör inte schampo det eller använda hårspray och andra hårprodukter. Låt din hårets naturliga oljor skyddar den från de kemikalier du kommer att tillämpas. När du är redo att strimman det, börja med hår som är helt torrt.
 2. 2
  Dra ut de delar av håret som du strimmor. Du måste separera håret som ska blekas och färgas från resten innan du kan börja arbeta. Det finns några sätt att göra detta:
  • Använd en belyser cap. Skönhet leverans butiker säljer lock som används för att markera ditt hår. Du placerar locket på huvudet och använda en krok för att dra hårstrån genom små hål. Använd detta om du vill att all-over strimmor.
  • Använd hårklämmor och aluminiumfolie. Denna teknik är det bättre att använda om du bara vill ha ett fåtal stora, djärva ränder. Dra tillbaka håret du inte tänker streak och klipp bort från ditt huvud. Nu tar en lång remsa av aluminiumfolie och placera den under den del av håret som du vill strimmig. Nyp det runt rötterna för att hålla den på plats.
  • Bära gamla kläder, drapera en handduk över axlarna och sitta i badrummet eller någon annanstans där herrelösa bitar av blekmedel och färg inte kommer att skada möblerna.
 3. 3
  Blanda blekmedel, utvecklare och rött guld corrector i en skål. Läs anvisningarna som följde med blekmedel pulver och utvecklare för att räkna ut hur mycket att blanda ihop.
  • Om du bara strimmor några delar av håret, kan du halva receptet, eftersom du inte behöver nog att bleka hela huvudet.
  • Den färdiga blandningen ser blåaktigt vitt.
 4. 4
  Applicera blekmedel. Använd nyans borste för att tillämpa blekmedel från tips till rötterna av delar av håret. Fortsätta tillämpa blekmedel tills håret är helt täckt.
  • Om du använder den lyfta locket metoden, täcka huvudet med en stor bit plastfolie medan blekmedel sätter i.
  • Om du använder metoden aluminiumfolie, vik folien över den del av håret för att täcka den och skydda den från att torka ut.
 5. 5
  Kontrollera ditt hår efter femton minuter. Använd en handduk för att torka av lite blekmedel. Om ditt hår är blond, är blekningen klar. Om det fortfarande ser mörkt, applicera mer blekmedel till det område du torkas bort, byt ut plastfolie eller aluminiumfolie, och ge det mer tid. Håll koll var 10 till 15 minuter tills den är klar.
  • Lämna inte blekmedel i mer än 45 minuter, även om håret fortfarande ser mörkt. Ditt hår kan skadas om du lämnar blekmedel i längre. Du kan behöva vänta en dag och blekmedel den igen för att uppnå önskad effekt (detta är vanligt att personer med mycket mörkbrun eller svart hår).
 6. 6
  Tvätta ut blekmedlet. Försiktigt skölja blekmedel från hårstrån som du behandlade, hålla resten av håret separat så att det inte får blekmedel på det. Skölj tills vattnet är klart, sedan använda den lila schampo för att tvätta den. Klappa den torr med en handduk, låt den helt lufttorka.

Använda färger

 1. 1
  Använd en borste för att applicera hårfärgningsmedel. Fullständigt täcka delar av blekt hår med färgämnet från rot till topp. Följ alla specifika tillämpningsområden anvisningar som följde på färgämnet förpackningen.
  • Om du använder metoden aluminiumfolie för att separera stora bitar av hår, ersätta aluminiumfolie du för att bleka håret med en färsk bit för att dö den.
 2. 2
  Låt färgen set. Följ instruktionerna på förpackningen av färgämnet. I de flesta fall måste du låta färgen arbete i ca 30 minuter för att se att färgen sätter.
 3. 3
  Skölj ur färgen och schamponera håret. Hålla strimmiga avsnitt separat från resten av håret, skölj ur färgen tills vattnet är klart. Följ instruktionerna på färgen förpackningen så att du gör detta på rätt sätt.
 4. 4
  Behåll dina ränder. När håret är torrt, kommer stråken att bli mycket påtaglig. Hålla dem ser ljust med schampo för att hålla färgat hår fräsch. Om du vill behålla de stråk under lång tid, måste du bleka och färga rötterna från tid till tid som håret växer ut.

Tips

 • Följ anvisningarna i blekmedel och färgämnet rutor för bästa resultat. Dessa instruktioner är tänkta att ge dig en idé om hur man kan sätta streck i håret hemma. Anvisningarna på rutorna är anpassade till de specifika styrkor själva produkten.

Varningar

 • Applicera inte produkten alltför tungt. Följ anvisningarna i lådan.