Wka

Hur man överlever din första period


Vanligtvis en flicka får veta om menstruation, som vanligtvis kallas hennes tid, långt innan hon faktiskt blir det. Vänner och mammor diskutera det, eller de kanske har hört talas om det på TV-kanaler eller från andra familjemedlemmar. Men när de faktiskt gör får sin tid, kan de inte vara så lugn eller kunskap om vad de ska göra när de trodde att de skulle vara. Läs vidare för att veta hur man överlever din första period!

Steg

Hur man överlever din första period. Köpa förbrukningsmaterial.
Hur man överlever din första period. Köpa förbrukningsmaterial.
 1. 1
  Inte galen. Detta händer så småningom till varje flicka i hennes liv. Om du är i skolan, linda 5 lager av toalettpapper runt grenen på dina trosor. De flesta badrummen har tamponger och pad automater för 50 cent. Köp en dyna för att starta. Eller be en vän som har haft sin tid för en, bör hon vara diskret om det. Om hon bara har tamponger, be henne om tips om hur de fungerar, eller läs här.
 2. 2
  Få information. Sök någon av perioden / flickas liv webbplatser. Hitta information som du behöver veta, och de kan även erbjuda en kupong för gratis låda av dynor. Lära sig mer om det, och de förändringar det kommer att göra att din kropp kommer att hjälpa dig att vara mer informerade och mer självsäker.
 3. 3
  Köpa förbrukningsmaterial. Besök ett apotek eller en stormarknad för att kolla in de olika förnödenheter de har för dig att använda bekvämt. Köp ett paket av kuddar, en storlek som passar din kropp och flöde. Förvara dem i ditt rum, eller i badrummet, så länge du kan få tillgång till dem när du behöver dem. Överväg återanvändbara, såsom kuddar och menskoppar.
 4. 4
  Berätta för din mamma. Dela den stora nyheten med henne, eller en vän eller en familjemedlem. Det finns också andra förändringar som kommer att inträffa i din kropp, som du bör lära dig om. Förstå att du kan få kramper, eller känner sig lite sjuk / obekväma. Allt detta är normalt och förväntat.
 5. 5
  Sätt på en dyna. Många webbplatser kommer att ge dig information eller fråga din mamma.
  • Dra dina trosor ner till knäna.
  • Packa upp dynan och hålla omslaget med nya dynor. Vara miljövänlig genom att använda det senare för att svepa en begagnad dyna.
  • Placera dynan så den stora sidan är där din rumpa går. Den klibbiga sidan, kommer att hålla fast vid dina trosor.
  • Dra dina trosor hela vägen upp. Se till att du gör detta i privat. Det kan kännas obehagligt (ungefär som en blöja), så gå runt i badrummet för att vänja sig vid känslan. Det kommer att forma till din kropp i en kort tid. Beroende på flödet, du förmodligen kommer att behöva byta dynan ett par gånger om dagen.
 6. 6
  Kassera den använda bindan genom att rulla upp det, och linda in den i toalettpapper. Aldrig kasta ner den i toaletten, kommer det att täppa. När du ändrar i en butik badrum, de har en metall rektangulär ruta i varje badrum stall. Det är oftast kopplad till väggen där toalettpapper går eller det kan också vara på marken. Placera lindade, som används pad och placera den inuti och stäng locket. Använd en ny platta, och vara på väg.
 7. 7
  Kramper kan vara smärtsamt, men de är naturliga. Det är kroppens sätt att tala om din tid är nästan here.Some livsmedel kan bidra till att minska kramper t.ex. Bananas.Avoid salta och söta livsmedel.
 8. 8
  Läs också om hur man använder en tampong på Google Om du är säker på att du är redo. Företrädesvis en med en applikator, och en lätt eller vanlig uppsugningsförmåga.

Tips

 • För att vara beredd, vanligtvis när du anger mitt skolstart bära omkring på ett par kuddar, och ett par av underkläder du kommer att tacka dig själv att du gjorde!
 • När du börjar menstruation, räkna med att få det igen, ungefär var 28 dagar [Anm:. Första året eller så att du får din mens, kan det vara oregelbunden. Men alltid vara beredd.] Några få det tidigare eller senare. Märk ner regelbundenhet, och anteckna datum i en kalender. På så sätt kommer du att veta när din nästa mens. Det är viktigt att veta vad som är vanligt för dig, och vad som är "för sent". I början är dock en flicka vanligen oregelbundna. Var beredd genom att ha sanitära förnödenheter undangömt i en väska, ryggsäck eller skåp.
 • Humörsvängningar förekommer även under tiden för menstruationerna. Inte galen, får över-upphetsad, eller bli arg, det är naturligt. Dessutom, om du blir arg och knäppa på en manlig, säg att du har haft en dålig dag, inte berätta för dem att du går igenom en period just nu, eftersom de kommer förmodligen gag och berätta för sina vänner (dess inte en ursäkt för att vara arg, i deras ögon). Oroa dig inte om att berätta flickor info om de kommer att förstå efter att förändra ditt humör.
 • När mensen börjar, hålla en liten kalender eller skriva dagen som den startar. Notera även hur många dagar det varar och något annorlunda än dina tidigare perioder. Vissa tjejer gillar att använda lite gratis reklam kalendrar som passar i deras lilla fodralet leveranser. Enkel märkning som S för start, H för tung, C för kramper, L för ljus och E för slutet är lätt men använd det som fungerar för dig. Detta gör att du vet när du ska förvänta dig nästa period. Även din läkare vanligtvis att be dig om dina menstruationer din fysiska tentor och utnämningar: Hur gammal var du när dina perioder igång? När började ditt sista perioden börja? Hur många dagar har de äntligen? Någon kramper? Beroende på situationen kan du bli även frågat om hur många kuddar eller tamponger du använder på en dag, färg eller konsistens av flödet. Även om du kan bli generad dela information om din tid, perioder är normalt för varje flicka och din läkare eller förälder är bara intresserade av att hålla dig väl.
 • Om du skäms för att köpa kuddar för första gången, nonchalant gå fram till disken, kanske med ett nytt köp, och placera den på disken. Titta på närliggande godis medan expediten ringer upp grejer. Betala, sedan säga tack och greppa väskan och gå därifrån.
 • Merparten av tiden en flicka börjar sin menstruation vid 11 års ålder, 12 eller 13, men ibland kan det vara så tidigt som 8 år gammal eller så sent som 16. (Om du inte får det vid 16 års ålder eller 17, måste du se en gynekolog) Läs om det i böcker, eller söka på nätet efter information i god tid innan du faktiskt få det, och när du får din mens, du kommer att veta exakt vad de ska göra.
 • Det finns inget skrämmande om att få din tid om du har fått information om det. Bara sätta på plattan, och gå vidare med vad du gjorde innan för att få din mens. För svåra kramper kanske du behöver en Tylenol eller Midol dock Midol och Pamprin innehåller koffein, som kan orsaka en tyngre flöde och kan hålla dig upp.
 • Se till dusch / bad varje dag när du är på din tid.
 • Aldrig bli generad om du får slut på kuddar i skolan, bara helt enkelt fick till kontoret och be om en / några tamponger eller dyna (s). Varje skola lagrar dem.
 • Var inte rädd för att fråga din mamma för leveranser när du får din mens, hon gick igenom samma sak och hon kommer att vara glad att du bad om hennes hjälp.

Varningar

 • Var noga med att ändra din pad / tampong ofta: var 4 till 6 timmar är bra.
 • Extremt kraftiga blödningar och / eller kramper så dålig att hindra dig från att göra vardagliga saker är inte normalt, och om du lider av antingen överväga att tala med en läkare.
 • Du ska ALDRIG bära en tampong när du inte har en period
 • Med tamponger, finns det risk för en mycket sällsynt men allvarlig sjukdom som heter TSS (Toxic Shock Syndrome). Var noga med att läsa instruktionerna i tampongen rutan, och om du upplever något av symptomen, gå till en läkare omedelbart. Denna sjukdom är mycket ovanlig, dock, och bör inte avskräcka dig helt.