Wka

Hur man klär sig som en nörd

Oavsett om du är redo för ett tema fest eller helt enkelt vill byta upp din stil, kommer den här artikeln hjälper dig att kanalisera din inre nörd!

Steg

Hur man klär sig som en nörd. Få några glasögon.
Hur man klär sig som en nörd. Få några glasögon.
 1. 1
  Få några glasögon. Horn-glasögon har blivit en sådan nördig stapelvara som människor ofta hänvisa till dem som "nörd glasögon." Hitta ett par i svart eller mörkbrun, och för en extra touch, Linda tejp runt näsan bron att uppnå illusionen att de är trasiga.
  • Om du inte kan hitta ett par med tjock fälgar, då varje par läsglasögon kommer att göra. Var säker på att de är rätt recept, eller är receptbelagda gratis om du inte bär glasögon.
 2. 2
  Bär nerdy utskrifter. Dam, pläd, och argyle är den tredubbla hot när det gäller "geeky" eller "skola-nörd" stil. Försök att hitta en tröja, väst, kjol eller klänning i någon av dessa tryck.
  • Du kan också prova randiga och polka prickiga mönster. Prova blanda och matcha några olika utskrifter. Ju mer de krockar med varandra, desto bättre!
 3. 3
  Ha en krage. De skjorta bör vara knäppt upp och företrädesvis instoppat i ett par byxor eller en kjol. Ha en krage under en väst eller tröja om du har en, och ha neck krage och ärmar visar.
  • Prova en vanlig vit skjorta, en pläd eller rutig knapp-up, eller en krage t-shirt i valfri färg.
 4. 4
  Få ett par byxor. Helst ska byxorna vara höghus och skär strax ovanför fotleden (som en capri) så att dina strumpor är synliga under dem. Stick med enkla färger som svart, grått och brunt.
 5. 5
  Hitta rätt skor. Prova ett par finskor eller loafers i svart eller brunt. Du kan också klä ner din outfit med ett par sneakers som Chuck Taylors eller Vans. Försök att hitta ett par i en ljus färg som rött, blått, grönt eller lila.
 6. 6
  Accessorize. När du har spikat den grundläggande utseende, använda några tillbehör för att spela upp din outfit.
  • Carry böcker, pennor, pennor och / eller en ryggsäck med dig. Om din skjorta har en bröstficka, därefter hålla några pennor i den.
  • Bär hängslen. Försök att hitta en enastående färg eller mönster som rött, lila, neongrönt, pjäser eller regnbåge.
  • Bär antingen en vanlig slips eller en fluga med dina krage. Återigen, kan du hålla färgschemat enkelt för en mer reserverad look, eller välj funky mönster och texturer om du vill kanalisera 90s nörd stilen.
  • Välj rätt strumpor. Om du bär en klänning, prova vita knähöga eller lårhöga strumpor, för byxor och shorts, prova ett par klänning strumpor i vitt eller argyle. Oavsett vilken typ av strumpa du väljer, se till att dra upp dem så att de är synliga!

Tips

 • Du behöver inte alltid vara fult att vara en "nörd"
 • Försök slå en sparsamhet butik för att hitta knäppa hängslen, flugor, och tröjor.
 • Nerdy stil är mycket lik "hipster" stil, särskilt för män. Prova att kolla in butiker som Urban Outfitters, Forever 21, eller europeisk dräkt för en billig par hornbågade receptfria glasögon och ett oändligt utbud av rutiga objekt.