Wka

Hur man klär sig för en svart slips händelse

Är du borta om klädkod för en svart slips händelse? Får du inbjudningar i mail och undrar, vad sjutton betyder "black tie" klädsel innebära? Du har kommit till rätt sida.

Steg

Hur man klär sig för en svart slips händelse. Bestäm vilken nivå av svart slips händelsen kräver.
Hur man klär sig för en svart slips händelse. Bestäm vilken nivå av svart slips händelsen kräver.

Dechiffrera vad svart slips innebär

 1. 1
  Bestäm vilken nivå av svart slips händelsen kräver.
  • Det finns flera olika sätt att svart slips händelser som anges i inbjudan. Den första är "svart Tie Preferred." Detta innebär att en svart slips klädsel bör vara ditt första val, men om du inte kan dra av svart slips tux eller golv längd klänning av någon anledning, kommer du fortfarande vara tillåtet att till händelsen med en riktigt snygg outfit, såsom bästa kostym eller en mycket trevlig cocktail klänning.
  • Om du väljer att inte bära svart slips för en händelse som bedöms svart slips föredras, bör du göra det med självförtroende och acceptera det faktum att de flesta människor kommer att bära svart slips klädsel.
  • Etiketten "Black Tie Valfritt" ger lite mer ledtråd till hur man kan klä sig för evenemanget. I princip ska du klä inte ner för en svart slips valfri händelse, men du kan välja att bära antingen helsvart slips dräkt (t.ex. en smoking för män och ett golv längd klänning för kvinnor), eller så kan du ha en fin kostym för män och en mycket fin klänning för kvinnor. På en svart slips valfri händelse, kommer publiken troligen delas i hälften mellan svart slips och en mycket formell klädstil.
  • Om du fortfarande inte kan bestämma vad man ska ha och du vet andra människor som deltar i evenemanget, fråga dem vad de ska ha på sig. Detta kan ge dig ett försprång på exakt vad att bära, speciellt om du kan be värden av händelsen.
  • Den slutliga etiketten för en svart slips händelse som är lite mindre som används är "Black Tie Creative." Det handlar om den minst formella, men ändå fortfarande formellt. Svart slips kreativ innebär att du kan byta ut dina vita tux skjorta för en svart skjorta eller du kan bära en röd slips att smaksätta din outfit. För damerna, kan du vara lite flashier i ditt val av klänning färger, och det är inte ovanligt att ens gå så långt som att bära en tiara.

Herrkläder för en svart slips händelse

 1. 1
  Ha en full smoking med en tux smoking, en smoking skjorta med en vinge krage, byxor, bältet eller väst och en svart fluga att klä sig för en svart slips händelse.
  • Överväga att bära en blå kostym. Även inbjudan säger svart, kan du dra ändå ut klädd i en midnattsblå smoking till en svart slips händelse.
 2. 2
  Komplettera din look med svart lyste,.

Damkonfektion för en svart slips händelse

 1. 1
  Välj en klänning golv längd att bära. Golv längd klänningar är mer elegant än korta klänningar. Om du har en tre fjärdedels längd, mycket trevlig svart klänning, som kommer att fungera också.
 2. 2
  Välj en rik, elegant färg för din klänning. Svart fungerar alltid.
 3. 3
  Sätt din vanliga dag väska åt sidan och välja en satin eller pärlstav, mindre clutch eller handväska för en svart slips händelse.
 4. 4
  Dra ut din bästa för händelsen. Ju mer glitter, desto bättre, är detta en tid för dig att glänsa.
 5. 5
  Accentuera din outfit med en päls om du har det.
 6. 6
  Komplettera din black tie look med.
  • Kväll skor som är satin, pärlstav eller blanka är bra val.