Wka

Hur man kan minska mensvärk

Med din period är svårt nog utan några komplikationer. Nu måste du ta itu med kramper på toppen av hormonell obalans och de vanliga biverkningar! Kramper orsakas av sammandragning av livmodern eftersom det stöts bort den bördiga lagret hade förberett för en eventuell graviditet, om det finns en avsaknad av ett befruktat ägg efter ägglossningen har inträffat, livmoderväggen sväller och skjul. Mensvärk är oftast biverkningar av större-än-normal livmoder muskelsammandragningar. Smärtan uppstår under dessa sammandragningar kan vara mild, måttlig eller svår. Menskramp har varit kända för att inträffa i buken (i det allmänna området av livmodern), den nedre delen av ryggen, och i vissa fall, benen. Ibuprofen, paracetamol och andra smärtstillande kan användas för att döva smärtan - men endast föreskrivna doser rekommenderas för behandling, eftersom skadliga överdoser är alltid en möjlighet.

Steg

Hur man kan minska mensvärk. Håll dig till en hälsosam kost.
Hur man kan minska mensvärk. Håll dig till en hälsosam kost.
 1. 1
  Håll dig till en hälsosam kost. Det innehåller massor av färsk frukt och grönsaker, samt massor av vatten. Försök att hålla reda på hur vissa livsmedel påverkar din tid. Gott om fiber är särskilt användbar vid rena kroppen av överskjutande östrogen (vilket kan leda till tyngre och mer smärtsam perioder och kramper).
 2. 2
  Ta kosttillskott. Vissa studier tyder på att vitamin E, tiamin och omega-3-tillskott kan minska mensvärk. Zink och kalcium har befunnits reducera kramper, uppblåsthet och relaterade PMS-symptom. Kalcium och magnesium minska träningsvärk, men måste tas för 2-3 månader varje dag innan en märkbar effekt.
 3. 3
  Se till att ha regelbundna hälsokontroller för att säkerställa hälsa. Nämn till läkare några menstruationer du känner att du kan vara med och ta hänsyn till hur förhållandena såsom IBS eller anemi kan göra dig under menstruationen. Dessutom kan mensvärk orsakas av en underliggande sjukdom som endometrios eller muskelknutor, i vilket fall kirurgiskt avlägsnande av vävnad kan krävas för att lindra dina symtom.
 4. 4
  Använd smärtstillande dygnet runt så snart du märker din tid. Icke-steroida antiinflammatoriska (NSAID), läkemedel såsom ibuprofen (Alvedon, Motrin, etc.) eller naproxen (Aleve) minskar faktiskt menstrual blodflödet inte bara smärta i samband med menstruation. Paracetamol, medan hjälp för smärta, är inte alls lika effektivt som NSAID. Många kvinnor upplever att smärtstillande medel kan minska mensvärk. Om du inte tål ibuprofen eller naproxen natrium, kan enkelt aspirin eller paracetamol hjälpa en hel del. Effektiviteten av NSAID byggs upp över tid, så om dina kramper är så allvarliga att de smärtstillande medel inte göra mycket, börjar ta ibuprofen varje sex timmar upp till ett par dagar innan du förväntar dig att få din tid och fortsätta tills dina kramper avtar. Om over-the-counter NSAID inte hjälper, kan din läkare förskriva ett recept NSAID, såsom mefenaminsyra (Ponstel).
 5. 5
  Ta hormonella preventivmedel. P-piller innehåller hormoner som förhindrar ägglossning och minska graden av mensvärk. Det är därför din läkare kan rekommendera piller för mensvärk. Samma hormoner kan också tillföras genom injektion, ett plåster du bär på huden eller i en flexibel ring du sätter in i din vagina.
 6. 6
  Lie i olika positioner. Ligga på sidan med knäna undangömt i bröstet kan tillfälligt minska smärtan. Vissa människor säger att ligga med ansiktet nedåt på sängen, med ansiktet i en kudde. Stick din rumpa upp i luften. Detta kommer att lindra gas och hjälpa dig att må bättre. Också prova att ligga på rygg, hålla fötterna höjs med kuddar.
 7. 7
  Försök att placera en varmvattenflaska eller värmedyna på magen. Detta hjälper lindra dina muskler. En varm tvättlapp eller bara en varm filt kan också hjälpa. Enligt Mayo Clinic, förefaller detta vara lika effektiv som over-the-counter smärtstillande medel. Försök också ta ett varmt bad i duschen Om du inte har en värmedyna, kan du göra en.
 8. 8
  Gör lite lätt träning. Promenad runt kvarteret, springa på löpband, gå cykla, eller några andra övningar du tycker om. Detta kommer att öka blodflödet vilket kommer att hjälpa kramper försvinna.
 9. 9
  Använd kroppens egna smärtstillande. Om du är orolig över användningen av traditionella smärtstillande, eller att de inte är tillgängliga, kan du också utnyttja kroppens egna smärtstillande styrinstrumenten.
  • Distrahera dig från smärtan. Distraktion är en av de mest kraftfulla och lättillgängliga smärtstillande medel. Så om du har intensiva kramper, gör något som normalt helt absorberar dig såsom umgås med goda vänner, läsa en bok, spela ett dataspel, eller spendera tid på Facebook.
  • Få regelbunden motion. Motion ökar din totala serotoninnivåerna. Serotonin är kroppens eget smärtstillande medel, och även gör oss känna dig gladare.
  • Sexuella aktiviteter inte hjälper något med menstruationscykeln. Försök att få så mycket som möjligt. Orgasm släpper oxytocin, vilket orsakar livmoderns sammandragningar, som lindrar smärta.
 10. 10
  Prova akupunktur, vilket, enligt Mayo Clinic, kan hjälpa till att lindra smärta i samband med mensvärk. Akupunktur har använts som en smärtlindring metod i över 2000 år. Hår tunna nålar placeras in i huden på specifika platser på kroppen. Nålarna inte orsakar smärta för de flesta människor.
 11. 11
  Delta i aktiviteter för att minska stressen som yoga, massage och meditation, eftersom de kan lindra smärtan av mensvärk.
 12. 12
  Avskeda av alkohol och kaffe. Alkohol och koffein i kaffe kommer att göra kramper värre.
 13. 13
  Försök att bära kläder som inte pressa buken, såsom allt-i-ett-enheter. De är bekväma, varma, och bidra till att minska perioden kramper som orsakas av åtsittande kläder. Dance Direct säljer några bra kvalitet och kära.

Tips

 • Många kvinnor upplever att använda en värmedyna kan bidra till att minska smärta.
 • Varmt bad, bekväma kläder och en tupplur brukar hjälpa.
 • Håll uppkrupen i sängen med en värme pack.
 • Låg i sängen med knäna upp medan du läser en bok eller surfar på din telefon. Detta hjälper till att hålla dig fokuserad på vad du gör istället för kramper.
 • Ta ibuprofen ofta för monster kramper och inte underskatta en värmedyna.
 • Ta en tupplur, distraherar det du och lugnar dina muskler.
 • Ta en varm dusch. Rikta duschmunstycke direkt på magen.
 • Var inte rädd eller generad. Det händer varje flicka / kvinna.
 • Ät något innan du tar tabletter som om du inte kan göra du kräks eller mår sämre än innan du tog den.
 • Ligg på sidan med benet närmast sängen rakt och den andra stoppade upp ganska högt (du faktiskt sluta ljuga ganska platt). Du kan också placera din hand på magen för att värma den och hjälpa till med kramper.
 • Lätt massera magen, eller få någon annan att göra det åt dig. Detta främjar blodflödet till trötta muskler, vilket ger mer syre och näringsämnen, och tar bort de sura biprodukter som produceras av trötta muskler.
 • Dessutom kan det hjälpa att sätta en katt eller andra små djur på toppen av var du har kramper. Se till att djuret är lugnt. Vibrationerna av en spinnande katt hjälper att slappna av dina muskler, medan den milda värmen gör sig av kramper.
 • Ät bananer. Det kalium bidrar till att minska kramper.
 • Ligg ner i sängen med en flaska med varmt vatten över magen och rensa ditt sinne.
 • Drick mycket vatten. Håll 4 eller 5 vattenflaskor nära dig. Dricksvatten hjälper kramper.
 • Använd en flaska med varmt vatten och tryck det var kramp är.
 • Fyll ett badkar med varmt vatten och sätta lite salt i badkaret. Det hjälper en hel del!
 • Att vara ensam en stund hjälper, kan människor vara väldigt stressigt ibland-även undvika nysningar / plötsliga rörelser. Jag tror att det hjälper att kyla ut och sova efter en hälsosam måltid och varmt bad / dusch.
 • Ta ett varmt bad och fylla upp badkaret så att magen täcks bara något sedan placera en handduk över den trånga området. Det hjälper till att hålla värmen fångade och är mycket lugnande.
 • Dancing hjälper också till några flickor.
 • Drick varmt te med citron.
 • Lägg dig på mage och korsa benen samtidigt som man lägger ner. Detta kan hjälpa till att slappna av dina muskler.
 • Håll ryggen rak även när du fastställer.
 • Drick Kamomill te eller koffein-fri te.
 • Titta T. V under en varm filt med en kopp varm choklad eller te!
 • Har någon sätta press på nedre delen av buken med hjälp av sina två händer och helt enkelt trycka ner.
 • Spela lugnande musik, andas in genom näsan, ut genom munnen. Tänk på din favoritplats, tänk dig själv där.
 • Mörk choklad hjälper till att lindra smärta.
 • Försök att göra lite motion. Motion kan lindra period smärta genom att höja nivån av endorfiner, som är kemikalier i hjärnan i samband med smärtlindring.
 • Ta kalcium och kompletterar magnesium varje dag i 2-3 månader. Du bör börja märka en betydande minskning av smärta och illamående efter denna tid. Sluta inte ta tillskott när du känner dig bättre - du behöver en konstant tillförsel att mata dina trötta livmoder muskler.
 • Knäböj och lägger huvudet på golvet.
 • Om du ska ta ett piller, ta det genast. Ge inte dig själv tid att bli illamående, eller du kanske inte kan hålla pillret nere.
 • Eliminera alla gas kommer att göra dina kramper mindre kraftfull, eftersom mindre tryck läggs på magen. Prova Gas släpper yoga rörelser som, lägga rakt på rygg, böjer ditt knä mot bröstet, och dra benet inåt.
 • Drick mycket mjölk. Även kalcium i mjölk och mejeriprodukter bidrar till mussla muskler och lindra kramper. Idrottare använder mjölk för att hjälpa trötta muskler efter träning. Du kanske inte inser det, men magen är hårt arbete spola ut allt. Börja morgonen med ett glas mjölk innan de börjar, och du kommer att märka en stor skillnad under hela dagen.
 • Ingen värmedyna eller varmvatten bootle? Använd din fön på låg värme! Det fungerar underverk och ljudet av torktumlaren kommer att hjälpa dig att slappna av.
 • Försök att få upp och gå runt och om du är ung gå ut och njuta av dagen.
 • Bara gå runt ditt hus, behöver du inte att träna bara få blodet flyter genom att gå runt, det hjälper verkligen dig att skära ner extra kalorier och ger i ny fräschör.
 • Brant färsk ingefära i hett vatten på spisen, täckt, i ca 10 min. Lägg till några kristaller sockerrör och rör om. Sip detta medan det är varmt.
 • Ät kalcium och magnesium rika livsmedel / drycker. Ta in en hel del av dem i mjölk, ost, yoghurt, och kosttillskott också.
 • Låg i sängen med knäna upp medan du läser en bok eller surfar på din telefon. Detta hjälper till att hålla dig distraherad från dina kramper.
 • Steg på en tennisboll att massera tryckpunkten i botten fotvalvet.
 • Lägg dig på mage och sakta höja dig upp medan benen är platt på marken, ta djupa andetag och räkna till 10, slappna av och börja om igen.
 • Orgasmer kan hjälpa slappna av trånga området och ge betydande kortsiktig lättnad.
 • Ta en enhet kroppen massage och massera området som kramper. Detta bryter upp den knut av smärta i buken.
 • Ligg på en övning boll (magen på toppen av bollen) och rocka din kropp runt på bollen.
 • Undvik xenoestrogens och fytoöstrogener.
 • Om du har minskat ditt xenoestrogen och fytoöstrogen belastning, då du kan ta topikal Naturligt Progesteron. 30-40% av alla kvinnor som inte minskar sin xenoestrogen och fytoöstrogen belastning tillfälligt uppleva värre symtom när du tar naturligt progesteron.
 • Lägg dig på sidan med benet närmast sängen rakt, och den andra böjen mot bröstet. I grund och botten kommer du att nästan plant. Placera en liten kudde under magen. Drick ett varmt te med citron och ta en smärtstillande (Ibuprofen fungerar bäst).
 • Ta två händer och tryck försiktigt ner på magen.
 • Vissa kvinnor tycker att vanlig aktivitet också kan hjälpa till att lindra smärtan.
 • Låg på golvet med benen upp på sätet på en stol. Scoot din rumpa nära stolen, kanten av stolen i ditt knä veck så att du ser ut som du sitter Höjden slappnar bäckenbottenmuskulaturen, minskar kramper, och saktar ner ditt flöde. Du ser lite fånigt men det hjälper!
 • Massera några magnesium olja eller gel i nedre delen av buken. Hjälper till att lindra muskelkramp.
 • Besök ditt lokala bibliotek för böcker om menstruationer och mensvärk, kan dessa vara till stor hjälp.
 • Försök att inte tänka på saker som får ilska eller göra dig upprörd. Försök att distrahera dig själv med meningslösa, men ljusa och fluffiga saker som gillar bilderna, eller läsa en fängslande roman, etc. Även klassiska böcker finns på nätet för gratis!
 • Tänk på aromaterapi för att hjälpa dig att slappna av, något som lavendel eterisk olja i ditt badkar, i en oljebrännare eller bara sniffa ur flaskan.
 • Sitt så rak som möjligt i en stol. Inte nedgången inte framåt eller luta bakåt.
 • Drick unchilled koks för att frigöra blodproppar och smärtan upphör.

Varningar

 • Inte deodorize inte din tampong eftersom det kan leda en svampinfektion.
 • Låt inte dessa saker stoppa dig från att njuta av livet. Om du bär kuddar, ändra varannan timme eller så.
 • Om du använder tampong, inte har en i under längre tid än 8 timmar. Lämnar en tampong i längre kan resultera i Toxic Shock Syndrome (TSS).
 • Kvinnor är ibland rekommenderas att undvika koffein: soda, pop, kaffe och även livsmedel som innehåller mycket socker och natrium. Å andra sidan en del kvinnor tycker kaffe lugnar smärtan mycket effektivt - detta kan bero på att kaffe minskar överdriven östrogen eller lindra uppblåsthet eftersom det är ett diuretikum. Det kan också göra dina smärtstillande medel mer effektivt. Även om det är en vanlig missuppfattning att koffein kan öka blodflödet, är koffein faktiskt en vaso-constrictor-det orsakar väggarna i venerna att skärpa så att blodet rinner mindre fritt. Märker många OTC-läkemedel för kramper innehåller koffein. Det verkar ha vissa smärtstillande effekter mot neurologisk smärta. Men var försiktig - massor av kaffe kan leda till magnesiumbrist som påverkar alla typer av processer i kroppen. (Socker kan vara bra för dig också, det är mycket personligt, måste du experimentera. Äta snabba kolhydrater på din tid kan vara bra för en orolig mage.)
 • Om du tror att problemet kan vara allvarliga, har ihållande kramper eller extremt kraftiga blödningar, konsultera en läkare. Endomorphisms, cystor på äggstockarna och / eller adenomyos måste uteslutas genom en professionell vårdgivare.

Saker du behöver

 • Bindor och tamponger
 • Smärtstillande medel
 • Örtteer (pepparmynta eller kamomill)
 • Lösare kläder artiklar
 • Tid
 • Enkla yogaställningar