Wka

Hur man hjälper en stolt människa

Många av oss har folk i våra liv som behöver hjälp ett eller annat sätt. De kan vara våra vänner, våra kollegor, våra makar, våra släktingar, våra bröder och systrar och även våra föräldrar. Och, naturligtvis, om dessa människor gör materia i våra liv, vill vi göra vårt bästa för att hjälpa dem. Men hur hjälper vi dem när de är för stolta för att be eller ta emot vår hjälp?

Steg

Hur man hjälper en stolt människa. Vänta för denna person att närma dig.
Hur man hjälper en stolt människa. Vänta för denna person att närma dig.
 1. 1
  Vänta för denna person att närma dig. Men uppenbarligen inte detta händer även om personen är för stolt. Ändå bör detta vara ditt första steg i att hjälpa dem, det vill säga bara att vara tålmodig och tillgängliga om det behövs. En stolt person som vanligtvis inte kommer att be om hjälp, men om du gör närma dem först, kanske dina goda avsikter förolämpa dem som de skulle se dina närmar sig dem som ett tecken på att de har visat dig sin svaghet. Detta kommer att leda till att de inte ens bry sig om att lyssna på dig och du kan även få dem att bli arg på dig. Det kommer att bli mycket svårare att vara till hjälp för dem efter det att de kommer att vara "försiktig" av er och kanske försöka hålla sig borta från dig nästa gång de har ett problem. Din relation rentav bli ansträngda.
  • För din egen skull, lära hur man handskas med en stolt människa på villkor som inte förringa dig. Att hjälpa en sådan person är en sak, men förvandlas till bete för sin cynism, arrogans och överlägsenhet är något helt annat.
 2. 2
  Överväga att hitta någon som de respekterar att ta upp ämnet med dem. Vanligtvis tycker en stolt person som mycket av sig själva, och inte alltför mycket av någon annan. Men de flesta människor har minst en person runt dem att de ser upp till, till exempel en mentor, en pedagog, en chef, eller en karismatisk familjemedlem. Och oftast denna person kommer att vara den enda person vars och utsikt dina stolt vän kommer att acceptera. Hitta den här personen och få honom / henne att gå upp till den stolta personen och prata om deras ovilja att ta emot hjälp från andra och hur detta eventuellt orsakar dem skada. Om han eller hon är kompetent att meddela din vän som skulle vara bra, om inte de kan alltid ditt stolt vän att söka hjälp från dig eller någon annan som kan hjälpa till.
 3. 3
  Ge dem råd, men också gör ditt bästa för att göra din "råd" verkar som om det är något de har tänkt sig. Vid det här laget kanske du har fått din stolta vän att komma för att prata med dig. Det är ett stort steg. Nu är det dags för att ge din stolta vän några råd. Men hur ger man råd till någon som tänker för mycket om honom / henne och som inte är öppen för vad ni har att säga? Du ger råd på ett sätt så att det låter som om de hade formulerat en lösning själva:
  • Använd ord som "Tror du inte...", "Du sa innan...", "Du verkar veta...", "Jag minns att du en gång sagt / gjort..."
  • Försök att göra det verkar som om de hade svaren på dem hela tiden och du bara försöker att hjälpa dem att komma ihåg att de redan har alla lösningar på deras liv. Visst, betyder detta måste du vara ödmjuk, men du skulle inte försöka om du inte bryr dig tillräckligt.
 4. 4
  Tänk dig följande scenario för att prata med en stolt människa (PP) som går igenom en svår tid efter ett uppbrott med sin pojkvän. Det kommer att ge dig en uppfattning om manuset av saker att säga:
  • (DU): Jag minns att när jag bröt upp med John du var den som berättade för mig att vara stark.
  • (PP): Så du säger nu att jag är svag?!
  • (DU): Definitivt inte, du är en av de starkaste människor jag känner och du var den som hjälpte mig så mycket när jag var nere.
  • (PP): Jo jag är inte nere.
  • (DU): Ja jag vet, du är definitivt för stark. Tror du inte att han inte är värt det ändå? Jag vet att du ser ganska även när du gråter men gråter kommer definitivt orsaka svullna ögon.
  • (PP): Tja, ja jag vet men tror inte att jag kan hjälpa det.
  • (DU): Du verkar alltid veta vad man ska göra så kom på cheer up, låt oss gå för en film!
 5. 5
  Om de behöver pengar och är för stolta för att ta emot hjälp, erbjuda dem arbete som de är bra på. "Oh man, kan jag inte hålla upp med allt. Jag måste göra det här och jag måste göra det och gå här och den andra saken och (gräsmattan vård, barnvakt, älsklings sitta / utfodring, hund promenader, städning, sortering saker på en vind, organisera papper för att få tid, fixa en gammal dator eller reparationer i hemmet, något en av udda jobb eller återkommande udda jobb). " Sedan kasta NITARE. "Jag skulle kunna anställa någon för det, men jag tror inte att jag skulle lita på någon som inte var en vän att vara runt mitt hus, husdjur, barn. Jag betalar vad jag skulle en professionell men det skulle underlätta mitt sinne att veta att det är du. De vet du. Vet du vad jag vill ha. " Inget omnämnande av att de är arbetslösa, hur mycket du behöver hjälp och litar på dem. INTE UNDERBETALA stolt person vid att erbjuda arbete, betala vad du skulle få en främling från en byrå för att göra det. Du blir bättre kvalitetsarbete och du inte riskera en främling i ditt hem. Någon som stolt är förmodligen perfektionist och kommer över prestera gång acceptera jobbet.
 6. 6
  Finesse ditt förhållningssätt och strategier som du går. Ibland stolta personen kan känna att du har hjälpt dem och andra gånger de kan inse att utan dig, kunde de inte ha lyckats. Du kanske bara behöver acceptera deras rollercoaster på om att acceptera din hjälp och helt enkelt inte ta det personligt, någonsin. Vad som är viktigt är:
  • Håll din egen intakt, du är tillgänglig för denna person när det inte kommer till en stor kostnad för dig själv, på precis samma sätt som med alla dina vänner, familjemedlemmar och andra människor du bryr dig om.
  • Lägg märke till när de barrikadera sig från din hjälp på bekostnad av andra i deras liv, som barn eller tonåringar som de är ansvariga för. Du kan alltid erbjuda att sitta barnvakt eller rengöra, eller något annat - detta kan ge denna person pausen de behöver för att få andra saker gjorda, medan de som de är ansvariga för att få en paus från sin envishet.
  • Ta inte att hjärtat sin förbittring eller deras ständigt föränderliga, tvetydig respons. är en märklig sak som gör att folk tror att de kan göra allt, bara för att fånga dem till att göra det hela, och sedan får dem att tro att andra vill att de ska göra allt. Några av vad den stolta personen uttrycker ofta frustration och förbittring över sig själva för att få in denna binder i första hand!
 7. 7
  Låt den stolta personen hjälpa dig. Två stolt folk gör för en mycket obekväm relation. Var inte för stolt för att låta den här personen hjälpa dig. Sannerligen, det ögonblick de gör, du är skyldig dem och kan snabbt påminna dem om skulden som återbetalas när du erbjuder dem hjälp tillbaka! Välj något som kommer lätt för dem och be om hjälp smälter in, erbjuda det som en bra affär. "Hej, jag är vilse när det gäller att sortera ut min skatt Du är så otroligt bra med siffror och sånt -. Jag skulle vara så tacksam att jag skulle fixa era middagar i en vecka." (Om den stolta personen kämpar rörelsehinder detta är en mycket älskvärd sätt att få dem att acceptera att de egentligen inte borde stå vid spisen matlagning. Och dessutom kan de vara bra på en massa sitta ner saker!)
 8. 8
  Gör saker helt orelaterade till att hjälpa. Chill och ha roligt tillsammans. Det handlar inte bara om allvarliga saker, även bland de hårda tider när man behöver hjälp, finna utrymme för att ha roligt tillsammans. Det kommer att lätta på spänningen, och orsaka den stolta personen att se att du verkligen bryr dig om dem som en hel människa och inte bara vara en beskäftig när de är i uppenbart behov.
 9. 9
  Be för dem. Mobilisera en högre kraft först som din medbrottsling kan vara en ovärderlig tillgång. Du vägleds då att närma sig och hur, och den andra personen kan direkt få en inblick i hans eller hennes situation, som de aldrig skulle ha sett på egen hand. Du kommer bli förvånad när du börjar se att hjälpa andra som en möjlighet att växa själv och se i vilket syfte denna situation har kommit upp i ditt liv!

Tips

 • Försök att slå deras ego som du ger råd. Att vara ödmjuka dig och hitta komplimanger för dem kommer att gå en lång väg att bryta ner deras stolthet barriär.
 • Lyssna på dem. Ibland stolthet resultat från känslan av att andra inte tar sig tid att lyssna, så stolt personen stänger alla ut eftersom de känner ohörda. Ge dem utrymme att öppna upp genom att aktivt lyssna.

Varningar

 • Om du reta upp dem, kan du förlora vänskapen / relationen. Om du inte är säker på att de kommer att ta det på rätt sätt, är det bäst att du lämnar dem att ta itu med saker på egen hand.
 • Om deras oförmåga att hantera är påverkar människor i deras vård, vara beredda att vara mer rättfram i din beslutsamhet att hjälpa till. Det är inte lämpligt för anhöriga att skadas på grund av någon annans stolthet.
 • Ofta stolthet är en bieffekt av ett faktiskt mycket osäkra personer. En hel del av den skenbara övertro är faktiskt den personen övertyga dem själv att de är "bra". Vilket också är anledningen till att många "Proud People" är dåliga lyssnare eftersom det är svårt att höra väldigt mycket annat bortsett från ljudet av sig själva övertyga sig om sin överlägsna existens.