Wka

Hur man har tydliga hud naturligt

Klar hud ibland kan vara en utmaning, men med dessa tips kan du få bättre hy naturligt! Det är också bra för din insida!

Steg

Hur man har tydliga hud naturligt. Lär känna din hudtyp.
Hur man har tydliga hud naturligt. Lär känna din hudtyp.
 1. 1
  Lär känna din hudtyp. Olika hudtyper behöver olika typer av vård. Det är väldigt viktigt att veta vilken typ av vård du behöver för att få de bästa metoderna för att rensa din hud. Här är några olika hudtyper och deras beskrivningar:
  • Torr hud. Torr hud har oftast ett tråkigt utseende, känns torr och kliande och ibland känslig. Torr hud måste vara hydratiserade regelbundet från insidan (med sötvatten) och utsidan med (dimma), liksom återfuktad med rika återfuktande krämer eller lotion.
  • Fet hud. Fet hud ser oftast hala och blanka och har en oljig konsistens. Denna typ av hud är benägna att akne. Fet hud fördelar från periodiska växtbaserade ånga behandlingar och masker lera.
  • Normal hud. Denna hudtyp är en gåva. Inte alltför fet och inte för torrt. Normal hud ser genomgående knubbig, fuktig och levande. Vad en stor välsignelse, men det kräver ändå inte mindre uppmärksamhet än andra hudtyper. Det gynnar från regelbunden rengöring, toning och fuktgivande.
  • De flesta människor har åtminstone två olika typer av ansiktshud vid varje given tidpunkt. Kombinationen av hud kännetecknas ofta av en oljig "T-zonen" område, som omfattar pannan, näsan och hakan. Medan huden runt kinder, ögon och mun är normal eller torr. Dessa olika typer av hud kräver olika behandlingar, så att folk med blandhy bör bedöma deras hud regelbundet och använder olika produkter för olika områden i ansiktet.
 2. 2
  Dricka vatten. Vatten renar kroppen och hjälper eliminera toxiner. Den återfuktar även för dig och frigör din hud av smuts och oljor. Försök att dricka halva din kroppsvikt i gram (till exempel, om du vikt 100 lbs, dricka 50 gram vatten per dag).
 3. 3
  Använd naturliga rengöringsmedel. Facial rengöringsmedel med alltför många starka kemikalier kan faktiskt vara skadligt för din hud. Proactiv har varit känt för att tömma måla på väggar och blekmedel vissa tyger. Använda naturliga, ekologiska rengöringsmedel kan hjälpa din hud klara upp snabbare och kan vara mycket mer effektiva än onaturliga rengöringsmedel.
 4. 4
  Ändra din kost. Ät massor av frukt, nötter, frön, bönor etc. Att äta hälsosamt tillsammans med att ta i rätt vitaminer kan göra underverk för din hud. Försök att gå vegan i en vecka för att se vad det gör för dig.
  • Undvik att äta kött, fisk, ägg, stekt mat, vitt mjöl och vitt sockerprodukter, kaffe, te, läsk, alkohol, tobak, droger, inklusive preventivmedel droger och andra stimulerande over-the-counter läkemedel.
 5. 5
  Ha mindre smink. Bära för mycket smink kommer vara skadligt för din hud i längden. Chansen är folk inte märker hud finnar när de först ser dig. Om du måste bära smink, använder naturliga och mineralsmink bara.
 6. 6
  Stanna inte i solen för länge. Försök att inte gå i solen under långa perioder mellan 10:00 till 14:00. Denna tid på dagen är när solens strålar är som starkast. Solljus på huden är en stor källa till D-vitamin, men det kan också leda till rynkor och hudcancer.
  • Kom ihåg att använda naturligt solskydd, SPF 15 eller högre.
 7. 7
  Motion, cirka 15 minuter om dagen. Motion på rätt sätt kan göra din hud lyster. Var noga med att tvätta ansiktet efteråt, kan svett och smuts täppa till porerna.
 8. 8
  Var noga med att tvätta ansiktet ordentligt. Tvätta två eller tre gånger om dagen med en ansiktstvätt, och sparsamt uppföljning med tonern direkt på de drabbade områdena. När du tvättar ansiktet, speciellt när du tvättar bort make-up, stänk på kallt vatten först, eftersom det hjälper till att dra åt porerna. Applicera sedan din cleanser eller mild tvål och skölj med varmt vatten. Uppföljning med en snabb kall vattenstänk. Varmt vatten öppnar upp och lossar porerna i huden. Folk inser inte att när skölja ansiktet med varmt vatten, porerna öppnas upp och utsätts för bakterierna, smuts och smink uppbyggnad, som kan absorbera ytterligare in i porerna eller kan få suddig runt ansiktet genom diskprocessen. Tvätt på ett sådant sätt som bara sprider bakterier och inte effektivt eliminera oönskad smuts och uppbyggnad. Stänk ansiktet först med kallt vatten kontrakt porerna, täta dem från ytterligare föroreningar, vilket underlättar fullständig borttagning av smuts och uppbyggnad utan att bidra till spridningen av smuts och bakterier. Sköljning med kallt vatten efter tvätt stramar porerna för att täta dem från ytterligare exponering.
 9. 9
  Dricka tre koppar per dag av ekologisk rödklöver te som en naturlig blod renare kan hjälpa din akne klara upp. Förutom rena blodet, det finns dietary förslag man kan följa som kan underlätta en snabb återhämtning från utbrott av akne. Ät en kost rik på vitamin A, B-komplex, och C, eller vid behov, ta dagliga orala doser av dessa vitaminer. En studie av Dr Samuel Bluefard av Northwestern University fann att "en kombination av ett gram C-vitamin, apelsinjuice-plus 100.000 enheter av vitamin A administrerade dagliga förmåner tonåring akne."
 10. 10
  För djupa fläckar och långsiktiga infektioner, prova utspädd äppelcidervinäger. Lavendelolja kan också användas som ett effektivt anti-akne ansiktsbehandling ånga genom att späda ett par droppar i en het kastrull med vatten, täcker huvudet med en handduk, och sedan genom att placera ditt ansikte över potten. Den lavendel ångan öppnar porerna och är antiseptisk.

Tips

 • Undvik att din hud syntetiska kemikalier och produkter som lämnar avlagringar, provocera akne. Sådana kemikalier innefattar men är inte begränsade till propylenglykol, natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, propylenglykol, mineralolja och parabener.
 • Rengör inte ansiktet med tvål, som är hårda och irriterar huden folliklar och körtlar olja. I själva verket, en rapport av läkare som utfärdats av Kansas State Department of Health säger att, "Tjugofem procent av akne kan hanteras framgångsrikt genom att tvätta ansiktet fyra eller fem gånger om dagen... Men denna rensning bör inte göras med tvål... är talgkörtlar irriterad av tvål och irritation orsakar körtlar att utsöndra ännu mer talg än normalt. " Tvål har dokumenterats ofta i medicinsk litteratur för att ha irriterande egenskaper.
 • Undvik att använda kosmetika så mycket som möjligt. Om du bär kosmetika, försök att använda så många naturkosmetik som möjligt eller välja kosmetiska produkter som uppger att de är antingen oljefria (vatten baserat) eller icke-komedogent, vilket innebär att de har en låg potential för att producera akne. Dessutom, kom ihåg att alltid tvätta bort din make-up på natten.
 • Inte plocka din akne eller röra ditt ansikte och undvika allt som sätter press på eller gnider mot huden (t.ex. pannband eller hattar) eftersom detta ökar irritation av akne. Plocka din akne sprider smitta och orsakar permanent ärrbildning genom att tvinga olja och bakterier i de djupare hudlagren, vilket orsakar cystor, inflammerad akne som orsakar ärrbildning.
 • För mycket solljus på huden kan orsaka fräknar. Så om du går ut i solen, om det behövs, använda solskyddskräm!
 • Gnugga inte huden. Överdriven tvättning, speciellt med slipande tvålar, ökar antalet döda, lösa hudceller, vilket bidrar till en ökning av igensättning av talgkörtlar. Om du vill använda en ansiktsscrub, bara göra det en gång i veckan, skura försiktigt och lätt.
 • Använd inte krämer som innehåller vitamin A eller D-vitamin eftersom dessa vitaminer inte absorberas av huden och därmed sådana lotion är onödiga.
 • Använd ett rengöringsmedel som är alkalisk (den beläggning som täpper porerna är surt och därmed blir neutraliserad).

Varningar

 • Bli inte alltför mycket sol.

Saker du behöver

 • Naturlig tvål
 • Solskyddsmedel
 • Moisturizer