Wka

Hur man har friskt hår

Om ditt hår är tråkig, sliten eller skadad vid användning av färgämnen och kemikalier, kan du börja nu för att få friskare hår. Använda sunt tvätt och styling vanor, undvika hårda hårbehandlingar, och äta en näringsrik kost kommer att ha ditt hår ser friskt igen på nolltid.

Steg

Hur man har friskt hår. Ändra din tvätt rutin.
Hur man har friskt hår. Ändra din tvätt rutin.

Använda sunt tvätt och styling vanor

 1. 1
  Ändra din tvätt rutin. Tvättar du håret varje dag? Detta kan verkligen torka ut, eftersom du tvättar bort oljorna din hårbotten producerar för att hålla håret glansigt och friskt. Tvätt varje dag kan också leda till fett hår, eftersom strippning håret av sina oljor orsakar din olja körtlar gå in överväxeln. Prova denna rutin istället:
  • Tvätta håret bara tre eller fyra gånger i veckan. Ge ditt hår en paus mellan tvättarna kommer att återställa sin balans. Det kan vara lite oljig för den första veckan eller så, men ditt hår kommer snart ser mer hälsosam och levande än någonsin.
  • Tvätta håret med kallt vatten. Tvättning med varmt vatten är hårt på håret och kan leda till kluvna toppar och frizz. Tvättning med kallt vatten hjälper din nära hårstrået, vilket resulterar i glänsande, bouncy hår.
 2. 2
  Handtag håret försiktigt. Tänk på ditt hår som din bästa sidenklänning. Efter handtvätt det, skulle du bollen upp och vrid ur den? Nej, det skulle förstöra dess form och fibrer. Ditt hår är lika ömtålig och måste behandlas med omsorg för att hålla sig frisk.
  • Efter tvätta håret, försiktigt klappa den torr med en handduk istället för vred ut det. Låt det avsluta lufttorkning.
  • Använd en kam istället för en borste. Att tvinga en borste genom trassligt hår kan orsaka att rippa och bryta. Använd en bred tandad kam att försiktigt arbeta igenom trassel.
 3. 3
  Använd enheter värme styling sparsamt. Lägg bort din hårtork, plattång, locktång, och hot rollers om du inte har ett speciellt tillfälle till hands. Tillämpa värme till ditt hår kan skada den, så det är bäst att låta håret lufttorka istället.
  • Om du vill använda fön ibland, använda den på en sval inställning.
  • När du inte använder enheter värme styling, se till att sätta en skyddande serum i håret förväg.

Använda hälsosamma produkter och undvika skadliga behandlingar

 1. 1
  Använd naturliga hårvårdsprodukter. Kommersiella hårvårdsprodukter lovar fantastiska resultat, men de innehåller ofta ingredienser som kan torka ut håret och lämna det ser slapp och tråkig. Du kommer förmodligen att märka en skillnad direkt om du byta till produkter med örter, oljor och krämer gjorda som ger näring hår.
  • De flesta schampon görs med starka rengöringsmedel som kallas sulfater som strippa naturliga oljor från håret och få det att bli frissigt och nött. Välj ett schampo gjort med rensningen örter och oljor istället. Kolla in en naturlig mat butik för alternativ.
  • Balsam som gjorts med aloe, kokosolja, sheasmör och andra rena ämnen lägga fukt till ditt hår och hålla den ser frisk och fräsch.
  • Undvik att använda styling produkter som innehåller en massa kemikalier med namn som du knappt kan uttala. Du kan göra din egen hårgelé och hårspray istället för att använda färdigköpta slag.
 2. 2
  Försök att hålla dig borta från färgämnen och andra permanenta behandlingar. Kemikalierna i färg, blekmedel, brasilianska blowouts, plattänger kemiska och papiljotter kemiska kan göra en hel del skada om du använder dem för ofta.
 3. 3
  Ge ditt hår behandlingar olja. För att återställa hårets mjukhet och glans, applicera olja till dina rötter, axel och speciellt tips ett par gånger i veckan. Du kan använda olja i stället för balsam eller efter ditt hår är redan torrt. En gång varannan vecka, ge dig själv en djup konditionering behandling enligt följande:
  • Massage olivolja eller mandelolja i håret.
  • Täck håret med en duschmössa eller plastfolie.
  • Låt oljan sitta i håret i 2 timmar eller över natten.
  • Skölj ur med kallt vatten tills vattnet är klart, sedan schampo och balsam som vanligt.

Göra hälsosamma livsstilsförändringar

 1. 1
  Ät näringsämnen som ger näring håret. En väl balanserad kost med mycket protein, hjälper vitamin B, järn och omega-3 håret stanna så tjock och frisk som möjligt.
  • Vitamin B håller håret tjockt och starkt. Ät mycket frukt, grönsaker och nötter för att få tillräckligt med vitamin B.
  • Ät nötkött, kyckling, fläsk, fisk och gröna bladgrönsaker som grönkål och spenat att få järn och protein.
  • Lax, valnötter och avokado är utmärkta källor till omega-3, som hjälper håret hålla glansigt och friskt.
  • Du kan komplettera din kost med vitaminer för att göra håret starkare. Prova prenatal vitaminer, som innehåller en blandning av ingredienser som leder till stora hår, naglar och hud.
 2. 2
  Skydda ditt hår från elementen. Precis som du skulle skydda huden från sol, vind och kyla, måste du skydda ditt hår också. Om du inte gör det, kommer det torkar ut och blir sprött med tiden.
  • När solen är stark, bära en hatt eller scarf över håret för att skydda det från att bli alltför stekt.
  • Gå inte utanför under vintern med blött hår. När håret fryser det kan bli spröda och nött.
  • Du bör också skydda håret från kemikalier. Utsätt inte håret för klor alltför ofta. När du bada, bära en badmössa.
 3. 3
  Få håret trimmas ofta. Så snart din slutar börjar att dela, gå till salongen och få ett trim. Att hålla håret trimmas kommer att se ändarna inte dela mycket långt upp på axeln. Ditt hår kommer att vara mindre benägna att bryta, och det kommer att se frisk och full av liv.

Tips

 • En gång i veckan, prova att använda en hårinpackning. Blöt håret, sedan lägga i hårinpackning. Skölj inte ut det ännu. Lämna det på i minst 5-10 minuter. Skölj sedan med kallt vatten. Hår masker hjälpa till att hålla ditt hår mycket hälsosam.
 • Borsta håret regelbundet för att hjälpa den att växa friskare och starkare.

Varningar

 • Det finns inget sådant som ett schampo som fixar kluvna hårtoppar, är det enda sättet att åtgärda detta för att trimma håret.
 • Akta dig för några piller som hävdar att hjälpa håret att växa bättre eller hjälpa håret att bli friskare. Även om inte alla av dem är dåligt för dig, kan vissa vara falska och skadliga.