Wka

Hur man har en perfekt första perioden

Varje flicka får sin tid! Innan du börjar du kanske tror att allt är grov men det innebär att du blir en kvinna. Med dessa steg, kommer du att vara ett proffs på allt GIRL. Om det är att veta vad din tid är eller sätter tamponger och bindor, att lätta kramper och allt annat. Denna artikel är för någon tjej som vill veta mer om sin tid.

Steg

Hur man har en perfekt första perioden. Se till att du vet så mycket som möjligt om menstruation.
Hur man har en perfekt första perioden. Se till att du vet så mycket som möjligt om menstruation.
 1. 1
  Se till att du vet så mycket som möjligt om menstruation. Gå till ditt lokala bibliotek och sök "pubertet", "tid" eller "menstruation", "pubertet hos flickor" eller "första perioden." Ta ut och läsa 2-3 en vecka, och ta anteckningar om saker du tycker är viktiga. Var säker på att du har möjlighet att känna igen tecken på att du kan få din första period.
 2. 2
  Köpa förbrukningsmaterial. Köp ljus och regelbunden eller smal regelbundna uppsugningsförmåga tamponger (Tampax Lites, Tampax regelbunden smal, Tampax Pearl, Tampax Compak, Tampax Radiant), Ljus och regelbunden kuddar (alltid tunn, alltid smal, alltid ren), övernattning dynor (Stayfree natten), trosskydd (Always trosskydd, alltid insvept trosskydd), och om du känner att det är nödvändigt, få lite feminina våtservetter (Playtex kronblad). Håll två trosskydd, 3 ljusa kuddar, en ljus tampong och 3 feminina våtservetter i ditt skåp eller ryggsäck, sportväska, eller någon annanstans där du är ofta som ett skåp vid poolen.
 3. 3
  När du får det, ska du inte gripas av panik. Bara ta ett djupt andetag, le (du mognar!), Och säga "det är OK". Har du leveranser med dig? Om så är fallet, gå och hämta dem, och ta med en kudde och en torka i badrummet. Inga leveranser? Om din skola har pad eller tampong maskiner, kan du använda dem, men jag har funnit att dessa kuddar skulle kunna passa en elefant, och dessa tamponger bara inte passar! Så, ta en hel del av toalettpapper, ca 16-32 rutor, beroende på hur mycket blod du ser. Din flöde kommer sannolikt att bli lätt, men om det är tyngre, kan du behöva upp till 32 rutor. Vik upp den i en rektangel och passa in det i grenen och en del av botten på dina underkläder. Då kan du få en annan kvadrat våt och torka själv.
 4. 4
  Sök hjälp från en vuxen. Om din mens börjar i skolan och du har inget med dig, gå till sjuksköterska och ibland i badrummet finns bindor och tamponger i det. Du behöver inte ens fråga. Prata med din lärare och sjuksköterska om det är bra. De har varit med om det också! Så det finns inget att skämmas över.
 5. 5
  Om du inte har förbrukningsmaterial, sätta på en dyna. För att göra detta, dra dina underkläder till knäna, ta bort den klibbiga uppbackning från dynan och montera den i grenen på dina underkläder. Dra upp den, och justera efter behov. Torka dig själv. Använd inte tampong om du inte hittar ditt flöde är verkligen, verkligen, verkligen (och jag menar verkligen) tjockt.
 6. 6
  Om du känner att det är nödvändigt, eller bara vill få bort det bröstet, berättar en mycket nära vän, lärare, eller kurator. Annars fira inuti. Mental glad dans!
 7. 7
  När du kommer hem, berätta för dina föräldrar. Din mamma kommer att prata med dig, och lär dig om skydd, förberedelser, etc. Om du vill, fråga om eventuellt fira. Det är något att fira! Även om det är obehagligt, kan du ge nu livet (bara inte prova det ännu, snälla!).
 8. 8
  Håll koll. Hitta en kalender som är privat. För att hitta ett specifikt perioder, gå till www.kotex.com. Markera vilka dagar du har mens, flödet, och eventuella symptom som kramper eller huvudvärk du kan ha.
 9. 9
  Utvärdera dina leveranser. Bara kan inte stå kuddar? Fylla på tamponger. Inte en tampong flicka? Fler kuddar! Prova på alla de varor du har köpt, för att säkerställa att du inte är allergisk mot dem. Tycker du att du har kramp? Köp några Midol eller Pamprin.
 10. 10
  Avfallshantera bindor och tamponger ordentligt. Under inga omständigheter bör du spola leveranser ned i toaletten, även om det säger att det är spolbart, kan det fortfarande översvämning. Kasta omslag och begagnade dynor i soporna eller utsedda kärl, insvept tätt i hushållspapper eller toalettpapper.

Tips

 • Tecken på att få din mens är uppblåsthet, magsmärtor, humörsvängningar, kramper och begär (speciellt choklad).
 • Säg inte många människor i skolan. Det kommer att sprida sig, är din bästa insats en nära vän, och / eller en lärare eller kurator.
 • Få inte panik, oroa dig inte, gråt inte, glöm inte att le!
 • När det är första gången, ta ett djupt andetag och säga "jag tror att jag bara fick min tid." Oavsett vem du pratar med, kommer de att förstå. Men ingen annan än du har att veta. Om du har allt du behöver, då du egentligen inte behöver berätta för någon. Fast dess mycket bra att ha någon att prata med som har en hel del erfarenhet.
 • Om din mens luktar sedan leta efter parfymerade bindor och tamponger som håller dig lukta trevligt och fräscht. Och det skulle inte skada att använda lite parfym och deodorant (men inte lägga den direkt i ditt område eftersom detta kan irritera huden).
 • Se till att få din mens kan vara mycket stressande för vissa människor. Men det är kvinnlighet! När du skämma bort och ta hand om dig själv, känner du en hel del bättre.
 • Det är också bra att ha en "pad kompis" om du inte är förberedd och behöver lite. De kan glida en pad eller tampong för dig att ta till badrummet.
 • Även om många perioder börjar med vad som ser ut som blod i dina kalsonger, andra börjar med något som kan se ut som fast avfall eller diarré. Hur vet du skillnaden? Ta en bit toalettpapper och torka försiktigt ditt område. Om ett ämne som liknar det som finns på dina underkläder, det här är din tid. Om du fortfarande är osäker, och är bekväm med det, sätter en grundligt tvättat finger i slidan. Då kommer du att veta.

Varningar

 • Kom ihåg att byta pad / tampong / liner ofta för att förhindra läckage och lukt.
 • Undvik att dricka kalla drycker, eftersom det också skulle förvärra kramper.
 • Undvik salt mat på din tid. Det kan förvärra kramper och orsaka uppsvälldhet (svullnad av buken).

Saker du behöver

 • Day pads
 • Overnight dynor
 • Tamponger
 • ett paket av dukar
 • en necessär för att hålla några kuddar eller tamponger i
 • medicin för kramper
 • extra underkläder (bomull är bra eftersom det andas vilket håller dig stanna färska)
 • hämma och mini papperskorgen