Wka

Hur man har en meningsfull konversation

Meningsfulla samtal har en stor effekt på humör och relationer. Djup och tankeväckande kommunikation kan inte läras ut genom att bara läsa en artikel, men dessa tips ger en bra ram för diskussionen.

Steg

Hur man har en meningsfull konversation. Vara redo att acceptera något som den andra personen kan säga.
Hur man har en meningsfull konversation. Vara redo att acceptera något som den andra personen kan säga.
 1. 1
  Välj en bra person. En vän, familjemedlem eller nära bekant borde räcka.
 2. 2
  Sitt ner på en lugn plats. När man talar, vill du inte bli störd av omgivande ljud. På grund av detta, välja rätt tidpunkter för att sitta utanför så ljud av bilar och fåglar inte kommer att överväldiga dig. Om du väljer att stanna inne, kom ihåg att ha en privat miljö för samtalet och har en stol / sits som är bekvämt så att du inte kommer att avbrytas av obekväma smärta.
 3. 3
  Välj ett bra ämne. Så länge du inte fokusera på dig själv och skryta, kan varje ämne vara bra. Om du har några svårigheter att uttrycka känslor, bör du informera den andra personen. Ett samtal som den här är en fantastisk möjlighet att bekänna något fel som du har gjort eller några hemligheter som du innehar.
 4. 4
  Ljug inte. En lögnaktig tunga är ett av de mest reviled egenskaper som vem som helst kan ha i nästan alla kulturer, och det fördöms av de flesta filosofer som ett skruvstäd. Många argument kommer att sluta med en person överdriver, fientligt / defensiv, eller visar onödig ilska bara för den personen att bevisas fel. Låt inte detta vara du, undvika att låta dina känslor ta dig över.
 5. 5
  Vara redo att acceptera något som den andra personen kan säga. Sanna bekännelser djupt innehas känslor kan vara smärtsamt, men oavsett hur häpnadsväckande,.
 6. 6
  Titta på dem. Om inte din kultur fördömer det i vissa situationer, försök att titta direkt in i den andra personens ögon, eftersom detta bygger. Ögonen är verkligen fönstret till själen, och din uppriktighet kan bekräftas genom din pålitliga uttryck. Undvika att skicka dubbla budskap genom att tala allvar samtidigt ha en lekfull eller icke-vårdande uttryck.
 7. 7
  Gör inte mumla. Mumlande är ett tecken på dold ilska, förbittring, respektlöshet, eller sorg. Om du känner dig obekväm i diskussionen, säger så utan att tillgripa mummel, det är bättre att undvika förvirring.
 8. 8
  Bli inte distraherad. Om du har en TV på i bakgrunden, stäng av den om du vet att du inte kan fokusera med den. Lägga undan din mobiltelefon, och för guds skull, inte bära hörlurar av något slag medan den andra personen talar. Eliminera dessa distraktioner bör hjälpa dig att fokusera.
 9. 9
  Ärligt försök att lyssna. Den allmänna tendensen hos de flesta människor är att fortsätta tänka på vad de har att säga när den andra personen talar. Försök att verkligen förstå vad den andra personen försöker kommunicera. Det kommer att göra samtalet en "konversation" och hindra dig från att avbryta för mycket och tråkigt den andra personen.

Tips

 • Avbryt inte andra personen medan de talar. Om ni båda är konstanta brytare och inte har något emot detta, koppla om det. Som med vulgaritet, låt den andra personens komfort nivå företräde. Om de avbryter en hel del, bara avbryta tillbaka och behandla det som den typ av samtal det är.
 • Gå inte iväg när de talar. Att göra detta kommer att visa att du inte vill vara runt dem.
 • Undvik skvaller. Se till att era diskussioner är positiva och upplyftande, och inte om att kritisera andra eller sätta ner dem.
 • Undvik att starta konversationer medan berusad. Ännu bättre, undvika att dricka för mycket alkohol i sociala situationer. Du får säga / göra något som du ångrar, och upptäcker att du har förlorat en vän nästa dag.
 • Försök att inte ha en folksamling medan du har en djup, meningsfull konversation.
 • Om du måste gå på toaletten, kan du hålla det eller säga "ursäkta mig" och gå.
 • Ta hand om den andres känslomässiga behov i konversationen.
 • Använda talspråk är bra i vardagliga samtal, men undvik att använda för mycket slang eller alltför många vulgära i ditt tal om du inte dela den med dina betrodd person. Detta kommer att få dig att verka obildad eller rå om de inte är van vid det. Om de är, då plötsligt undvika vulgaritet eller slang kan verka som du skapar mer känslomässig distans. Låt den andra personens nivå av slang och oförskämd språk företräde.
 • Sitt rakt för att visa att du är alert, även om du normalt inte har bra hållning. Eller luta dig framåt i delad intimitet.
 • Om du är en man som pratar med en kvinna, kom ihåg att det anses extremt sexistiskt att avbryta hela tiden. Kom också ihåg att kvinnor och män både få utbildas för att ge en kvinna bara 1/3 av linjerna i en en-på-en konversation. Om du gör ansträngningen att hålla tillbaka, kan du även denna upp och vara rättvis mot henne. Om du känner att hon försöker att dominera samtalet, tycker om den andelen och innan föra upp det, fråga dig själv om hon dominerar eller bara vara din jämlike, tar en 50-50 roll i det som en man skulle.

Varningar

 • Tro inte att en lång detaljerad konversation om allt som är fel med dig är djupt eller meningsfullt såvida dess innehåll är genuint konstruktiv kritik. Personlig kritik kan vara allt från hjälp och uppmuntran till personangrepp avsedda att lämna dig känslan förringas, hopplös och osäker. Trycket att ändra något om dig själv som din religion eller dina dryckesvanor kan väl tänkt men när det inte är, kan du berätta efteråt genom att fråga andra människors åsikter. Telling "personlig kritik" från "stödjande kritik" är svårt för vem som helst, inte må dåligt om det tar ett par dagar att sortera ut allt som sades särskilt om det var grymhet märkt som konstruktivt.
 • Lägger inte upp med mobbning eller se det som ett meningsfullt samtal även om mobbaren säger att det är.
 • Några av de människor som verkar hård och elak har viktiga frågor där de antingen är på odds med dig eller tror att de är. Om så är fallet, försök att upptäcka vad som passionerad fråga är och komma till fred om det. Defensiveness har oftast en anledning.
 • Vissa människor är naturligt hårda och småaktig. De kommer inte att vilja ha mycket att göra med dig, oavsett vad du gör för dem. Med dessa människor, är det bäst att helt enkelt gå iväg. Om du har sagt att du kan, det finns inte något annat att göra.