Wka

Hur man handskas med oförskämd människor

Många gånger i ditt liv kommer du att möta elaka eller oförskämd människor som du ogillar, men du har fortfarande att låtsas att gilla dem ändå. Denna artikel kommer att lära dig allt om hur man artigt handskas med rude individer vars företag du kunde inte bry sig mindre om.

Steg

Hur man handskas med oförskämd människor. Närma situationen med en oförskämd person som lugnt genom att försöka förstå deras perspektiv först.
Hur man handskas med oförskämd människor. Närma situationen med en oförskämd person som lugnt genom att försöka förstå deras perspektiv först.
 1. 1
  Närma situationen med en oförskämd person som lugnt genom att försöka förstå deras perspektiv först. Observera att bara för att ni ska kunna förstå en annan persons motivation, betyder det inte att deras beteende är motiverat.
  • Människor som är oförskämt ett par gånger och verkar vara utagerande karaktär kan vara upprörd på något annat i sitt liv, och helt enkelt ta sin frustration på dig utan anledning. Trots att enskilda borde veta bättre än att låta sina känslor få det bästa av dem, vi har alla våra stunder av irrationalitet. Det är en väldigt mänsklig kvalitet.
  • Detta uppstår oftast med främlingar, som inte förväntar sig att se er igen, och förmodligen inte bryr sig om vad du tycker om dem. De bryr sig inte att tänka på dina känslor, särskilt om de redan känslomässigt är kört fast med något annat i sina liv.
  • Andra gånger kommer du hamna i situationer (t.ex. på jobbet eller i skolan) där människor ständigt är oförskämd mot dig. De kan ha vissa fördomar om ditt kön, ras, yrke, etc eller kan döma dig för något annat som du har gjort. Dessa människor är oftast envis i sina åsikter, men falska de än må vara, och det är meningslöst att försöka motbevisa sina fördomar.
 2. 2
  När personen i fråga gör något oförskämd eller kränkande för dig, vänligt men bestämt ringa dem på deras olämpliga beteende. Titta på dem i ögonen och be dem att sluta provocera dig.
  • Bra fraser att använda är: "Snälla sluta, jag uppskattar ditt beteende" eller "Det finns inget behov av en sådan aggressivitet / elakhet / förolämpande kommentarer / etc här."
  • Försök att vara lugn och samlad. Var inte aggressiv eller tappa humöret, eftersom det bara kommer att eskalera situationen. Försök inte att motbevisa vad personen säger eller engagera sig i deras konversation - inser att de är galna och allt du försöker göra är att begränsa deras irriterande beteende mot dig.
  • Delta inte dem i någon form av kamp eller argument, fysiskt eller på annat sätt. Detta kommer också att bara förvärra situationen, och det sista du behöver är en arresteringsorder för misshandel. Kom ihåg att du inte behöver bevisa sig själv till dem.
 3. 3
  Om du tycker att elakhet bygger på en upplösning missförstånd, kan du förlänga konfrontationen genom att fråga dem varför de beter sig på detta sätt. Om de ger ett rationellt svar som du kan ta itu med, gå för det. Om du kan lösa spänningar, det är det bästa möjliga scenariot. Samtidigt, kan du släppa loss bara en uppsjö av arga nonsens som misslyckas med att rättfärdiga sina handlingar. Vid denna punkt, erkänna att du har gjort allt du kan och fortsätt med nästa steg.
  • Vissa människor verkligen inser inte att de ska vara oförskämd. De kanske inte har lärt sig vissa sociala färdigheter. Om du har stött på någon så här, kanske du vill artigt meddela att de har varit oförskämd. Du kommer vanligtvis att få en ursäkt direkt. Om inte, kan det ta bara tålamod eller skatteundandragande.
 4. 4
  Begränsa kontakten med denna ohyfsade personen så mycket som möjligt. Om det inte är obekvämt för dig att byta kontor eller göra någon annan ändring för att undvika att köra in denna person, ta det steget. Du bör inte låta en person diktera ditt liv eller göra enorma uppoffringar för dem, men det kommer definitivt att hjälpa till inte har dem i din närvaro. Utom synhåll, ur sinne.
 5. 5
  Begränsa människor med vilka du delar dessa konfrontationer med dina närmaste vänner. Du vill inte berätta några gemensamma vänner eller någon som kan avslöja vad du har sagt om dem till den ohyfsade personen. Du kan även oavsiktligt förolämpa någon som är vänner med den ohyfsade personen. Ingen gillar att veta att de blir talat om bakom ryggen, och din skvallra skulle bara ge dem en legitim anledning att agera oförskämd mot dig personligen samt slå tillbaka med skvaller om sina egna. Skapa inte mer bränsle för att förvärra situationen.
  • Även när man talar om situationen till dina vänner, undvika att överdriva förbi de faktiska omständigheterna för att vända den ohyfsade personen i en ond karikatyr. Du är förståeligt upprörd över situationen, men som också rättfärdigar inte säga saker som är osanna och potentiellt skadligt för en person, och småaktiga ord som det kan hamna orsakar mer oavsiktlig skada i framtiden.
  • Istället, beskriva vad som hände, vad oförskämd åtgärd (er) personen sa till dig, och dina reaktioner på dem. Låt dina vänner klämta in med sina reaktioner. Snacka om situationen för känslomässig katharsis - du vill låta en så känslomässigt påfrestande händelse av din rygg - men sedan gå vidare till något annat.
 6. 6
  Inte overthink inte situationen. När du har konfronteras någon om deras beteende och saker har inte förbättrats, måste du dra en linje för att acceptera att du har gjort så mycket som du möjligen kan för att förbättra relationerna med dem. Det finns inget mer tanken att du måste ge till situationen. Inte overanalyze ditt beteende eller deras, din historia av interaktioner, etc. Gå vidare med ditt liv och återställa ditt förnuft genom att bannlysa denna ohyfsade personen från dina tankar. Någon som är så sårande mot dig förtjänar inte något mer av din energi.

Tips

 • Ta inte något som denna person säger på allvar eller personligen. Du har inget att bevisa för dem. De ska inte ha befogenhet att få dig att känna dåligt om sig själva bara för att de agerar ut.
 • Håll på ned-låg när du gör svar, du vill göra artiga sådana, inte sådana som kommer att få dig i trubbel. Detta kommer att ge dig intrycket att du är mycket mer mogen, och därför kommer att hjälpa dig att behålla din värdighet.
 • Gör inte något som kan eskalera konflikten. Det är bättre att gå därifrån än att försöka övertala dem annars eller förringa dem som hämnd.
 • Var den absoluta motsatsen till oförskämd dem. Smile & fråga dem hur de är. Det kan vara vad din oförskämd kollega tyst längtar. Efter allt, du är en att sprida positiva vibbar, inte slösa dyrbar energi på negativa. Någon måste skapa positiva att övervinna de negativa. Jämförelsevis, gnistra dig!
 • Om det är en oförskämd person i arbete bara säga god morgon och fortsätta med din dag. Underhållande dårskap kommer inte lösa problemet.
 • Inte ge dem vad de vill ha genom att agera svartsjuk. Om de håller skryt, bara le och säga "Det är skönt."
 • Ändra inte för dem - det kommer bara att få dem att känna att de har överlägsenhet över dig. Människor som är oförskämt spelar ofta subtila maktspel, försöker få dig att glida upp eller ändra för att passa dem.