Wka

Hur man handskas med en svartsjuk vän

Om du har en svartsjuk vän som gör livet svårt för dig, här är hur man parera sin negativa inställning utan att förstöra vänskapen.

Steg

Hur man handskas med en svartsjuk vän. Sätt dig i din väns skor och förstå orsakerna bakom hans eller hennes känslor.
Hur man handskas med en svartsjuk vän. Sätt dig i din väns skor och förstå orsakerna bakom hans eller hennes känslor.
 1. 1
  Vet skillnaden mellan svartsjuka och. Vad kan verka som ett avsiktligt försök att sätta dig ner faktiskt kan vara din vän ger dig.
 2. 2
  Sätt dig i din väns skor och förstå orsakerna bakom hans eller hennes känslor. Svartsjuka, ofta beror på.
 3. 3
  Få ett andra utlåtande. Om din vän är att göra kommentarer som verkar härröra från svartsjuka, har någon annan runt som kan titta på situationen objektivt. Om de inte finns, höra deras åsikt efteråt.
 4. 4
  Visa en positiv attityd för att låta svartsjuk vän vet att de inte har någon makt över dig och att du är väldigt säker på dig själv. Om du inte är säker på att börja med, sedan bygga självförtroende.
 5. 5
  Hjälp din vän höja sin och bygga ett liv som de kan vara stolta över istället för att titta avundsjukt på din. Empowering dem är ett bra sätt att sprida sin svartsjuka, utan bara göra det för de människor du tycker är värd din tid och energi. Om du vill hjälpa dem och de verkar trevliga och värt ansträngningen, erbjuda sig att visa dem hur du fick ditt hår på det sättet, där man fann att skjortan, hur du fick mördaren jobbet.
 6. 6
  Erbjud uppmuntran och beröm när något går rätt för din vän, men vad du än gör, inte dölja din lycka för vad som händer i ditt liv. En sann vän stöder hela tiden och borde vara glad för dina framgångar.

Tips

 • Du kan vara en rolig, vacker, sällskaplig människa som folk är avundsjuka på. Synd. Låt dem. Du kommer inte att tjäna dig själv bättre genom catering till deras hat.
 • Om din kompis fortsätter att vara svartsjuk och som ett resultat försöker riva ner dig, överväga att bryta upp med den vännen.

Varningar

 • Bragging kommer bara att göra någon svartsjuka värre.