Wka

Hur man gör småprat

Småprat kan definieras som ett mycket kort samtal till antingen döda tid, gör den andra personen känner sig bekväm i din närvaro, få ett datum, diskussion med en kund, att lära känna någon du möter som kan vara en potentiell vän eller bara göra sig bekväma.

Steg

Hur man gör småprat. Få in en positiv sinnesstämning.
Hur man gör småprat. Få in en positiv sinnesstämning.

Göra småprat

 1. 1
  Få in en positiv sinnesstämning: Skaffa dig på humör för tacksamhet och lycka för att se stora saker i små saker. På så sätt kommer du att prata livligt och med passion som gör att du kan fånga uppmärksamheten. Inte börja med en knota eller ett klagomål (Om du inte är brittisk, verkar som att arbeta för oss), folk har tillräckligt med dåliga nyheter att sätta upp med så ge dem något att känna sig glada över.
 2. 2
  Bedöm din omgivning: Var uppmärksam på din omgivning och vad som finns omkring dig (t.ex. stormarknad, livsmedelsbutik gången, körkort kontor) och påbörja ett samtal kring det. Var dock försiktig med att göra mycket personliga kommentarer.
 3. 3
  Påminn dig själv att om du börjar med att berömma någon, alltid vara ärlig. Folk kan se skillnad, och oärlighet kommer att döda konversationen.
 4. 4
  Var generiskt: T.ex.: "Vet du var jag kan hitta den (vad det nu är)", "Hej jag gillar dina skor där fick du dem?", "Varför går du inte framför mig, har du färre objekt än jag gör. "
 5. 5
  Ställ frågor och framför allt lyssna på svaren: Till exempel, "Varför gjorde du föredrar detta märke över det?", "Finns det ett annat sätt att...?" Istället för slutna "ja eller nej"-frågor, be dem sådana som de har att svara med mer än ett ord. Var noga med att inte "kulspruta" den person du pratar med frågor. Lyssna och svara på deras svar annars kommer du att upplevas som falsk.
 6. 6
  Stå inte för nära annars kommer de att dra sig tillbaka in i sitt skal. Stå inte för långt bort, annars kommer de att tro att du är rädd för dem, eller inte prata med dem. Generellt är lite mer än armlängds avstånd en bra visning av personliga gränser. Var uppmärksam på ditt kroppsspråk detta kommer att kommunicera mycket mer om dig än vad du försöker säga. Korsade armar = Defensiv eller överdriven pekar = aggression.
 7. 7
  Stå bekvämt på båda fötterna. Gör inte rastlösa. Se dem i ögonen när de talar eller svarar, men inte stirra för mer än några sekunder åt gången, även ihåg att nicka och flytta din vikt inte stå där som sten eller som kommer kinda krypa ut dem.
 8. 8
  Gå ut på en tangent, har småpratet inte avsluta på det ämne det började vid. Plocka upp ledtrådar från frågor och svar och spin off av dem. "Det är några goda popcorn, är du tittar på matchen i morgon?" [Svar] "Yeah, GO TITANS, behöver du inte råkar veta ett ställe de säljer fan tröjor och allt som gör du?" "Såg du Family Guy igår kväll?"
 9. 9
  Skratta åt dig själv, men inte att vara clown, och inte brista ut i hysteriska fnitter. Också inte bara prata om dig själv eller mope om din dag, men inte vara en lycklig Barbiedocka heller.
 10. 10
  Undvik stimulantia: Om du vet att du kommer att ha en konversation med någon och du är nervös, kommer dricka pints kaffe gör dig edgy och oberäkneligt.
 11. 11
  Avsluta samtalet med något trevligt. Till exempel, "Det var trevligt att prata med dig" eller "Ha en bra dag".

Tips

 • Slappna av, hela världen är inte ser dig
 • Titta på din andning, se till att du inte andas alltför snabbt eller hålla andan
 • Alltid vara respektfull
 • Om du inte läser / tittar på nyheterna, åtminstone scanna rubrikerna varje dag
 • Öva genom att prata med din mjölk-personen, efter personen, etc. Du kan bara säga "hej" om du är för nervös
 • Ibland om du är bekväm runt en flicka, berättade en god corny skämt på rätt sätt verkligen kan göra hennes leende.
 • Alltid vet tre rena skämt som kan höra till någon publik
 • Vet matchen för säsongen
 • Pick-up linjer är ett effektivt sätt att öppna dörren för vidare kommunikation, så länge de inte är corny

Varningar

 • Alltid behålla så mycket som den personen säger. Speciellt om hon betonar ett visst ämne, gör ditt bästa för att vara intresserade och prata om det.
 • Tvinga inte folk till att ha små prata med dig, vissa människor är introverta, och alla är sociala på vissa tider och med andra människor. Vissa kanske inte bryr sig om vädret eller var du får dina skor.