Wka

Hur man gör makeup varar hela dagen

Har du någonsin tillbringat åldrar tillämpa din make up på morgonen, och sedan komma hem senare samma dag för att se suddig mascara / eyeliner, foundation märken eller torkade ut huden och fläckar åter förekommer? Tja, här är hur man har perfekt, felfri hud som varar hela dagen!

Steg

Hur man gör makeup varar hela dagen. Tvätta ansiktet med en mycket mild rengörings monteras på din hudtyp.
Hur man gör makeup varar hela dagen. Tvätta ansiktet med en mycket mild rengörings monteras på din hudtyp.
 1. 1
  Tvätta ansiktet med en mycket mild rengörings monteras på din hudtyp. Om du har fet hud, prova en oljefri cleanser, och om du har torr eller känslig hud, leta efter en mild rengörings.
 2. 2
  Använd en fuktkräm över hela ansiktet. För fet hud, köpa en oljefri eller gel fuktkräm, och för torr hud köpa en mer närande en. Kontrollera om du har fet hud, har fuktighetskräm en "matt" look till det. Se till att få en fuktkräm med minst SPF 15 i den för att skydda din hud från solen, eller en separat SPF 45 om du bor i en solig plats. Om du är äldre, kan du använda en fuktighetskräm med anti-rynk egenskaper.
 3. 3
  Primer är nyckeln. En primer är tricket att ha smink som finns kvar under hela dagen. Ett utmärkt val är en primer med antingen "Estee Lauder" eller "Smashbox" eftersom dessa två märken definitivt hjälpa till att hålla din make up intakt, samtidigt som de näringsämnen från din fuktighetskräm. En annan som gynnas av make-up artister överallt är med "MAC". Vissa primers kan få lite dyr men de är nästan alltid de bättre-plus, behöver du inte använda så mycket för en bra avslutning. Applicera primern i hela ansiktet, speciellt över ömma, röda områden, oljiga områden och några fläckar som du vill täcka. Ett billigare alternativ för fet hud skulle vara L'Oreal: Studio Secrets mattande Primer. Det är billigare än lika effektiva. Detta är också en bra primer för att hålla shine utanför ansiktet hela dagen.
 4. 4
  Använd ett öga primer, har Urban Decay en mycket bra och populär. Det gör din ögonskugga håller längre och förhindrar veck i locket. Dessutom gör det färgerna ser mer levande och mindre genomskinlig. En flytande concealer skulle fungera för detta också. När man arbetar med eyeliner (penna), kan du också prova att använda samma färg ögonskugga att även "ställa" in på ett sätt som stelningspulver hjälper foundation håller längre.
 5. 5
  Slösa inte pengar på mascara primer. Bara få lite vattentät eller Fläcktåligt mascara. De fungerar lika bra. Mascara primer tynger dina ögonfransar, vilket gör dem ser kortare. Gör köpa en vattenfast mascara, kommer den att hålla längre och kommer inte ur fläcken om du råkar bli blöt eller gråta. Se bara till att du inte sova med det, eftersom det kommer klumpar och gör dina ögonfransar ramla av.
 6. 6
  Använd en genomskinlig inställning pulver. Det är helt enkelt en tydlig eller mycket lätt tonade puder som sätter och mattifies ditt ansikte utan den extra cakeyness (eller täckning) av ett färgat pulver. Ett apotek som fungerar lika bra som en från en high-end varumärke.
 7. 7
  Om du inte vill använda en flytande foundation, bör du få ett mineralpuder istället för foundation. Detta ger ljusare täckning då vätska, men det kommer också att fånga färre bakterier i huden och gör att ditt ansikte att andas.
  • Alternativt prova en kräm foundation eller puder foundation eller grädde till pulver stiftelse eller tonade fuktkräm. Mineralsmink kan vara bra för vissa, men för andra kan det vara jobbigt. Att få rätt färg kan vara svårt om du har gula undertoner, kan det lämna dig ser ashy och många människor är allergiska mot några av de ingredienser som vismutoxiklorid.
 8. 8
  För läppfärg använda en lång-bära, men se till att återfukta dina läppar ordentligt innan så lång slitage är mycket torkning.
 9. 9
  Applicera din make up som vanligt.
  • Lägg märke till skillnaden, det fungerar verkligen!

Tips

 • Om du bär eyeliner, kan du badda lite transparent brun ögonskugga på det när du sätter den på att ställa in eyeliner på plats. Du kan göra detta med någon skugga / penna liner.
 • Plocka inte bort din mascara! Det kan orsaka ögonfransarna att bryta och falla ut. Använd ett rengöringsmedel eller make-up våtservetter istället.
 • Om du inte gillar en foundation borste, använd en svamp. Detta är ett billigare sätt att tillämpa din foundation eller tonade fuktkräm. Blöt svampen först, så det inte suga upp för mycket av din makeup. Applicera i nedåtgående rörelser för bästa resultat. Se till att du täcker alla porer för en retuscherade utseende.
 • Använd en foundation borste för att tillämpa din fuktkräm, följt av din foundation med samma pensel, på detta sätt kommer det att sluta "tide varumärkena, stora randig ser märken runt kanterna på ditt ansikte och käkbenet. Kom ihåg att tillämpa den konsekvent och täcker områden som du ogillar mest. Också, på grund av fukt, kommer din foundation inte sugas upp av ditt ansikte och lämnar den synliga längre.
 • Investera i primer och foundation.
 • Använd ögon primer. Om du inte har ögonskugga primer, kan du bara använda en hudfärgad kräm skugga. Applicera den över hela ögonlocken innan du applicerar din ögonskugga för att förbättra uthållighet. Det gör din ögonskugga ser mycket bättre!
 • Applicera inte ögonskugga för att släta torra läppar. Ögonskugga kommer inte stanna, och det kommer att flaga rätt off.
 • Använd en läpp primer innan du applicerar läppstift för att förhindra smetas ut och förbättra finish.

Varningar

 • Var försiktig om du använder en make up anläggning spray, eftersom dessa tenderar att sticka känsliga områden i ansiktet, t.ex. under näsan. Så håll avstånd och sedan spraya, eller välja en väl betrodd varumärke.

Saker du behöver

 • Primer
 • Moisturiser
 • Cleanser
 • Make-up våtservetter
 • Mascara
 • Lip primer
 • Flytande / tusch-eyeliner
 • Make up anläggning spray (tillval)
 • Translucent Setting Powder
 • Vaselin
 • Läppglans (valfritt)
 • Lip Stick (tillval)
 • Läppbalsam (tillval)