Wka

Hur man gör en mitt tal studentexamen

Komma befordrad till gymnasiet är en ganska stor sak, och du skulle förmodligen vilja lämna ett märke på din högstadiet. Gå ut med en smäll genom att ge en stor examen tal!

Steg

Hur man gör en mitt tal studentexamen. Presentera dig själv.
Hur man gör en mitt tal studentexamen. Presentera dig själv.
 1. 1
  Presentera dig själv. En administratör kommer förmodligen att ge dig en grundläggande introduktion, men du kanske vill lägga till några detaljer.
  Hej alla! Jag heter Dan och jag har pågått till Lemon Valley School i tre år nu.
 2. 2
  Prata om dina första minnen på skolan. Visste du startar samtidigt som alla andra eller har du överföra? Prata om vad du förväntade dig när du först kom.
  När jag först kom hit, minns jag tänkte att campus var enorm och trångt. Jag var rädd att jag inte kommer att passa in
 3. 3
  Prata om hur mycket du haft erfarenhet. Om du var rädd först, säga att det gick mycket bättre än du förväntat.
  Men alla jag har lärt känna under de senaste åren har varit stor. Jag har gjort massor av nära vänner och lärt av stora lärare.
 4. 4
  Säg en mening eller två om varje lärare. Om det är lämpligt, göra små skämt - men inte vara småaktig. Om du hade ett stort antal lärare genom åren, försök att inte lämna någon ut.
  Mr Holmes visade mig att vetenskap kan vara roligt - speciellt när din modell vulkan får utbrott över hela taket. Jag kommer aldrig att glömma den tiden Mrs Peterson gjorde en perfekt dunk på basketplanen. Och vem visste att Ms Ludlow spelar banjo som ingen verksamhet?
 5. 5
  Prata lite om de andra eleverna. Du kan vara den som ger tal, men du representerar din avgångsklass. Snacka om minnesvärda händelser, saker som din klass var känd för, eller hur nära alla har blivit.
  Naturligtvis skulle det inte ha varit densamma utan mina fantastiska klasskamrater. Under hösten välgörenhet enheten, gjorde vår klass Citron Valley historia genom att lyfta över tre tusen dollar. Vår resa till DC i år var en av de roligaste upplevelserna i mitt liv. Jag är glad att så många av oss kommer att gå i samma skola i höst.
 6. 6
  Snacka om framtiden. Diskutera hur högstadiet har hjälpt dig att förbereda för vad som komma skall.
  Jag brukade tänka att gå till gymnasiet skulle vara skrämmande, men med alla mina vänner och allt som mina lärare har lärt mig, är allt jag känner nu upphetsad.
 7. 7
  Tack alla för vad de gjorde för att göra din mellersta skolåren stor. Detta inkluderar kamrater, lärare, föräldrar, administration och personal. Om det fanns en tid när någon verkligen hjälpt dig, ta med den.
  Jag vill tacka de lärare, personal, rektor Nolan, mina klasskamrater, och, naturligtvis, mina föräldrar för en underbar Lemon Valley upplevelse. Jag vill särskilt tacka Sara Jenkins, som var den första personen att prata med mig på min första dag, visade mig repen under min första vecka, och har varit min mentor under de senaste tre åren.
 8. 8
  Lägg ett slutanförande. Tänk på en trevlig NITARE som kommer att lämna en stor inverkan på din publik och kommer att stänga talet snyggt.
  På uppdrag av klassen av 2012, vill jag tacka er igen! Jag hoppas bara att Lemon Valley School ihåg oss så ömt som vi kommer ihåg det.

Tips

 • Håll tal livlig. Ingen vill somna på egen examen. (Eller, i ditt fall, satte hela sin klass för att sova.)
 • Du är inte examen från high school eller college, så var inte alltför saftig eller löjligt! Du har fortfarande en lång väg framför dig.
 • Var inte alltför nervös! Om du ombads att göra inlägg, då du var antagligen bett av en anledning.
 • Kontrollera att du har någon form av budskap som är inspirerande, så att folk kommer ihåg det.
 • Lägga skämt i ert tal är helt okej. I själva verket kommer det att göra talet mer minnesvärd.

Varningar

 • Talet bör inte vara för lång. 3-5 minuter skulle göra fint. Ta inte med för många minnen från skolan, eller det kan börja låta som en lista!
 • Kontrollera att innehållet i ert tal är respektfullt för alla. Detta inkluderar även de lärare som du hatar.
 • Känn dig fri att berätta historier om människor, men se till att du frågar den personen om du kan nämna dem i tal. På så sätt ingen är generad på examensdagen.
 • Visa inte ditt tal till dina vänner eller det kommer inte att ha så stor inverkan under ceremonin. (Du kommer antagligen behöva köra det med en lärare, dock.)
 • Tugga inte tuggummi medan du talar för det är respektlöst.