Wka

Hur man gör en dubbel ögonlock

Bland de många saker som folk gör för att göra deras ögon ser större (t.ex. makeup och lösögonfransar) skapar en "dubbla ögonlock" är en av dem för många asiatiska kvinnor. Ungefär hälften av alla asiater föds utan den dubbla ögonlocket globlinjen. I Asien är ögonlocksplastik (operation för att skapa den dubbla ögonlocket) de mest populära kosmetiska förfarande. Kvinnor som vill lägga till denna funktion för att deras ögon har både kirurgiska och icke-kirurgiska alternativ. Även kirurgiska ingrepp har blivit ett populärt alternativ för att skapa en dubbel ögonlock, icke-kirurgiska metoder är ett bra sätt att få en förhandsvisning av vad en dubbel lock kommer att se ut innan du begår till en mer permanent kosmetisk förfarande.

Steg

Hur man gör en dubbel ögonlock. Lär dig skillnaden mellan en asiatisk och kaukasiska dubbla ögonlock.
Hur man gör en dubbel ögonlock. Lär dig skillnaden mellan en asiatisk och kaukasiska dubbla ögonlock.
 1. 1
  Lär dig skillnaden mellan en asiatisk och kaukasiska dubbla ögonlock. Asiatiska ögonlocket veck börjar nära ögonfransar vid den inre ögonvrån, och röra sig parallellt med brow av mittpunkten av ögat. Däremot veck kaukasisk ögonlocket bilda en uppochnedvänd "U"-form, med en avsmalning närmare formen av ögonfransarna. En effekt av detta är att tillämpningen av eyeliner inte kommer att märkas om inte ögonen är stängda.
 2. 2
  Skapa dubbla ögonlock med hjälp av kosmetiska produkter som dubbla ögonlocket lim eller ögonlocket tejp. Dessa är tillfälliga sätt som gör att du kan se vad du kommer att se ut med dubbla ögonlock. Dessa tekniker vanligtvis sista en dag och tvätta bort med tvål och vatten när du tvättar resten av ditt ansikte.
 3. 3
  Tvätta ansiktet väl innan du tillämpar dubbla ögonlock lim eller tejp, så att du har en ren, icke-oljig yta att arbeta med. Klappa ansiktet torrt, betala extra uppmärksamhet till området runt ögonen. Vänta några minuter för att se till att området är helt torr innan den dubbla ögonlocket lim.
 4. 4
  Applicera ögonlocket tejp eller lim precis ovanför fransraden. För en naturlig look, följer den naturliga linjen av den inre väggen i ögonhålan. Om du använder dubbla ögonlock lim, vänta 30 till 60 sekunder för limmet att ställa innan du trycker på ögonlocket på plats. Om du ansöker ögonlocket tejp, kan du påbörja nästa steg direkt.
 5. 5
  Tryck försiktigt din övre ögonlocket mot den självhäftande remsan, med ett "y" verktyg eller slutet av en bobby stift. Arbeta en liten del av ögonlocket åt gången, vänta 30 sekunder till en minut för att säkerställa den del av ögonlocket följer helt den övre locket innan du flyttar till nästa avsnitt.
 6. 6
  Ansök kosmetika, såsom ögonskugga, mascara och eyeliner för ögat att förbättra utseendet och returresa. Den dubbla ögonlocket bör pågå hela dagen, tills du tvätta bort limmet med tvål och varmt vatten.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Det finns nu kirurgiska tekniker för att skapa dubbla ögonlock som inte kräver snitt eller efterföljande ärrbildning. Prata med din plastikkirurg om DST tekniken, som använder en rad vändningar och dubbla suturer för att uppnå liknande resultat utan ärrbildning efteråt.
 • Ögonlocksplastik utförs typiskt med lokalbedövning som ett öppenvården förfarandet, och återvinning tar ca 6 veckor att slutföra. Om du väljer en kirurg för dubbla ögonlocket kirurgi, se till att du väljer en läkare med särskild erfarenhet av asiatiska ögonlock.

Varningar

 • Kosmetisk lim kan bränna ögon om den får in dem

Saker du behöver

 • Dubbel ögonlocket lim eller tejp
 • Bobby stift eller "Y" verktyget
 • Kosmetika