Wka

Hur man gör benvärmare från gamla tröjor

Benvärmare, som ursprungligen användes av dansare för att hålla sina kalvar värma och förhindra kramper, blev en populär modeaccessoar i, och blir populära igen. Lyckligtvis behöver du inte spendera pengar för att prova på denna look, du kan göra benvärmare från ärmarna på en gammal tröja!

Steg

Hur man gör benvärmare från gamla tröjor. Bestäm hur länge du vill att dina benvärmare vara.
Hur man gör benvärmare från gamla tröjor. Bestäm hur länge du vill att dina benvärmare vara.
 1. 1
  Bestäm hur länge du vill att dina benvärmare vara. I detta exempel är de värmare är lika långa som ärmarna är. Skär hylsorna av vid önskad längd.
 2. 2
  Vrid hylsorna inifrån och ut och prova dem för att se hur de passar. De kommer förmodligen vara lite baggy. Följande steg är att skärpa benvärmare, om du behöver eller vill (vissa människor gillar dem baggy).
 3. 3
  Hitta sömmen och dra extra tyg tillsammans. Dra den så hårt som du behöver, och sedan nåla överflödigt tyg tillsammans. Det är där den nya sömmen blir, så försök och vara så exakt som möjligt.
 4. 4
  Skapa en bana med hjälp av tyg krita. Använd stiften som en guide för din väg, det är där du ska sy.
 5. 5
  Sy tyget längs den väg som du skapade i föregående steg.
 6. 6
  Prova dem på att se till att de passar det sätt du vill ha dem. Var noga med att vända dem rätt sida innan handen.
 7. 7
  Vänd dem ut och in igen och avbröt tyget precis utanför sömmen om du är nöjd med passformen. Om inte, dra ut tråden och montera benvärmare igen.

Tips

 • Du kan också sy en fåll längs klippkanten om du föredrar ett renare utseende, eller om garnet börjar nysta. Bara vika den grova kanten inåt omkring en tum och sy fast. Alternativt, kan du sy också båda ändarna och lämna i rymden för strängar som kan ge vackra utseende när strängen är knuten på utsidan. Om du använder en symaskin, använd en sicksacksöm så fållen kan sträcka. Det finns också järn-om fållar som du kan använda.
 • Om du inte vill visa upp dina benvärmare, bära dem under byxorna. De ska hålla benen varma utan att ändra ditt utseende.

Saker du behöver

 • En gammal tröja
 • Tyg krita
 • Sax
 • Symaskin