Wka

Hur man ger komplimanger till människor som inte kommer att ta dem

Har du försökt att vara trevligt för någon och de bara inte kommer att ta din komplimang? Kanske de är också ödmjuk, eller bara. Här är några tips för att smyga in en komplimang att de flesta människor inte kan tacka nej till.

Steg

Hur man ger komplimanger till människor som inte kommer att ta dem. Undvik komplimanger som använder en jämförelse eller värdeomdömen.
Hur man ger komplimanger till människor som inte kommer att ta dem. Undvik komplimanger som använder en jämförelse eller värdeomdömen.
 1. 1
  Undvik komplimanger som använder en jämförelse eller värdeomdömen. När i tvivel om huruvida en komplimang är en jämförelse eller värdeomdöme, tycker om detta: En länkning verb (en till-vara verb som "är") är oftast ett tecken på en jämförelse eller värdering. "Du är den vackraste", "Det pianospel var riktigt bra", "Du har var> ett vackert leende." Och definitivt hålla sig borta från jämförande ord som "mer", "bättre", "bästa", och så vidare. Människor som har svårt att ta komplimanger kommer vanligtvis förnekar dessa påståenden. Detta kan eftersom de är under-rating själva, eller för att de tror att du är över-rating dem! De kan även få förolämpad (Se Varningar nedan). De kan faktiskt vara motiverat att förneka dina påståenden - om till exempel, de känner att de inte spela piano mycket bra jämfört med deras vanliga kompetensnivå, eller de känner någon på kontoret vackrare än de som du inte är medvetna om!
 2. 2
  Ändra komplimang runt för att återspegla effekten som de har haft på dig. Exempel:
  • Jag har aldrig sett ögon som blå innan.
  • Denna pjäs du spelade på pianot fick mig att känna så lugn och fridfull.
  • Din just gjort min dag!
  Den andra personen kan då kännas varm och uppmuntras (syftet med en komplimang) på grund av den effekt som de har på dig (njutning, nöje, etc.). De behöver inte oroa sig för om de trodde att de var tillräckligt bra. Och det finns inget sätt de kan förneka din komplimang utan att låta dum (t.ex. - "Nej det gjorde inte!").
 3. 3
  Var specifik. Ibland de mest minnesvärda komplimanger är de mest specifika sådana, eftersom det visar att ni var uppmärksamma, och märkte skönheten i någon särskild form. De närmare detaljerna kan följa en allmän komplimang (som de i föregående steg) som en förklaring, eller ges ensamt.
  • Dina ögon påminner mig om den djupa Karibiska havet.
  • Jag älskade hur du sakta spelat de stora ackord.
  • Ditt leende är stort och ljust, det påminner mig om (infoga attraktiv filmstjärna val här).
 4. 4
  Veta när man ska ge upp. Om, som svar på din komplimang, säger något i stil med "Jo du måste ha enkla smaker eftersom jag spelade mycket dåligt", då vi kan ta sitt ego är alltför utvecklad för att motivera ytterligare komplimanger! Det lämpliga svaret på detta är en mycket subtil nicka på huvudet och ett artigt leende. Antingen personen vägrar helt enkelt att acceptera någon form av beröm, är fiske efter mer beröm, eller vill argumentera. Men om du känner dig attackerad av personens svar, då du kan behöva för att reagera på lämpligt sätt.
  • Om din komplimang tas på fel sätt, kanske vissa människor antar att du försöker slå på dem, eller uppfatta dig som obehagligt. (Om det senare inträffar ofta, läs Hur man träffa nya människor utan att vara obehagligt.) För båda skäl kan de ignorera dina komplimanger, eller kanske till och rulla med ögonen eller något i den stilen. Bry dig inte om att försöka rätta till situationen, bara gå vidare.

Tips

 • Var medveten om att i vissa kulturer anses det artigt att förneka komplimanger och oartigt att acceptera dem. Till exempel i den kinesiska kulturen, om någon får veta att han eller hon gjorde något bra, anses det ödmjuka och artiga för personen att förneka komplimangen och svarar att han eller hon inte gjorde bra alls. Underlåtenhet att göra detta ses som konstigt eller ofta oförskämd. Ibland kan någon vägra en komplimang helt enkelt av normer som dessa.

Försök att hitta något om den person som du verkligen kan komplimang. Ge inte en falsk komplimang. Om det är verkligen inget att berömma en person på, är det bättre att vänta för dem att göra något berömvärt än att ge dem falska smicker, som de kan känna.

Aldrig komplimang någon på en funktion som de är generade över - även om din komplimang är äkta, kommer den andra personen förmodligen anser det mycket falsk och ta anstöt. Till exempel, om någon tror att de är feta, aldrig berömma sin vikt. Om någon är osäker om sin näsa eller sina ögon - inte berömma sin skönhet, etc.

Varningar

 • Människor som är mycket känsliga och osäkra kan lätt ta illa att en jämförande komplimang, om du jämför med någon eller något annat, eller att något som de tidigare har gjort. T.ex. Säger en person att deras nuvarande outfit, eller presentation, är mycket bättre än deras gamla kunde få dem att känna dåligt om vad de hade gjort tidigare, och undrar (om du gratulerat dem tidigare) om din nuvarande komplimang är äkta. Likaså kan berätta en person att deras resultat var bättre än någon annans leda till känsla av konkurrenskraft som förstärker otrygghet. Efter ovanstående policy att fokusera på hur det påverkar dig hjälper dig att undvika dessa känslor.