Wka

Hur man ger en man kram

Den moderna världen är en komplex plats för många män. Du förväntas vara i kontakt med din feminina sida, men aldrig till den grad att det äventyrar din manlighet. Och för att göra det hela ännu mer förvirrande, längs kommer "mannen kram" - en oblyg show av tillgivenhet till era män. Om du inte krama, kan du bli anklagad för att inte vara trygg i din sexualitet. Men om du inte är van att krama andra män, kan det kännas besvärligt och obehagligt. Här är några riktlinjer för att närma sig mannen kram, gäller endast för dem som har någonsin varit osäker på hur man ska gå om att ge en.

Steg

Hur man ger en man kram. Tänk på tillfälle och förhållandet att avgöra när att krama.
Hur man ger en man kram. Tänk på tillfälle och förhållandet att avgöra när att krama.
 1. 1
  Tänk på tillfälle och förhållandet att avgöra när att krama. Generellt gäller att ju närmare din relation och / eller mer monumentala händelsen, desto större är sannolikheten att en kram kommer att vara lämpligt. Annars kommer ett handslag brukar göra susen.
  • När gratulera en nära vän på förlova, bli pappa eller ens säkra en befordran, kommer en kram vara i ordning.
  • När man träffar någon för första gången, om det inte är den biologiska tvillingbror du inte visste att du hade, kanske en kram inte väl mottagna.
 2. 2
  Var medveten om sociala sedvänjor i vissa kulturer. Sättet och tidpunkten för en man kram kan variera stort över kulturella gränser. Vissa kulturer är mycket vänligare och mer tillgiven än andra. Det är klokt att vara medveten om hur vissa kulturer lägger ut reglerna för hälsning och möte, så att du inte tagit av vakt eller misstolkas, men sådana riktlinjer kan vara snabbt åsidosättas genom egna iakttagelser om en person som en individ (t.ex. ett särskilt vänlig man från en inte-så-smeksam kulturen kan fortfarande bli förolämpad om du inte returnera en kram).
  • Duke University professor i svart populärkultur Mark Anthony Neal beskriver "hip-hop kram" han ger till andra afrikanska europeiska vänner: "ett handslag, du drar er tillsammans, och du bump." Han säger att detta är en nyare socialt anpassningsbar, eftersom äldre afrikanska europeiska män föredrar bara handskakningar.
  • I vissa länder, som Japan, är buga generellt mer accepterat än att röra.
 3. 3
  Angreppssätt med en flexibel hållning, en som gör att du kan falla tillbaka på ett handslag om du tycker att den andre har inte för avsikt att ge en kram. Om du går in mot någon och du har svårt att bedöma om de vill ha en kram eller bara ett handslag, kan du lägga en hand fram för ett handslag och lyft den andra armen för att antingen ge en kram (om de luta in för en) eller bara klappa dem på överarmen eller axeln (om de förblir avlägsen).
 4. 4
  Kram i "a-frame"-läge, där den enda kroppskontakt är i axlarna. Med handskakningen mellan dig ger en fysisk barriär som kan bidra till att förhindra någon från att känna att du är alltför tillgiven. Din högra hand kommer att gå över axeln, med huvudet går till vänster om deras. Håll du huvudet nivå och framåtvänt. Tittar ner, eller vänder sig mot dig kompis kan tolkas som kärleksfull nuzzling.
 5. 5
  Den pat. Detta är den avgörande delen av en man kram, skiljer det från en traditionell gosa. Med vänster hand klappa din kompis 3 eller 4 gånger på baksidan. Detta visar att du är fortfarande män - du kan vara tillgiven, men du kan fortfarande dela ut en del smärta. Om du fortfarande känner att detta är alltför feminin för dig då ge en ljus, dubbel punch istället för en klapp.
 6. 6
  Håll kram kort. I studier som utförts av Kory Floyd vid Arizona State University, observerades det att kramar varar sällan mer än två sekunder innan någon av de Huggers eller andra män observerar kram börjar känna sig obekväm.
 7. 7
  Avbrottet. Medan du ger den sista klapp, bryta. Lyft dina händer smart borta, inte glider dem över din kompis på en kvardröjande sätt. Detta kan förvirra dem, och du. Alternativt kan du avsluta genom att greppa dina vänner stadigt på överarmarna och säga något högtidlig. "Well Done Colin", "Grattis", eller "Kul att se dig igen" är allt bra. Det gör att orsaken till kram klar och avslutar det kortfattat. Ett annat bra alternativ är att kasta några lekfull sparring slag på varandra. Lägg ett growly jubel till detta och du är hemma och torr, som en stor gosig björn.
 8. 8
  Nu tillbaka till vad du gjorde innan kram. Inte känner behov av att hosta, undvika ögonkontakt, eller klia dig. Du är fortfarande fast en man - men en som inte är rädda för att visa sina känslor. Uppdraget slutfört.