Wka

Hur man färga håret utan att din mamma veta

Har du alltid velat färga håret, men din mamma kommer inte att tillåta det? Ibland, föräldrar förbjuder saker som är ofarliga, men de egentligen bara vill ha din goda. Men de kan inte förstå ibland. Om detta är fallet, fortsätt läsa den här artikeln för några förslag men om du kommer att använda en ton som är så annorlunda att din naturliga färg hålla sig borta från din mamma.

Steg

Hur man färga håret utan att din mamma veta. Besök en butik för att köpa hårfärgningsmedel.
Hur man färga håret utan att din mamma veta. Besök en butik för att köpa hårfärgningsmedel.
 1. 1
  Tjäna tillräckligt med pengar för att ha råd med hårfärgningsmedel. Inse att din mamma inte kommer att köpa det för dig eller pitch in utan att veta vad du gör. Så, prova att göra extra sysslor runt huset eller få ett deltidsjobb för att ge hårfärgningsmedel. Du kan också överväga att dra tillbaka några pengar från ditt bankkonto om du vet hur.
 2. 2
  Besök en butik för att köpa hårfärgningsmedel. Antingen gå till en butik som säljer hårfärgningsmedel, ta en buss, eller har en kompis mamma kör du om du inte har ett körkort. Om du bara har en liten summa pengar, kanske du bör besöka flera butiker för att få det bästa erbjudandet. Titta även för kuponger i tidningen, för de kommer att spara ett par dollar på mest.
 3. 3
  Välj färg på hårfärgningsmedel du vill köpa. Försök att göra det ett par nyanser ljusare eller mörkare. Om du vill ha en mer naturlig look. Kanske du inte ska få en djärv färg, såsom rosa eller rött, för det kommer att bli mer märkbar med din mamma om hon fångar dig off-guard. Fråga runt om märket i hårfärgningsmedel, för vissa märken är kända för att permanent skada håret. Försök att få en typ som du fortfarande kan använda vanligt schampo på.
 4. 4
  Ta hem hårfärgningsmedel. Göm den i din låda, garderob, eller någon annan plats där du vet att din mamma inte kommer att se ut. Håll den där tills du är redo att faktiskt göra håret döende. Försök att undvika att ställa in hårfärgningsmedel direkt under tunga föremål, till detta kan orsaka några skador. Undvik också att placera nära fönstret eller vent, för extrema temperaturer kan orsaka hårfärgningsmedel att göra konstiga saker.
 5. 5
  Välj ett datum för vilket du vill färga håret. Ring upp en vän, och fråga dem om du kan komma till deras hus för att färga håret. Se till att datum är en dag då båda familjerna är inte upptagen. Kom ihåg att ringa flera vänner om den första du ringer kan du inte komma över. Målet är att undvika att dö ditt hår på ditt eget hus, för det kan lämna en doft som din mamma kommer sannolikt varsel.
 6. 6
  Gå till din väns hus på den valda tidpunkten. Ta alla hår döende leveranser med dig i en väska. Förklara för din mamma innan du lämnar att du bara gå över till en väns hus, om skäl behövs. Din transportsätt spelar ingen roll, för din mamma inte vet att du kommer att vara på väg över till din väns hus för att färga håret.
 7. 7
  Färga håret genom att följa instruktionerna på förpackningen. Läs dem minst tre gånger innan så att du vet exakt vad de ska göra. Har din vän hjälpa dig om du behöver lite hjälp. När du tror att du är klar, packa upp ditt material och huvud på den hemma. Men var noga med att spraya en luft-freshener i badrummet i din väns hus, och tacka din vän för att du kan komma över.
 8. 8
  Använd en hatt eller sjal på huvudet. Låt inte din mamma ser ditt hår när du kommer hem. Täcka upp det något sätt möjligt. Försök att undvika att din mamma genom att gå in i ett annat rum och inte prata med henne. Dessutom kan du behöva dölja det från syskon om de är den typ att snitch på dig.

Tips

 • Vid första försöket tvättbar hårfärgningsmedel och visa din mamma men inte tala om för henne att det är tvättbart om hon är ok med det sedan färga det samma färg om hon inte tala om för henne att det är tvättbar hårfärgningsmedel.
 • Du kanske vill börja med en tillfällig färgämne för att mäta din mammas reaktion. Om saker och ting inte går över väl du kan bara tvätta det.
 • Du kan också säga att du och din kompis lekte runt med ditt hår, och du var tvungen att tvätta det eftersom det var så rörigt. Men, använde du av misstag din väns mammas tillfälliga hårfärgningsmedel som schampo eftersom du inte läsa etiketten. Få din vän att backa upp dig på detta, men se till att din väns mamma är ute ur bilden.
 • Det är bättre att bara fråga din mamma om du kan färga håret - hon kan överraska dig och säga ja! (Tänk också på att när du går på college du kan göra vad du vill.)
 • Det kan hjälpa till att färga håret långsamt. Till exempel, om du vill ha en brun hårfärg och har blont hår, färga det en aning mörkare blond, då kastanjebrun och så vidare med några veckors mellanrum. Applicera olja till håret, och berätta för din mamma är detta anledningen.
 • Som ett alternativ till hattar och / eller halsdukar, investera i en jacka med huva. Om någon frågar varför du ofta bär din huva, berätta för dem att du är nyligen gangsta.
 • Skaffa en mängd olika hattar / halsdukar så att du inte alltid bär samma.
 • Efter ett tag, kanske du vill bara berätta för din mamma att du färgat håret. Förklara för din mamma varför du gjorde det, och försöker låta övertygande.
 • Du bör fråga, innan de dör håret. Inte bara din skada håret men bryta respekt din mamma trodde att du hade för henne.
 • Överväga att få en peruk i en annan färg istället. De kan vara lite dyr (för en realistisk ser en,) men de ger du den färgförändring utan engagemang. Din mamma kan vara mer villiga att låta dig bära en peruk än att låta dig färga håret.

Varningar

 • Tänk två gånger innan du dör ditt hår. Det finns ingen återvändo när du sätter färgen på!
 • Följ alltid anvisningar och göra ett allergitest enligt instruktionerna.
 • Om dina föräldrar säger "ditt hår ser ljusare" säga, "jag var ute och solen måste ha blekt ut (endast om det har varit soligt under de senaste dagarna).
 • Istället för att ta en stor risk med att dö ditt hår, försök att sätta pressad citronsaft i håret innan du går ut på en solig dag.
 • Den hårfärgningsmedel kan bränna din hårbotten.
 • Ledsen men du kan inte hålla detta för evigt. Hon kommer få reda på förr eller senare. Räkna med en enorm straff vilja>.

Saker du behöver

 • Mössor
 • Scarfar
 • Hårfärgningsmedel
 • En övertygande berättelse för din mamma
 • En väns hus för att gå till