Wka

Hur man definierar lockigt hår

Någonsin blivit frustrerad av burrigt, flygigt lockar? Läs vidare för att lära sig tips och metoder för att få perfekt definierade lockar.

Steg

Hur man definierar lockigt hår. Samla de material som anges i de saker du behöver avsnitt.
Hur man definierar lockigt hår. Samla de material som anges i de saker du behöver avsnitt.
 1. 1
  Samla de material som anges i de saker du behöver avsnitt.
 2. 2
  Tvätta och din lockigt hår. Det är viktigt att använda ett milt schampo och återfuktande balsam i duschen. Dessa produkter kommer att klargöra och bibehålla fukt i håret.
 3. 3
  Detangle håret, försiktigt, i duschen med en bred tandad kam. Se till att göra det när ditt hår har en bra mängd balsam i det. För lite lagt fukt prova att lägga honung till ditt balsam, men se till att skölja det mesta ut.
 4. 4
  Skölj håret sista gången med kallt eller kallt vatten för att försegla nagelband. Detta ger glans och förhindrar frizz. För lite extra rotvolym försöker skölja upp och ner.
 5. 5
  Applicera en leave in balsam eller grädde genom att jämna den på ditt hår. Vid denna punkt, se till att ditt hår har inga kvar trassel. Om det inte reda ut försiktigt med fingrarna och sedan ge ditt hår ytterligare en sköljning i sink, och se till att återanvända ditt balsam. Även om du kan hoppa över en permission i, är det bäst att använda en så ditt hår förblir återfuktad och frizz fri hela dagen.
 6. 6
  Smooth på ett ljust, flytande gel eller serum. Se till att detta är väl fördelad på hela håret. Produkter som dessa är viktiga för att förhindra frizz i hög luftfuktighet.
 7. 7
  Applicera en anläggning produkt såsom gel eller mousse. Jämna ut produkten på med händerna, och se till att jämnt belägga varje avsnitt. Experimentera med produkter och mängder av produkter tills du får rätt kombination för ditt hår.
 8. 8
  Forma håret med händerna. Här finns två metoder, så se vilken som fungerar bäst för dig.
  • Scrunching: Cup ditt hår i dina händer och krama i en uppåtgående rörelse. Ju mer du krama, den lockigare ditt hår kommer att bli.
  • Twirling: Twist en del runt fingret, och se till att gå med den naturliga curl av sektionen. Denna metod kommer att producera perfekta lockar, och en detaljerad förklaring ingår i videon nedan.
 9. 9
  Avlägsna vatten från håret genom scrunching med hushållspapper eller bomullstrasa (aka t-tröjor). Generiska handdukar är gjorda av frotté, och de små slingor som utgör duken tenderar att fånga på lockigt hår och orsakar frizz. När du har tagit bort så mycket vatten som möjligt, kanske du vill medan du sminka eller sätta på dina kläder.
 10. 10
  Torka håret. Luft-torkning leder till den minsta mängden av frizz, men om du inte har tid att se till att föna med en diffuser kvarstad.
 11. 11
  Undvik att röra håret tills det är helt torrt. När torr, krama ut någon crunch från dina produkter, och njut av dina frizz fri spiraler!

Tips

 • Hår når utåt och frizzes när det söker efter fukt, så det är klokt att mer fukt du sätter i håret, desto mindre kommer frizz.
 • Vissa dagar nu ingen roll hur religiöst du följer din styling regim, kommer du fortfarande få frizz. Istället för att sätta upp håret dock, omfamna frizz och låta håret vara lite mer vild den dagen.

Varningar

 • Rör inte håret förrän det är helt torrt! Leka med våt naturliga hår kommer att orsaka massor av frizz. Om du märker en curl som måste fixeras dock bara använda lite vatten och återställa det.

Saker du behöver

 • Lämna in balsam eller grädde
 • Mousse eller gel
 • Hushållspapper eller bomull tyg
 • Fön och diffusor (valfritt)