Wka

Hur man blir vänner igen med någon som du sa att du gillar

Om du gjort språnget över klyftan att berätta för din vän att du gillar dem och de svarade nej, även till den grad att inte prata med dig längre, kan det vara en riktig smäll. Hur ser du på nytt inleda en vänskap som har behäftade med dina romantiska eller lustfyllda känslor och föra tillbaka den närhet du en gång hade? Ibland klyftan har öppnat avgrunden för långt. Andra tider kan dock ärlighet och en vilja att vara öppen tjäna både av dig väl och göra en vänskap mycket starkare.

Steg

Hur man blir vänner igen med någon som du sa att du gillar. Förklara att ditt beslut att låta dina känslor vara kända gjordes i god tro.
Hur man blir vänner igen med någon som du sa att du gillar. Förklara att ditt beslut att låta dina känslor vara kända gjordes i god tro.
 1. 1
  Förklara att ditt beslut att låta dina känslor vara kända gjordes i god tro. Överklagande till din väns känsla för rättvisa och respekt. Förklara att du bara hade kommit till slutsatsen att vara så öppen om hur dina känslor hade utvecklats med vänskap eftersom du har alltid litat till att ni två kunde dela någonting. Att du tyckte det var värt att försöka eftersom även om din kompis inte var överens, var vänskapen stark nog att klara detta test.
 2. 2
  Var ärlig och ta ansvar. Berätta för din vän att du hade fel att misstolka signaler och att försöka ändra gränserna för din vänskap. I ditt eget sinne, utforska vad gjorde du bestämmer dig för att ta din vänskap bortom dess nuvarande status. Använd dessa skäl för att förklara hur det verkade för dig att dina känslor hade blivit starkare än vänskap. Inte bara erbjuda skäl men, också erbjuda lösningar för hur man ska hantera dessa känslor på ett sätt som inte skadar vänskap.
 3. 3
  Försök att vara positiv och klartänkt om dina handlingar. Öppna ditt hjärta om hur du känner, men också berätta för din vän att du är redo att gå vidare från detta misstag och gör ditt yttersta för att återställa vänskapen till där det brukade vara. Erkänna att det förmodligen aldrig kommer att bli riktigt samma men det kan vara en beprövad och sann vänskap för allt detta. Och det längs spåret, kan det bli något ni två kan relatera till andra och skratta åt.
 4. 4
  Låt din vän sörjer vad ni två hade innan detta hände. Det är viktigt att förstå att din vän antagligen känns osäker på vad ni två har nu med hjälp av en relation. Innan var det en klippa och torr vänskap. Nu varvas med känslor från en sida som inte har besvarad. Efter att du har sagt ditt verk, din vän antagligen bara behöver lite tid att tänka igenom saker och ting. Var öppen för att låta dem ha den här gången och bara säga att du fortfarande kommer att vara där som en riktigt bra vän när de är klara tänker igenom saker och ting. Ska du inte fundera, inte anklaga, bara vara där när de är redo.

Tips

 • Båda du är generad av ett möte som detta. Så ni båda behöver stöd - från varandra. Ibland hjälper det också att ha en annan vän att prata med om det är möjligt. Ibland kan det till och med ta en annan vän för att bidra till att överbrygga den klyfta som har öppnat mellan er två. Framhärda eftersom en god vänskap är värt det.
 • Tänk på att en vän som inte kommer tillbaka till dig efter att ha testats på detta sätt sannolikt kommer att uppskatta din positiva attityd och sorglöshet om situationen. Om du mope runt ser ut som en hund hängde hans huvud och svans lågt, fungerar den precis som en påminnelse om att denna person inte "ge" dig vad du ville. Det är inte hur relationer fungerar, vi prova några saker i våra interaktioner och de inte träna. Istället lär vi oss från dessa situationer och gå vidare. Visa din vän som du har gjort detta genom att vara optimistisk, vänlig och omtänksam igen.