Wka

Hur man berättar en god vän att du är döende


Det är en av de svåraste sakerna i att få veta att du kommer att dö. En annan utmaning och sorgliga uppgift är att berätta din goda. Alltför ofta finns det artiklar om hur man tar emot sådan information, men mindre om hur man ska gå vidare och ge den informationen. Det krävs mod och men du kan göra det.

Steg

Hur man berättar en god vän att du är döende. Välj en trevlig och fridfull plats att bryta nyheter.
Hur man berättar en god vän att du är döende. Välj en trevlig och fridfull plats att bryta nyheter.
 1. 1
  Inse vad inte berätta din goda vän kommer att göra. Han eller hon kommer att bli chockade och att du höll informationen hemlig. Även om du kan vara rädd för att berätta för dem av rädsla för att skrämma dem eller upprörande dem, är det bättre för dem att höra det från dig än på vinranka - eller ännu värre: på din begravning.
 2. 2
  Välj en trevlig och fridfull plats att bryta nyheter. En lokal trädgården eller ditt eget hem är bra val. Det hjälper att sitta som det är aldrig grejer av starka ben. Inkludera eller en kanna te för att lindra torra strupar och ge en källa till störande.
 3. 3
  Börja med att berätta för dem vad en stor vän de är. Minns att du har haft både goda och dåliga tider tillsammans och har alltid dragit igenom och att du nu har några nyheter att berätta att du vill att din vän ska höra med god nåd och förståelse.
 4. 4
  Vara enkelt. Piska inte runt busken men klarspråk. Berätta för din vän "Betsy, jag har lungcancer och doktorn säger att det är obrukbart. Jag. De har gett mig tre månader att leva."
 5. 5
  Räkna, tårar och även tystnad. Detta är inte uthärdligt nyheter för någon av er. Din kommer att bli svårt att kontrollera eftersom man berättar en god vän som du vet att du inte kommer att prata i några månader. Användning och innehav av händer som ett tecken på djup anslutning. I en tid som denna, är ofta inte mer ord behövs, men en hel del komfort är viktigt. Vid denna punkt, det finns ingen regelbok eller hur-till - du kommer både att göra vad som känns rätt för tillfället.
 6. 6
  Låt din vän tala och uttrycka sina. Din vän är i chock och kan säga saker som inte riktigt gel med dina behov eller intressen. Bara och låt det rinna ut, det kommer att bli ganska klart senare till din vän vad hon eller han har sagt i stunder av otydlighet. Dina egna känslor blir turbulent, men det är bäst att försöka att inte tänka "men jag är den som är döende". Detta ändrar inte någonting och kommer endast förbittra dig.
 7. 7
  Be för vad du behöver. Din kompis kommer att vilja och det är alltid en bra idé att ha något i åtanke för din vän att göra. Detta ger en känsla av att klara av din vän och även lindrar oro över att din vän kan ha om du behöver hjälp. Du kanske gillar att drivas till läkaren varje vecka eller att ha din vän besöka lite oftare.
 8. 8
  Hålla kontakten med varandra. Detta är inte tiden för att släppa och känna självömkan. Det du har kvar räknas för allt och är en viktig del av stödet, och vård som du förtjänar.

Tips

 • Du kan också försöka att trösta dem.
 • Du kanske vill be din vän att presentera en. Detta är något för dig att tänka och bestämma, inte vara pressad men lika, inte stänga på idén. Om din vän höjer det när du berätta för honom eller henne, vara redo för denna möjlighet och inte ta det som känslokallt eller tanklösa, det är bara en vän försöker vara.

Varningar

 • Vissa vänner kan undvika dig eller verkar "överge" dig, i själva verket de flesta gånger innebär detta att din vän är i chock, oförmögen att klara av nyheter eller ens rädd för hur detta höjer sina egna frågor med dödlighet. Försök att förstå även om detta förmodligen skadar dig intensivt. Låt det inte bli en personlig reflektion, i det västerländska samhället, är vi ofta mycket skyddad från döden och inte vet hur man ska hantera det väl.