Wka

Hur man bär en kostym

Män som bär felaktigt monterade kostymer kan höra denna förolämpning: "Är du bär som passar eller är dräkten bär dig?" Hemligheten att bära en kostym är att köpa rätt kostym för dig, vilket innebär att få den bästa kostym du har råd, sedan betala för att få det skräddarsydda.

Steg

Hur man bär en kostym. Se till att när du står i jackan, en 1/4 tum av skjortkrage exponeras ovanför dräkten kragen.
Hur man bär en kostym. Se till att när du står i jackan, en 1/4 tum av skjortkrage exponeras ovanför dräkten kragen.

Skräddarsy din dräkt

 1. 1
  Se till att när du står i jackan, en 1/4 tum av skjortkrage exponeras ovanför dräkten kragen. Jackan kommer åka upp när du sitter, och om kragen är för stor, kommer din skjortkrage försvinna under den.
 2. 2
  Mät jackan ärmarna så en 1/2 tum av din skjorta manschetten är utsatt.
 3. 3
  Titta på axelvaddar för att se till att de försiktigt sluttar nedåt. Om du har stora axlar, bör du ha mindre axelvaddar än den genomsnittlige mannen.
 4. 4
  Lyft armarna över huvudet samtidigt bär jackan. Om det stiger upp nog att det ser komiskt, måste du ha ärmhålen justerades.
 5. 5
  Använd en spegel för att se till att din jacka är inte för kort. Det bör bara omfatta toppen av din bakre änden.
 6. 6
  Kontrollera dina byxor. De bör sitta vid midjan, inte höfterna. De bör inte vara rymlig i grenen, men de bör inte vara tätt heller.
 7. 7
  Justera bredden på byxben så de hänger utan några utbuktningar. Muskulösa män kan behöva ha sina byxor särskilt tillverkade.
 8. 8
  Hem byxben så att de ligger på toppen av skorna med en liten paus i globlinjen.

Bära kostym

 1. 1
  Aldrig knappen nedersta knappen på din jacka. När du sitter ner, knäppa upp jackan så att den inte åka upp.
 2. 2
  Bär din kostym med en kvalitet klänning skjorta, bälte, skor och klockor. Ha bra strumpor som matchar byxorna i färg. Om du känner dig modig, ha mönstrade strumpor som argyle, men bara om de andra delarna av din kostym är konservativa i färg och stil.
 3. 3
  Bind din slips i en standard eller Windsor knut och kontrollera att den delvis täcker din bältesspänne.
 4. 4
  Lägg en ficka kvadrat. Vik den så den passar slimly i fickan och bara kikar ut i toppen.

Tips

 • Torka alltid rent dina byxor och jacka tillsammans, och endast när det är absolut nödvändigt. Du kanske kan gå månader utan kemtvätt din kostym om du vet hur man korrekt att trycka dina egna byxor.
 • Europeiska män bär sina kostymer lite smalare och fåll sina byxben så att de vilar på sina skor utan avbrott i globlinjen.

Varningar

 • Även om det verkar som om herrkostymer inte har förändrats mycket under de senaste hundra åren så är detta inte sant. Förändringar i snitt av en kostym, kan färgen, materialet hittills en kostym. Likaså kan en 20-årig slips passera för en modern slips, och mäns finskor ser annorlunda skor bärs i senaste decennierna. För att göra det bästa intrycket, köpa nya kläder.