Wka

Hur man använder majonnäs som ett balsam

Som ett balsam, är majonnäs bra för att förbättra hårets fuktighet och glans. Det föryngrar även håret genom att ge näringsämnen som inte finns i kommersiella balsam.

Steg

Hur man använder majonnäs som ett balsam. Ta majonnäs ur kylskåpet 1/2 till 1 timme före användning och låt den värmas till rumstemperatur.
Hur man använder majonnäs som ett balsam. Ta majonnäs ur kylskåpet 1/2 till 1 timme före användning och låt den värmas till rumstemperatur.
 1. 1
  Ta majonnäs ur kylskåpet 1/2 till 1 timme före användning och låt den värmas till rumstemperatur. De fetter och oljor från majonnäs ange folliklar av håret lättare om majonnäs är varm. Använd ca 1/2 kopp majonnäs, mer eller mindre beroende på längden på ditt hår.
 2. 2
  Skölj håret med varmt vatten innan du applicerar majonnäs men inte schampo det. När håret värms hårsäckarna öppna, vilket gör att balsam att ange strängarna.
 3. 3
  Massera majonnäs i håret och hårbotten, noga med att belägga varje sträng väl, och koncentrera sig på ändarna. Pile håret på toppen av huvudet efter den är helt mättad.
 4. 4
  Täck håret med en plast duschmössa eller en plastpåse och sedan placera en handduk över huvudet för att hålla värmen i. Låt majonnäs i håret i minst en 1/2 timme och upp till 1 timme, beroende på nivån konditionering ditt hår behöver.
 5. 5
  Ta bort handduken och plasthöljet och skölj majonnäs ur håret med varmt vatten. Låt håret lufttorka och vänta 24 timmar innan schamponering. Den olja som finns kvar efter sköljning av majonnäs kommer att fortsätta villkor håret tills du tvättar det.

Tips

 • För extremt torrt och skadat hår, lämna majonnäs på över natten. Skydda din kudde från oljefläckar med en plastkåpa vid plasten som täcker över håret läckor medan du sover. Eller, täcka plast duschmössa med en stramare passform över locket för att vara säker på att det sitter på plats.
 • Överbliven balsam gör också en bra ansiktsmask. Tillämpa den på en ren ansikte och låt verka i 10 till 20 minuter innan du tvättar bort med mild ansikte tvål och varmt vatten. Också prova som en rub-in lotion på torra händer, fötter och armbågar.
 • För extra konditionering makt, prova att lägga 1/4 kopp vegetabilisk eller olivolja och 2 äggulor till din majonnäs balsam. Förvara oanvänt balsam i kylskåpet och värm till rumstemperatur före användning.

Saker du behöver

 • Majonnäs
 • Plastlock eller väska
 • Handduk